,

Elvecruise på Mekong – Vietnam og Kambodsja

Bli med på et opplevelsesrikt og eksotisk elvecruise på Mekong gjennom Vietnam og Kambodsja. Vi seiler med La Marguerite og underveis besøker vi små landsbyer, flytende markeder og vakre templer. Fra dekket får du oppleve det yrende livet på elven og langs elvebredden. Cruiset starter i Ho Chi Minh City og seiler nedover det mektige Mekongdeltaet til Kambodsja. De siste dagene tilbringes i Siem Reap, hvor du kan se frem til å utforske de verdenskjente tempelruinene.
Passer for

Høydepunkter

 • Fascinerende Ho Chi Minh City – også kjent som Saigon, med yrende energi og rik på historie. Her får du et innblikk i Vietnams fortid og nåtid, hvor fransk koloniarkitektur blandes med moderne skyskrapere. Utforsk de travle markedene, hvor du finner mange lokale produkter og delikatesser.
 • Cu Chi-tunnelene ble bygget av Vietcong under Vietnamkrigen. Herfra styrte den vietnamesiske motstandsbevegelsen angrepene under Tet-offensiven i 1968. Tunnelene består av over to hundre kilometer med underjordiske ganger, gravd ut i ulike nivåer fra tre til tolv meter under bakken, og det var både sykestue og skole her.
 • De flytende markedene i Mekongdeltaet er ikke kun et sted for handel, men også et samlingssted for lokalbefolkningen. Her er båten selve butikken, og selgere og lokale bønder kommer hit hver dag for å selge sine produkter. Markedene er et levende symbol på regionens rike historie, tradisjoner og levemåter. En oppdagelsesreise gjennom disse markedene vil gi deg uforglemmelige minner og en dypere forståelse for de lokale tradisjonene her.
 • Hovedstaden i Kambodsja, Phnom Penh, har en rik historie og er kjent for sine vakre arkitektoniske skatter og levende kultur. Her finner du det praktfulle kongepalasset, som er et ikonisk landemerke. Det historiske Wat Phnom, et buddhistisk tempel, er bygget på en høyde med fantastisk utsikt. Opplev den livlige atmosfæren på markedene og smak på autentisk kambodsjansk mat.
 • Tempelruinene i Angkor er et fantastisk historisk og kulturelt reisemål. Disse imponerende tempelkompleksene ble bygget mellom det niende og femtende århundre av Khmer-riket og er oppført på UNESCOs verdenarvliste. Disse tempelruinene er et levende vitnesbyrd om den imponerende ingeniørkunsten og det avanserte samfunnet til Khmer-sivilisasjonen. De mest kjente templene i Angkor inkluderer Angkor Wat, Bayon-tempelet og Ta Prohm.
 • La Marguerite er et førsteklasses elvecruiseskip med 46 lugarer, bygget i kolonistil og innredet med møbler av lokale materialer. Slapp av på soldekket, mens du ser på livet langs elvebredden. På skipet finner du også et spa og lite treningsrom. I løpet av cruiset arrangeres det ulike aktiviteter, som matlagingskurs, filmfremvisning, musikalsk underholdning og foredrag.

 

NB! Prisen er per person i delt dobbeltrom/lugar på øvre dekk. Det finnes flere ulike lugartyper som er mulig å reservere mot et tillegg i prisen. Prisen inkluderer ikke visum til Kambodsja, måltider og drikkevarer utover det som er nevnt, tips til lokalguider og sjåfører, samt reise- og avbestillingsforsikring.

Overnatting

Svømmebasseng omkranset av grønne planter. Foto
3 netter

Grand Hotel

Grand Hotel er et 5-stjerners historisk hotell i Ho Chi Minh City, med sentral beliggenhet nær Saigon-elven.
Lugar med to senger, skrivebord stort vindu og balkong. Foto
7 netter

La Marguerite

Deluxe utvendig lugar med balkong, plassert på øvre dekk. Lugaren er på 20 m2, har bad med dusj, stort vindu og balkong.
Stort utendørs svømmebasseng opplyst om kvelden. Foto
3 netter

Sokha Angkor Resort

Luksushotell beliggende sentralt i Siem Reap. Dette hotellet har også en spa og velværeavdeling.

