Krakow, en av Europas vakreste byer – direkte fra Kjevik

Krakow er en av de største og eldste byene i Polen. Her får du en blanding av kultur, shopping, god mat og drikke til en god pris. Den er blitt kåret til en av verdens vakreste storbyer i hjertet av polsk kultur og historie. Markedsplassen er den eldste middelalderplassen i hele Europa og av noen menes å være en av de vakreste. Dette er en storby som virkelig er verd et besøk!
Passer for

Høydepunkter

En rik kulturarv og mange historiske minnesmerker gjør den tidligere kongebyen Krakow til Polens mest interessante by. Det meste av byens kulturelle minnesmerker finnes i Gamlebyen, innen gåavstand fra byens sentrale markedsplass fra middelalderen, Rynek Glówny.

 • I den sørlige enden av Gamlebyen ligger kongeborgen Wawel, der det er en rekke museer, og en katedral der Polens kongelige ligger begravet i krypten.
 • Ved Markedshallens sørvestlige hjørne står en rest av byens gamle rådhus, oppført i 1383. Det gamle rådhustårnet inneholder nå en filial av Historisk museum.
 • Øst for Markedshallen står Mariakirken, Polens mest kjente kirke.
 • Bydelen Kazimierz sør for Wawel ble grunnlagt av jøden Kazimierz Wielki i 1335. Kazimierz ble en selvstendig by med en ren jødisk befolkning.
 • Saltgruven Wieliczka, en av verdens eldste og mest kjente saltgruver bør oppleves. 14 Km sør-øst for Krakow i byen Wieliczka finner du saltgruvene.

Overnatting

Rom med dobbelseng hos Polonia Hotel
Fra kr. 6.990,- per person i delt dobbeltrom

Polonia Hotel 3*

Polonia Hotel er et hyggelig og enkelt 3-stjerners hotell med fin beliggenhet i øvre del av gamlebyen. Fra hotellet tar det kun ca 10 minutter å spasere til byens kjente torg, Rynek Glowny. Alle rommene er pent og klassisk innredet og har gratis wifi.
Rom med dobbeltseng hos INX Design Hotel
Fra kr. 7.690,- per person i delt dobbeltrom

INX Design Hotel 4*

INX Desig Hotel er et fint 4-stjerners hotell med sentral beliggenhet i det historiske og hyggelige området, Kazimiers. Gaten hvor hotellet ligger tar deg direkte til Markedsplassen. Alle rommene er lekkert innredet.
Standard rom på Holiday Inn Krakow City Center
Fra kr. 8490,- per person i delt dobbeltrom

Holiday Inn Krakow City Centre 5*

Holiday Inn Hotel Krakow City Cebtre er ett flott 5-stjerners hotell med en fin beliggenhet i hjertet av gamlebyen i Krakow. Det er kort avstand til markedsplassen i byen, det jødiske kvarteret, Wawel Slottet og Krakow største shoppingsenter.
Rom med dobbeltseng hos Niebieski Art Hotel & Spa
Fra kr. 7.690,- per person i delt dobbeltrom

Niebieski Art Hotel & Spa 5*

Niebieski Art Hotel & Spa er et flott 5-stjerners hotell med beliggenhet ved bredden av elven Wisła kun 1,5 km fra Wawel-slottet. Det tar ca 20 minutter å spasere til gamlebyen. Alle de 40 rommene er hyggelig innredet og har wifi.

Turen i bilder

Din reiseleder

På turen vil det være med en representant fra Berg-Hansen som møter deg på flyplassen og er med til dere lander på Kjevik igjen.

Krakow, en av Europas vakreste byer – direkte fra Kjevik

 • Pris per person
  Fra kr 6.990,-
 • Reiselengde
  4 dager
 • Reisedato
  20.-23. oktober 2022
 • Avreise fra
  Kristiansand
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Direktefly fra Kjevik tur/retur
 • Fly Created with Sketch.
  Flyskatter og avgifter
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  5 kg håndbagasje 20 kg bagasje
 • Hotel Created with Sketch.
  Overnatting 3 netter i delt dobbeltrom
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Frokost 3 dager
 • Person med headset Created with Sketch.
  Reiseleder fra Berg-Hansen

Interessepunkter

Rynek Glówny
Markedsplassen går tilbake til 1200-tallet. Dette er et livlig og pulserende torg. Her kan man shoppe eller sette seg på en av de mange restaurantene og nyte livet.
Kongeborgen Wawel
Her er det en rekke museer, og en katedral der Polens kongelige ligger begravet i krypten.
Mariakirken
Hver dag, presis klokken 12.00, spilles en kort, avbrutt trompetmelodi, kalt Hejnal, på polsk radio. Signalet kommer fra det høyeste av Mariakirkens to tårn, det såkalte Hejnal-tårnet. Melodien spilles til minne om soldaten som ble truffet av en pil i halsen mens han blåste i hornet for å advare mot mongolene da de angrep.
Kazimierz
Kazimierz ble en selvstendig by med en ren jødisk befolkning. Nå er kun få jøder tilbake. De fleste ble drept under annen verdenskrig. Steven Spielbergs film Schindlers liste, som handler om hvordan forretningsmannen Schindler reddet mer enn tusen jøder fra gasskamrene, er spilt inn i denne bydelen.
Saltgruven Wieliczka
Saltgruven Wieliczka er en av verdens eldste og mest kjente saltgruver. Den befinner seg i byen Wieliczka ved Kraków i Polen, og ble skrevet inn som en av de 12 aller første objekter på UNESCOS liste over verdens kulturarv i 1978. Den benevnes ofte som et av verdens uskrevne underverker.