Jentetur til Hellas med yoga & vandring – Ny avgang!

Den første jenteturen med yoga og vandring ble fort fullbooket, så vi har nå satt opp en ny avgang i september. Se for deg at du hilser solen ved daggry til lyden av milde bølger mot kysten, med en sjarmerende gresk landsby som bakteppe. Vi bor på et personlig og familiedrevet hotell ved havet, på den greske øya Poros.

Sammen med vår lokalkjente vandreguide, Helena, skal vi utforske den vakre øya - som ligger langt fra masseturismen. Vår egen yogainstruktør skreddersyr ulike former for yoga inn i turdagene våre, og Poros er virkelig perfekt for yogisk tenkning. Vi legger også opp til dagstur med båt til naboøya Hydra, som byr på krystallklart vann, kyststier og shoppingmuligheter. Denne turen passer for damer i alle aldre og er spesialtilpasset for deg som liker å gå turer i enkelt, men variert terreng. Velkommen på en tur som gjør godt for både kropp og sjel!
Passer for

Høydepunkter

På denne tiden av året er luften klar og vi ser Athen som en hvit skygge i horisonten. Langs stien kan vi nyte bugnende bougainvilla-blomster i sterke rosafarger som en nydelig kontrast til asurblått hav. Her stod Demosthenes og øvde på å tale med småsteinene i munnen. Sies det. Nåtid og historie blander seg, og bare de tusenårige oliventrærne har svarene på hva som virkelig har skjedd. Denne reisen er en hyllest til det enkle, lavmælte, langsomme.

Maten er sentral i Hellas, og gresk mat er fortsatt basert på tradisjonelle sesongbaserte og kortreiste ingredienser. På de kveldene der middag ikke er inkludert, arrangerer vi felles middager på forskjellige lokale tavernaer, for de som ønsker det. Den greske tradisjonen inviterer oss til å bestille en rekke retter som alle tar for seg selv. På denne måten er det lett å variere maten i henhold til ulike preferanser. Og det er hyggelig å ha godt selskap til maten! Dette er med på å gjøre denne turen veldig godt tilrettelagt også for deg som reiser alene.


Praktisk info:

 • Lufttemperaturen i september er rundt 25 – 30 grader, vanntemperaturen ca. 23 grader.
 • Turene går i enkelt terreng, noen ganger på asfalt, grusvei og smalere stier. Overflaten i seg selv er ikke utfordrende, det er greit å gå i vanlige joggesko.
 • Båtturen til Hydra tar ca. 25 minutter en vei.
 • Ta med egen yogamatte dersom du ønsker det, ellers kan du bruke et strandhåndkle til yogaøvelsene i sanden.


Tilbakemeldinger fra tidligere gjester:

«Det beste var yoga på stranden til lyden av bølgene.»
«Følelsen av frihet, å bare være tilstede.»
«En aldeles unik og vidunderlig reise.»
«Det var som å komme hjem til Helena!»

 

Det er mulighet for avreise fra andre steder i Norge på forespørsel.
Ta kontakt med oss på telefon 38 12 21 60.

Overnatting

Balkong to stoler og et bord, og flott utsikt over havet. Foto.
Askeli Beach, Poros

Panorama Apartments

Familiedrevet hotell med enkel standard, 2 minutters spasertur fra stranden og 15 minutters rusletur fra landsbyen. Rommene er relativt store, med kjøkkenkrok og kjøleskap, og alle har stor balkong med utsikt over havet. Frokostkurver leveres fra en kafe og spises i hagen. Flersengsrom på forespørsel.

Turen i bilder

Din reiseleder

Jenter som hopper

Vår turleder Helena (t.h.) har bodd på øya i mange år og kan alle triksene for å leve et godt gresk øyliv. Hun har lang erfaring både som reiseleder og vandreguide, og har knekt koden på hvordan man kan tilpasse vandringer til ulike ferdighetsnivåer. Med Helena vil du bli godt ivaretatt på turen!