Turen i bilder

Elvecruise på Mekong – Vietnam og Kambodsja

 • Pris per person
  Fra kr 43.690,-
 • Reiselengde
  16 dager
 • Reisedato
  13. oktober 2024
 • Avreise fra
  Oslo
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Fly Oslo - Ho Chi Minh City
 • Fly Created with Sketch.
  Fly Siem Reap - Oslo
 • boat copy Created with Sketch.
  7 netters elvecruise med utvendig lugar
 • restaurant copy 3 Created with Sketch.
  Helpensjon på cruiset
 • Gratis avbestilling Created with Sketch.
  Tips til besetning på skipet
 • Hotel Created with Sketch.
  3 netter på Grand Hotel
 • Hotel Created with Sketch.
  3 netter på Sohka Angkor Resort
 • restaurant copy 3 Created with Sketch.
  Øvrige måltider som beskrevet i program
 • tickets copy Created with Sketch.
  Alle utflukter i henhold til program
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Transport mellom flyplass, skip og hotell
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Norskstalende reiseleder
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Engelsktalende lokalguider

Dagsprogram

DAG 1: AVREISE
På avreisedagen møter reiseleder deg på Oslo Lufthavn om ettermiddagen. På vei til Ho Chi Minh City skal vi ha en litt lengre mellomlanding i Dubai. Vi sjekker derfor inn på et flyplasshotell her og får noen timer søvn før reisen fortsetter videre neste morgen. Flyplasshotellet m/frokost er inkludert i prisen.
DAG 2: ANKOMST
Ankomst Ho Chi Minh City
Vi lander i Ho Chi Minh City om kvelden. Ved ankomst blir vi møtt av vår lokalguide, som tar oss med til Grand Hotel. Hotellet ligger sentralt i nærheten av Saigon-elven. Det blir innsjekk på hotellet, etterfulgt av et lite informasjonsmøte med lokalguiden. Resten av kvelden er til fri disposisjon.
DAG 3: HO CHI MINH CITY
Sightseeing
Etter frokost skal vi utforske Ho Chi Minh City. Det blir først en rundtur med buss hvor vi får se Notre Dame-katedralen og Posthuset, som begge ble bygget under den franske kolonitiden. Vi får også se rådhuset og Gjenforeningspalasset. Siste stopp er Ben Tranh-markedet, hvor det selges alt fra mat, klær, blomster og lokale håndverksprodukter.
Lunsj og Chinatown
Vi spiser en god lunsj, som er inkludert i prisen. Etter mat står Cho Lon - landets største Chinatown, på programmet. Vi besøker Thein Hau-pagoden og et sted som lager kinesiske lakkprodukter. Cho Lon er en fargerik kombinasjon av gammelt og nytt, med tradisjonelle butikker, markeder og små matboder på fortauene som tilbyr kinesisk mat.
Velkomstmiddag
På kvelden samles vi til en hyggelig velkomstmiddag. Middagen er inkludert i prisen.
DAG 4: CU CHI-TUNNELENE
Cu Chi-tunnelene
Etter frokost reiser vi med buss ut av byen for å oppleve de berømte Cu Chi-tunnelene, som ble bygd av Vietcong under Vietnamkrigen. Lunsj i løpet av dagen er også inkludert.
Krigsminnemuseet
Tilbake i Ho Chi Minh City om ettermiddagen legger vi opp til et besøk til Krigsminnemuseet. Her får du vite mer om både frigjøringskrigen mot Frankrike (1946–1954) og Vietnamkrigen (1964–1975).
Kveld til fri disposisjon
Det er ikke felles middag denne dagen, men reiseledere hjelper deg gjerne med å finne en passende restaurant denne kvelden (for egen regning).
DAG 5: ELVECRUISE
Innsjekk på elvecruise
Vi sjekker ut av hotellet om morgenen og kjører til havnebyen My Tho. Her venter RV La Marguerite og venter på oss. Vi sjekker inn og finner oss til rette om bord.
Lunsj og første etappe
Etter lunsj kaster skipet loss og cruiset begynner. Første etappe går gjennom det enorme Mekongdeltaet. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord og om kvelden underholdes vi av tradisjonell musikk i salongen. Frokost, lunsj og middag er inkludert.
