Bli med på jentetur til Cape Town

Denne turen vil du ikke gå glipp av! Vi har snekret sammen en fantastisk reise til Sør-Afrika og berusende vakre Cape Town. En regnfull og mørk oktoberdag forlater vi Norge og setter kursen mot Sør-Afrika. Her skal vi la oss omfavne av forsommer i en av verdens vakreste hovedsteder – Cape Town! Gjør deg klar til å inhalere champagneluft og la deg forføre av byen, regionen og dens fargerike mennesker! Velkommen til tur med "GroW & The Girls".
Passer for

Høydepunkter

I det du setter føttene på Sør-Afrikansk jord kjenner du denne helt spesielle energien! Cape Town regnes som en av de vakreste byene i verden, omringet av Table Mountain nasjonalpark og Atlanterhavet. På folkemunne omtales byen som «moderbyen». Byen har en spennende historie som reflekteres i menneskene, språk, farger, kunst, kultur, mat, vin og det store utvalget av aktiviteter.

I løpet av turen vil du få med deg området Waterfront og en fottur på Table Mountain. I tillegg blir det utflukt til Kapp Det Gode Håp med «pingvin-stranden» og de kritthvite strendene i Langebaan. Du skal få møte lokalbefolkningen i private hjem, og gled deg til vindistriktene Stellenbosch og Franschhoek, der du kan finne roen i lokale retreat-hytter med tilgang til svømmebasseng. Det blir også strandvandring og besøk i et naturreservat i Hermanus, langs en av Sør-Afrikas vakreste strender. Og ikke minst en tradisjonsrik grillaften i et privat hjem.

NB: PÅMELDINGSFRIST 10. FEBRUAR!

 

Det som gjør denne turen ekstra spennende, er konseptet GroW. Dette handler om:

 • å bli ivaretatt
 • nye vennskap
 • samhørighet og tilhørighet
 • hjertevarme
 • glød og energi
 • knytte folk sammen
 • utvide horisont (ny læring) – GroW (vokse)
 • Nye sider ved oss selv
 • Ny innsikt (i andre og seg selv)

 

Kontakt info:

Har du spørsmål rundt turen eller ønsker du utreise fra en annen by i Norge? Kontakt Berg-Hansen v/Anne Catrine Vollen, tlf 38 12 21 63, epost: acvo@berg-hansen.no

Overnatting

Dobbeltrom med grå tapet og blått sengeteppe. Foto
Cape Town

The Commodore Hotel

4-stjerners hotell beliggende 3 minutters gange fra Victoria & Alfred Waterfront med spennende shopping, barer og restauranter. Hotellet har flott utsikt til Table Mountain, utendørs basseng, terrasse og restaurant.
Dobbeltrom med mønstret tapet. Foto
Franschhoek

Boschendal Wine Estate

En av Sør-Afrikas mest prominente vingårder. Her bor vi i innbydende bungalower som ligger for seg selv, et lite stykke fra vingården. Herfra er det fin utsikt mot fjellene og naturen, og gangavstand til bassenget.
Dobbeltseng i hotellrom med skråtak. Foto
Hermanus

Harbour House Hotel

Høykvalitetshotell, hvor beliggenheten er like flott som hotellet selv. Her befinner du deg kun et stenkast fra havet og sentrum av Hermanus. Hotellet har svømmebasseng med havutsikt og svært komfortable rom.

Turen i bilder

Din reiseleder

Smilende jente med blå himmel i bakgrunnen.. Foto

Reiseleder på turen
Gro Wickstrøm (avbildet over) fra Kristiansand er reiseleder på denne turen, og det er også hun som står bak konseptet GroW. Gro har lang fartstid innen coaching og HR-arbeid, og hun elsker å jobbe med mennesker. Med GroW ønsker hun å formidle mer enn bare reiseopplevelsene underveis. Gro har vært mye i Cape Town i forbindelse med jobb og dette har ført til at hun har blitt kjent med mange lokale i Sør-Afrika. I løpet av turen vil du få en enestående mulighet til å møte lokalbefolkningen og føle deg som gjest i private hjem. En ting er sikkert; på tur med Gro blir du godt ivaretatt og du får en enda dypere innsikt både i deg selv og landet du reiser til!

