Langweekend i Albania med direktefly fra Kjevik

Albania er et fascinerende land, uoppdaget for mange. Bli med og utforsk Tirana, den minst kjente hovedstaden i Europa. Byen har en imponerende tetthet av kafeer og utesteder per innbygger, og her finner du alt fra trendy cocktailbarer til sjarmerende nisjebutikker med gode priser.

Velg blant spennende utflukter der du kan oppleve den UNESCO-beskyttede gamlebyen Berat, utforske en atombunkers og godt bevarte festninger fra romertiden, besøke markeder med en touch av orienten, og mest av alt; den fantastiske lokalbefolkningen som strekker seg langt for at vi skal føle oss som hjemme. Bli med på direkteflyet fra Kjevik og la deg overraske!
Passer for

Høydepunkter

I løpet av en meget godt utnyttet langhelg får du mulighet til å oppleve en pulserende og akkurat passe storby. Turen passer alle – fra venninnegjengen som vil skjemme seg bort med rimelige spabehandlinger, til den nysgjerrige globetrotteren som ønsker å oppleve kulturelle særegenheter.

Albania har vært et lukket land i flere tiår, men har nå «våknet til liv» og er i sterk utvikling. Levningene fra fortiden er like fullt tilstede. Tirana er en smeltedigel av Europa og orienten, med en vakker gamleby med basarer. Byens mange unike museer, spesielt de enorme underjordiske bunkers-anleggene som BunkArt i Tirana, er fascinerende å utforske for selv den bereiste. I bydelen Blloku, som en gang var forbeholdt landets elite, finner du nå kunstgallerier og restauranter hvor du kan smake deg gjennom all verdens hjørner.

Bli med og opplev Albania, nå mens du fremdeles kan se den autentiske siden av landet!


Vår spennende utfluktsmeny byr på allsidige opplevelser:

 • Festningen i Kruja, som er overraskende intakt og har en sterk kulturforankring til landets røtter og landshelten Skanderbeg. I de brosteinsbelagte smugene venter det mange kupp for deg som elsker eksotisk shopping, med vakre vevde tepper og forseggjorte håndverksprodukter.
 • Tur med taubane til byfjellet bak Tirana. Her kan du glede deg til en flott utsikt, og vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant.
 • Den pittoreske byen Berat, også kalt De Tusen Vinduers By. Her ligger de hvitvaskede steinhusene tett i tett i terrasser oppover klippeskråningen, under en vakker borg som ruver på toppen av fjellet. Du finner garantert mange Instagram-vennlige motiver i smugene som snor seg gjennom gamlebyen Mangalem.
 • Middag på en restaurant i Tirana, med cocktailkurs på en av byens ikoniske tema-barer. La deg besnære av den pulserende atmosfæren på kveldstid i bydelen Blloku!


Flytider med vårt direktefly:
19. oktober: Kjevik-Tirana kl. 08:00 – 11:20
22. oktober: Tirana-Kjevik kl. 18:00 – 21:20


Kontakt oss dersom du ønsker mer info:
E-post: ferie.agder@berg-hansen.no
Telefon: 38 12 00 00

Overnatting

Hotellrom med 2 senger, hvitt sengetøy og beige farger. Lange gardiner og vegghengt tv.
Pris fra kr 9.990,- per person

Sky 2 Hotel 3*

Et hotell med god beliggenhet i Blloku-området, hvor du finner mange av byens restauranter og severdigheter. Her får du enkle, men rene og funksjonelle rom og en liten frokostrestaurant.
Dobbeltseng i et rom med blå vegger og parkett på gulvet. Store vinduer i bakgrunnen
Pris fra kr 10.990,- per person

Elisa by Melia Hotel 4*

Moderne hotell fra 2022 med gode fasiliteter, beliggende et stenkast fra Skanderbeg-plassen, gamlebyen, shoppingsenteret og de mest kjente severdighetene. Hotellet har wellness-anlegg, bar og restaurant.
Dobbeltseng med hvite trekk omgitt av interiør i duse farger og en beige lenestol.
Pris fra kr 11.990,- per person

Maritime Hotel Plaza Tirana 5*

Et av byens beste hoteller, ved Skanderbeg Square i hjertet av byen med attraksjoner og spisesteder i gangavstand. Hotellet er nylig renovert, med flere restauranter og spa. Hva med å unne deg noe ekstra og oppgradere til en spa-suite?

Turen i bilder

Din reiseleder

Vår erfarne reiseleder er tilstede i Tirana under hele oppholdet.

Langweekend i Albania med direktefly fra Kjevik

 • Pris per person
  Fra kr 9.990,-
 • Reiselengde
  4 dager
 • Reisedato
  19. oktober 2023
 • Avreise fra
  Kristiansand
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Direktefly t/r Kjevik
 • Fly Created with Sketch.
  Flyskatter
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  1 stk. innsjekket bagasje à 20 kg
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Håndbagasje på 5 kg
 • Kaffe frokost Created with Sketch.
  Enkel servering og 1 drikke om bord
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Transfer t/r Tirana flyplass-hotell
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Lokalguide ved ankomst Albania
 • Hotel Created with Sketch.
  3 netter i delt dobbeltrom på valgt hotell
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  3 frokoster på valgt hotell
 • tickets copy Created with Sketch.
  Besøk i en underjordisk bunkers i Tirana
 • Person med headset Created with Sketch.
  Vandring i sentrum av Tirana med lokalguide
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Representant fra Berg-Hansen

Interessepunkter

Vandretur i sentrum av Tirana
Vi tar en orienteringsrunde til fots i området rundt byens hjerte, Skanderbeg Square. Her finner vi nasjonalmuseet, innenriksministeriet og noen av byens moderne skyskrapere. Innimellom ligger gågater omkranset av høye trær og fortauskafeer.
Atombunkers besøk
Med en lokalkjent guide besøker vi et av landets mest berømte museer, atombunkersen BunkArt2. Under Enver Hoxhas tid var disse tilfluktsrommene i direkte tilknytning til innenriksministeriet. Interiøret er originalt.
Utflukt til Berat, De 1000 Vinduers By
I denne UNESCO-beskyttede byen ligger de hvitvaskede steinhusene tett i tett i terrasser oppover klippeskråningen under en vakker borg som ruver på toppen av fjellet.
Helaften i Tirana med bytur, cocktailkurs og middag
Vi starter denne kvelden med flere av byens highlights, som den Ukjente Soldats Grav og det tidligere hovedkvarteret til det albanske kommunistpartiet. Deretter går turen til bydelen Blloku og en trendy bar, der vi får en innføring i hvordan man lager husets cocktail inkl smaksprøve. Så er det duket for middag på en av byens mest populære restauranter. En velsmakende opplevelse!
Tur med taubane til Dajti-fjellet med lunsj
Vi nyter utsikten over fjellene og ser at Tirana er omgitt av frodig natur og grønne fjell. Her oppe i høyden får vi servert lunsj på en restaurant i hyggelige omgivelser.
Festningsbyen Krujë med basaren
Halvdagsutflukt til festningsbyen Krujë, som ligger på en fjelltopp en halvtimes kjøretur utenfor Tirana. Her får vi høre om landshelten Skanderbeg og det blir tid på egenhånd til å utforske det sjarmerende og spennende basarområdet med rikt utvalg av håndverksprodukter og vevde tepper mm. Lunsj på egenhånd.