DAG 6: CAI BE OG SA DEC
Cai Be
I løpet av dagen skal vi besøke to små byer i Mekongdeltaet. Første stopp er Cai Be. Fra skipet går vi over i mindre båter som tar oss til det flytende markedet. Utflukten fortsetter til fots langs elvebredden og forbi den fransk-gotiske katedralen. Siste stopp er hos en lokal produsent som lager rispapir og søtsaker av kokos.
Sa Dec
Mens vi spiser lunsj, fortsetter seilasen gjennom Vinh Long-provinsen. Om ettermiddagen kommer vi til Sa Dec, der den franske forfatterinnen Marguerite Duras bodde på 1920-tallet. Duras skrev flere bøker om Fransk Indokina, og den mest berømte er den selvbiografiske romanen «Elskeren». Vi tar en tur i land og rusler forbi huset til hennes kinesiske elsker, som nå er museum, før vi besøker et caodaistisk tempel og får oppleve det fargerike lokale markedet. Skipet seiler videre om kvelden. Frokost, lunsj og middag er inkludert.
DAG 7: TAN CHAU OG GRENSEKRYSSING
Tan Chau
Tidlig om morgenen kommer vi til Tan Chau, en avsidesliggende landsby nær grensen mot Kambodsja. Vi blir fraktet med små båter inn til landsbyen, hvor vi får en rundtur med rickshaw som ender tilbake ved skipet.
Grensekryssing og Phnom Penh
Cruiset fortsetter og i løpet av ettermiddagen kommer vi til grensen mellom Vietnam og Kambodsja. Etter at visumformalitetene er unnagjort, seiler skipet videre oppover den brede Mekongelven med kurs for Phnom Penh. Frokost, lunsj og middag er inkludert.
DAG 8: PNOM PENH
By-sightseeing
Kambodsjas hovedstad er en pulserende storby som under den franske kolonitiden ble kalt Asias perle. Byen kjennetegnes fremdeles av brede bulevarder, en flott promenade langs elven og flere godt bevarte bygninger i fransk kolonistil. På en rundtur i byen besøker vi kongepalasset fra 1866, Sølvpagoden hvor gulvet er belagt med fem tusen sølvfliser, og Nasjonalmuseet - kjent for sin store samling av gjenstander fra Khmertiden.
Tuol Sleng
Etter lunsj besøker vi folkemordsmuseet Tuol Sleng, hvor vi får høre om Kambodsjas triste fortid under Pol Pots styre. Museet holder til i S-21, som på slutten av 1970-tallet var et beryktet fengsel og torturkammer. Besøket gir et sterkt innblikk i grusomhetene som fant sted under regimet til Røde Khmer (1975–1979). Skipet ligger ved kai i Phnom Penh over natten. Frokost, lunsj og middag er inkludert.
DAG 9: SILKEØYEN OG PNOM PENH
Silkeøyen
Tidlig om morgenen seiler vi til Silkeøyen, like nord for Phnom Penh. Fra skipet spaserer vi til den lille landsbyen hvor de produserer og vever silke, og vi får lære mer om dette vakre og delikate stoffet. Dersom du ønsker kan du kjøpe silkestoffer å ta med hjem. På vei tilbake til skipet besøker vi en barneskole og en pagode.
Lunsj og Wat Phnom
Mens vi spiser lunsj om bord, seiler skipet forbi små fiskerlandsbyer der tiden nærmest har stått stille. Noen få timer senere er vi tilbake i Phnom Penh. Før middag skal vi besøke Wat Phnom, det buddhistiske tempelet som har gitt byen sitt navn. Frokost, lunsj og middag er inkludert.
DAG 10: ANGKOR BAN OG SEILING
Angkor Ban
I løpet av natten fortsetter seilasen oppover Mekong, og tidlig om morgenen kommer vi til Angkor Ban, en liten landsby med tradisjonelle hus på stylter. Landsbyen ligger idyllisk til ved elven og stemningen er spesielt magisk i morgenlyset når husene reflekteres i elven. Angkor Ban er en av få byer i Kambodsja som ikke ble ødelagt under Røde Khmer-regimet.
Avslapning om bord
Ettermiddagen tilbringer vi om bord mens skipet seiler videre nordover. Vi nyter utsikten fra soldekket og følger med på livet på elven og landskapet som sakte glir forbi. Frokost, lunsj og middag er inkludert.
DAG 11: WAT HANCHEY OG KAMPONG CHAM