 

Kvinne som vandrer i fjellet med caps på hodet. Foto

Vår lokalguide i Cape Town
Vår lokale guide på turen er Pernille Stallemo. Pernille er født og oppvokst i Kristiansand, og flyttet til Cape Town i 2004 for å jobbe i Desmond Tutu Peace Trust. Siden den gang har hun ledet kunstutviklingsprosjekt, jobbet med prosjekter i slummen og i turistindustrien før hun i 2019 startet sitt eget reiseagentur. Pernille er kvalifisert guide for Table Mountain nasjonalpark – noe du får nyte godt av. I tillegg er hun sentral i et prosjekt i et svært fattig område like utenfor Cape Town – Masiphumelele – hvor de designer og fletter kurvprodukter av lokalt siv for salg.

Bli med på jentetur til Cape Town

 • Pris per person
  Fra kr 34.950,-
 • Reiselengde
  12 dager
 • Reisedato
  24. oktober 2023
 • Avreise fra
  Kristiansand
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Fly tur/retur Kjevik - Cape Town
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  2 kolli à maks 23 kg innsjekket bagasje og 5 kg håndbagasje
 • Hotel Created with Sketch.
  4 netter på Commodore Hotel i delt dobbeltrom
 • Hotel Created with Sketch.
  2 netter på Boschendal Retreat Cottage i delt dobbel bungalow
 • Hotel Created with Sketch.
  3 netter på Harbor House Hotel i delt dobbelt garden room
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Transfer/buss i henhold til program
 • Strand hav Created with Sketch.
  Frokost
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  9 lunsjer
 • restaurant copy 3 Created with Sketch.
  9 middager
 • Strand hav Created with Sketch.
  Bademuligheter
 • Kamera Created with Sketch.
  Inngang til Boulders Beach
 • Kart pin 2 Created with Sketch.
  Inngang til Cape Point
 • tickets copy Created with Sketch.
  Inngang til !Khwa Tuu
 • Offentlig transport Created with Sketch.
  Kabelbane t/r Table Mountain
 • boat copy Created with Sketch.
  Sykkeltur i Stellenbosh
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Vinsmaking på vingård
 • Stjerne Created with Sketch.
  Lokalt fargerikt loppemarked
 • Kart pin 2 Created with Sketch.
  Besøk på matmarked i Oranjezicht
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Norsk reiseleder
 • Person med headset Created with Sketch.
  Norsk lokalguide