Yogainstruktøren vår Alexandra (t.v.) kan love deg både fysisk hatha yoga, roligere yin yoga og pusteøvelser. Og det hele i fantastiske omgivelser på sanden i en rolig sjarmerende bukt. Alexandra er en jordnær upretensiøs yogi med stor kunnskap om hvordan vi kan utøve yoga og ernære oss optimalt i hverdagen

Jentetur til Hellas med yoga & vandring – Ny avgang!

 • Pris per person
  Fra kr 14.990,-
 • Reiselengde
  6 dager
 • Reisedato
  20. september 2023
 • Avreise fra
  Kristiansand
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Fly med SAS Kjevik-Athen t/r
 • Fly Created with Sketch.
  Flyskatter og avgifter
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  5 kg håndbagasje og 20 kg innsjekket bagasje
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Buss t/r flyplass-hotell
 • Hotel Created with Sketch.
  5 netter i delt dobbeltrom
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Frokost
 • Person med headset Created with Sketch.
  Lokalkjent reiseleder og vandreguide
 • Trening Created with Sketch.
  Yoga på stranden hver morgen
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Guidet fottur hver dag (4 dager)
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Nistepakke til alle vandreturer
 • boat copy Created with Sketch.
  Utflukt til Hydra med båt og vandring
 • restaurant copy 3 Created with Sketch.
  Velkomstmiddag og avskjedsmiddag inkl. drikke
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Drikke til inkluderte middager
 • tickets copy Created with Sketch.
  Besøk i kloster
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Nye venner
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Vinsmaking

Dagsprogram

Dag 1: Stopp ved Korintkanalen og ankomst
Vi sjekker inn på hotellet og tar en felles spasertur ned til landsbyen for velkomstmiddag.
Panorama Apartments Poros
Dette hotellet vil være vår base på turen.
Dag 2: Det beste av Poros: vandring på Kalavria.
Etter en myk yogaøkt på stranden er vi klare for turens første vandring. Vi går over fjellet og nyter den fine utsikten over havet. De som ønsker kan fortsette ut til fyret på øyas nordside, der man ser helt bort til Pireus. Mulighet for å tilbringe ettermiddagen på stranden. 3 timers lett vandring.
Dag 3: Sferia til fots
Poros består av 2 øyer, og idag skal vi utforske den lille øya Sferia. Vi går gjennom smale grender opp i høyden til et lite kapell. Her tar vi oss tid til å dvele i stillheten før vi tar noen yogaøvelser her oppe. Vandringen avsluttes i landsbyen der de som ønsker kan handle, sette seg på en fortauskafe og nyte bylivet. 3 timers lett vandring.
Dag 4: Utflukt til Hydra
Vi starter som vanlig dagen med yoga i sanden. Så tar vi båt til den fasjonable og vakre naboøya Hydra. Etter en liten halvtime med båt møtes vi av en helt annen verden. Hydra er nok mest kjent for alle kjendiser som har bodd her eller besøkt stedet. Vi får tid til å se oss rundt i øyas største by, shoppe og ta en vandretur opp til kapellet. Kort vandretur denne dagen.
Dag 5: Kloster og oliventrær
Et av turens høydepunkter blir dagens besøk i klosteret på Poros. Det ble bygget på 1700-tallet og byr på stillhet og en helt spesiell helende energi. Vi fortsetter oppover fjellet til ruinene av det 2500 år gamle Poseidon-templet. Ikveld skal vi oppleve en typisk gresk avskjedsfest. 4 timers vandring.
Dag 6: Hjemreise
Etter frokost tar vi plass i bussen som bringer oss til flyplassen i Athen. Våre langsomme og herlige dager i Poros er ved veis ende, og vi reiser hjem med en følelse av tidløs ro og energi fra vårt fysiske nærvær i naturen.