Kabinen på et fly med mennesker som sitter i setene

Covid-19: Reiseråd om reiser til utlandet

Utenriksdepartementets (UDs) reiseråd

Utenriksdepartementet har siden koronapandemien brøt ut i mars 2020 fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, men 1. oktober 2021 ble dette generelle rådet opphevet. Det er allikevel viktig å sjekke om UD har utstedt reiseråd til det landet du skal reise til –  det gjør du enklest ved å gå inn på UD sine nettsider, her.

Registrer din reise

UD oppfordrer alle reisende i utlandet om å registrere seg på reiseregistrering.no. De ber også om at reisende som kommer hjem igjen fjerner registreringen sin (på samme sted). Slik kan UD raskt nå ut med beskjeder og dele informasjon om situasjoner som oppstår i land med norske reisende.

Skal du gjennomføre en utenlandsreise?

Innreisereglene rundt om i verden er fremdeles i endring, og det kan være vanskelig å manøvrere seg igjennom jungelen av informasjon. Vi anbefaler deg å ta en kikk på CIBT sin innreiseguide. Her legger du inn hvor du reiser fra, din nasjonalitet og hvor du skal reise til. Du får da oppdatert informasjon på hva som gjelder for deg, i det landet du reiser til.

Det er viktig å understreke at vi ikke kan holdes ansvarlig for informasjonen som kommer fra denne typen tredjepartsløsninger, men vi har testet løsningen grundig, og opplever den som nøyaktig og oppdatert.