Dagsprogram

Dag 1: Avreise fra Kristiansand
Vi møtes på Kjevik for felles innsjekk. Reisen går med SAS til Oslo der vi flyr videre med Ethiopian Airlines.
Dag 2: Ankomst Cape Town
Vi blir møtt av Pernille på flyplassen i Cape Town, og hun blir med oss på hele turen. Vi tar buss inn til Cape Town og finner hotellet vårt for de neste dagene.
The Commodore Hotel
Vi sjekker inn og møtes deretter i resesjonen for en tur ut!
V&A Waterfront
Vi rusler en tur til V&A Waterfront og tar inn de vakre omgivelsene. Det blir også tid for avslapping eller en liten powernap før felles middag på kvelden.
Dag 3: Utforske Cape Town og Table Mountain
Etter et forfriskende morgenbad i hotellets basseng (for de som ønsker det) og en deilig frokost, er vi klare for Table Mountain!
Table Mountain
Vi tar kabelbane opp og blir med Pernille på fottur til Maclear’s Beacon, som er det høyeste punkt på Table Mountain (1.086 moh). Dette kartografiske merket ble benyttet av astronomer i utregningen av jordens krumning. Den relativt flate strekning tar 45 minutter hver vei. Gled deg til en fantastisk utsikt!
Ettermiddag til fri disposisjon
Det blir felles lunsj på et hyggelig sted i byen, og etter lunsj rusler vi tilbake til hotellet på kryss og tvers gjennom byens gater. Vel nede frister det kanskje med sol og bad ved bassengkanten, eller en tur nedom V&A Waterfront? På kvelden blir det middag med «The Feel of Africa» på et kjempeflott sted.
Dag 4: Tur til Kapphalvøyen
I dag går turen sørover, langs den vakre veien kalt Chapman’s Peak, på vei mot Kapp Det Gode Håp.
Kapp Det Gode Håp
Kapp Det Gode Håp er det sørligste punkt på det afrikanske fastland. Konservering og biologisk mangfold står øverst på lista hos forvalterne av dette vakre naturreservatet, som spenner over 8.000 hektar og har en kystlinje på 40 km. Det er stor sjanse for å se frittgående antiloper, struts, sebra, bavianer og skilpadder. Det finnes også over 1.000 ulike plantearter i dette naturskjønne reservatet. De som har lyst blir med på en gåtur til Cape Point Lighthouse. Det er en lett tur som byr på flott utsikt over området der Det indiske hav og Atlanterhavet møtes.
Simons Town og Boulders Beach
Vi nyter god lunsj på et hyggelig sted i Simons Town, før vi kjører til utkanten av sentrum - nærmere bestemt Boulders Beach. Dette er et av få steder i verden hvor du kan oppleve en landbasert koloni av afrikanske pingviner. Denne utrydningstruede pingvinarten er den eneste som formerer seg i Afrika, og bestanden har økt fra kun to par i 1982 til over 2.200 individer. Middag inntas på et hyggelig sted vel tilbake i Cape Town.
Dag 5: Marked og egne aktiviteter
Lørdag blir en åpen dag med mange valgmuligheter.
Oranjezicht City Farm Market
Cape Town er kjent for sine mange og fargerike markeder, og kun 5 minutters gange fra hotellet finner du det fargerike og populære Oranjezicht City Farm Market. Markedet er kun åpent lørdag og søndag fra tidlig morgen til kl.14:00. Markedet byr på «groovy vibber» og her finner du bare lokale varer – grønnsaker, frukt, vin, olivenolje, kaffe, blomster, krydder, litt tøy, flettede kurver, fristende bakverk og mat. De som vil kan bli med til dette markedet.
Andre aktiviteter
Kanskje du har lyst til å besøke Robben Island? Eller bare vandre rundt i V&A Waterfront for å ta inn atmosfæren? «The Watershed» i V&A er vel verdt et besøk, med mer enn 150 utsalgssteder som viser mangfold i Cape Town’s design verden. Kanskje du har lyst til å teste paragliding? Vi legger opp til både lunsj og middag på hyggelige steder – og er vi heldige, får vi kanskje svingt oss utover kvelden?
Dag 6: Vi setter kursen mot vinområdet
Vi sjekker ut fra hotellet og begir oss nordover gjennom et vakkert, bølgende landskap – tidvis med utsikt til kysten.
!Khwa tuu
Første stopp er ved kultursenteret !Khwa tuu som ligger 1,5 times kjøring nord for Cape Town. San folket var de første innbyggerne i det sørlige Afrika og er det siste nålevende jeger- og samlerfolket. Her får vi omvisning.
Langebaan