Wat Hanchey
Etter frokost går vi i land i Wat Hanchey for å besøke et tempelkompleks fra pre-angkoriansk tid. Tempelet ligger på en liten bakketopp. Vi klatrer opp de 303 trappetrinnene til toppen, hvor vi belønnes med en flott utsikt over Mekong. Wat Hanchey ble bygget på 700-tallet, og den gamle byggestilen i murstein er typisk for Chenla-imperiet.
Kampong Cham
Midt på dagen legger skipet ut på siste etappe av cruiset, med ankomst Kampong Cham noen få timer senere.
Wat Nokor
Vel fremme blir vi med på en bussutflukt til Wat Nokor, et buddhistisk tempel fra 1100-tallet. Wat Nokor er bygget i sort sandstein, over ruinene av et annet tempel. På 1800-tallet ble det også bygget en fargerik pagode her. Frokost, lunsj og middag er inkludert.
DAG 12: SIEM REAP
Buss til Siem Reap og ankomst hotellet
Tidlig om morgenen sier vi farvel til La Marguerite og går over i bussen som skal kjøre oss til Siem Reap. Kjøreturen tar rundt fem timer, inkludert et stopp underveis. Vi ankommer Siem Reap og Sokha Angkor Resort midt på dagen. Her blir vi møtt av vår lokalguide som hjelper oss å sjekke inn. Etter et lite informasjonsmøte spiser vi lunsj på en nærliggende restaurant. Frokost og lunsj er inkludert.
Ettermiddag og kveld til fri disposisjon
Det er ikke felles middag denne dagen, men reiseledere hjelper deg gjerne med å finne en passende restaurant denne kvelden (for egen regning).
DAG 13: ANGKOR
Angkor Thom
Hele dagen er viet Angkor – et av de mest betydningsfulle arkeologiske stedene i Sørøst-Asia. Angkor var sentrum for de kambodsjanske khmer-kongenes rike fra 800- til 1400-tallet. I 1431 ble Angkor forlatt, og senere glemt og overvokst av jungelen. Først på midten av 1800-tallet ble stedet gjenoppdaget av franske arkeologer, og et storstilt restaureringsarbeid ble påbegynt. Angkor består av et tusentall templer og andre religiøse bygninger, men bare rundt sytti er delvis restaurert. Vi starter med Angkor Thom, som ble oppført på 1100-tallet og var den siste hovedstaden i Khemrriket.
Lunsj
Vi returnerer til Siem Reap for å spise lunsj.
Angkor Wat
Om ettermiddagen skal vi besøke Angkor Wat, tempelet som har gitt navn til hele området. Angkor Wat har blitt selve symbolet på Kambodsja og er avbildet på landets flagg. Tempelet ble opprinnelig viet til hinduguden Vishnu, skaperverkets beskytter, og er full av symbolikk i form av vakre relieffer. Angkor Wat er det største og mest spektakulære byggverket i Angkor-området. Utflukten avsluttes med at vi tar oss til fots opp til toppen av Phnom Bakheng for å beundre solnedgangen over det storslåtte tempelkomplekset. Frokost og lunsj er inkludert.
Kveld til fri disposisjon
Det er ikke felles middag denne dagen, men reiseledere hjelper deg gjerne med å finne en passende restaurant denne kvelden (for egen regning).
DAG 14: NY DAG I ANGKOR
Angkor
Etter frokost skal vi igjen besøke Angkor. Denne gangen for å se templene Banteay Kdei, Takeo, Thommanon og Chau Say Thevoda. Høydepunktet er fascinerende Ta Prohm, som er bevart slik det ble funnet – halvt i ruiner og overgrodd av trær, lianer og røtter.
Avskjedsmiddag
Vi returnerer til hotellet om formiddagen. Om kvelden samles vi til avskjedsmiddag på hotellet. Frokost og middag er inkludert.
DAG 15: HJEMREISE
Dagen til fri disposisjon
Dagen er til fri disposisjon før vi drar til flyplassen om ettermiddagen. Ta en tur på lokalmarkedet og se på folkelivet, eller nyt formiddag ved bassenget på hotellet. Vi beholder rommene våre fram til avreise. Frokost er inkludert.
Retur til Oslo
Om kvelden flyr vi fra Siem Reap til Bangkok. Her blir det noen timer å vente før vi flyr videre like etter midnatt. Ankomst Oslo midt på dagen.