Etter omvisningen kjører vi til byen Langebaan, som byr på eventyrlige hvite sandstrender som omkranser den turkise lagunen. Her er det bare å ta frem bikini, solfaktor, solbriller og solhatt. Vi spiser lunsj på den rustikke sjømatrestauranten, Die Strandloper. Her skal vi nyte mat, sol og kanskje et forfriskende bad utover ettermiddagen.
Boschendal Wine Estate
Vi setter deretter kurs for dagens endestasjon; Boschendal Wine Estate, som ligger mellom Stellenbosch og Franschhoek. Kjøreturen tar ca. 2 timer og går gjennom vakkert landskap. Boschendal ble etablert i 1685 og er en av de eldste vingårdene i Sør-Afrika. 90 prosent av maten som serveres her er produsert på gården og den anerkjente Werf restauranten ble tildelt «Sustainability Awards» i 2018. Dette er en av de virkelige perlene i vindistriktet! Det 1.800-hektar store området har sykkelstier for mountain bikes, joggeløyper (5 km og 10 km) og turstier. Vi sjekker inn på våre hytter, og spiser deretter middag/kveldsmat.
Dag 7: Besøk til Stellenbosch
Den historiske byen Stellenbosch ble grunnlagt i 1679 og er spesielt kjent for sin Cape Dutch arkitektur fra 1700- og 1800-tallet, og for de store eiketrærne som kanter gatene. Byen gikk av den grunn under navnet «Eikestad» på språket Afrikaans. Vi stopper på en av de mange anerkjente vingårdene for smaking og lunsj i Stellenbosch. Byen har et herlig landsbypreg med koselige kafeer, gallerier og butikker. Men den har også en internasjonal følelse med studenter fra hele verden. Du vil få utdelt elsykkel, så retur til Boschendal blir på sykkel gjennom et fantastisk vakkert landskap. Felles middag på Boschendal.
Dag 8: Med kurs mot Hermanus
Vi sjekker ut og kjører i retning Harmanus på østkysten.
Franschoek
Vi legger opp til et stopp innom vinområdet Franschoek (det franske hjørnet). Her får du tid til en liten spasertur – og ganske sikkert bruke litt penger i de lekre butikkene. Fra Franschoek til Hermanus er det en drøy times kjøring gjennom landskap som på mange måter minner om Norge – utrolig vakkert!
Harbour House Hotel
Vi sjekker inn på Harbor House Hotel som ligger midt i sentrum av Hermanus og kun et steinkast fra en helt fantastisk strand. Her får du fort fornemmelsen av å være en del av havet. Siden vi her er ved Det indiske hav er det absolutt badetemperaturer (i motsetning til i Cape Town).
Hermanus
Hermanus byr på en av de fineste strendene i Sør-Afrika! Grotto Beach strekker seg 18 kilometer langs Walker Bay, mellom Hermanus og den lille kystbyen De Kelders. Det er trivelig å rusle rundt i sentrum, og her finner du kunstgallerier, koselige butikker og et solid utvalg av gode restauranter og vinbarer. Vi legger opp til felles lunsj og middag i Hermanus denne dagen.
Dag 9: Fottur og middagsoverraskelse
Området rundt Hermanus er virkelig spennende, blant annet med et lite planteriket bestående av over 9.000 ulike plantearter. Første del av dagen drar vi på guidet fjelltur i naturreservatet Fernkloof med Pernille. Deretter spiser vi lunsj i vindalen Hemel en Aarde - som betyr «himmel og jord». Ettermiddagen er til fri disposisjon. Middag på kvelden blir en hyggelig overraskelse, for da er vi invitert hjem til en lokal for å oppleve ekte sør-afrikansk «braii», som på godt norsk er en grillaften.
Dag 10: Dag til fri disposisjon
Denne dagen kan du bruke til akkurat det du ønsker, og Hermanus byr på mange mulighet for store og små opplevelser. Vil du rusle rundt i gatene eller langs stranden? Vil du sole deg og bade? Dra på whale watching? Ta surfkurs? Leie sykkel? Bruke tid på egenpleie? Aktiviteten du velger denne dagen er ikke inkludert i prisen. Vi legger opp til en overraskelseslunsj, og turens siste middag blir på et flott sted i Hermanus.
Dag 11: Avreise
Vi sjekker ut etter frokost, og om du ønsker det har du tid til en siste rusletur i Hermanus før vi setter kurs mot flyplassen. Kjøreturen tar ca. 1,5 time. Vi sier farvel til Pernille og setter oss på flyet.
Dag 12: Ankomst Kristiansand
Vi lander i Oslo lørdag morgen, og de som ønsker å handler i TaxFree gjør det. Vi plukker deretter opp bagasjen vår og sjekker inn igjen. Vi lander i Kristiansand rundt lunsjtider.