Unike opplevelser på historiske Røros

Bergstaden består av flere hundre trehus, og flere av disse er fredet. Nå har du muligheten til å ta del i Røroshistorien. Bo på et historisk rom og spis en bedre middag med lokale råvarer og drikke, som Røros er så godt kjent for.
Passer for

Høydepunkter

Tre hundre år med bergverksdrift skapte et mangfold av kulturminner spredt over et stort område. Verdensarven Røros Bergstad og Circumferensen kom på UNESCO’s liste over verdens kultur- og naturarv i 2010, som en utvidelse av verdensarven Røros Bergstad fra 1980.

 • Ta del i historien på Rørosmuseet, som har flere besøkssteder som er åpne for publikum: Smelthytta, Olavsgruva, Doktortjønna, Røros kirke og bergstadvandring (omvisning med guide i Røros sentrum).
 • På Røros finner du et overraskende stort utvalg av sjarmerende butikker, interessante kunsthåndverksutsalg, kunstbutikker og gallerier
 • Den lave temperaturen og det karrige landskapet i regionen resulterer i lokale matvareprodukter rike på smak. Gjennom arbeidet med bærekraftig reiseliv og med fokus på lokal mat og mathistorie, har man utarbeidet lokalmatsafarier og utdannet lokalmatguider. Det er også flere produsenter i regionen som har utsalg man kan besøke.
 • Regionen kan by på et vidt spekter av natur og utendørs opplevelse, og rommer to nasjonalparker. Landskapet er utrolig variert, og du kan oppleve fjell, vidde, varierte skoger, rennende elver og stille vann. Her finnes noe for alle, enten du ønsker en ukestur i fjellet eller en liten spasertur i skogen. De mektigste nasjonalparkene som er å finne i Rørosregionen er Forollhogna og Femundsmarka – et eldorado for naturelskere året rundt.

Overnatting

Svømmebassenget på Røros Hotell
Kr 700,- per person i dobbeltrom

Røros Hotell

En sikker vinner for hele familien, med kort avstand til sentrum. På sommeren er det fine turmuligheter rett utenfor døren, og på vinteren har man et bredt utvalg av skiløyper. Byr på et lekkert bassengområde og et lekeland på 300 kvadratmeter.
Ansatte ved Vertshuset Røros
Kr 675,- per person i dobbeltrom

Vertshuset Røros

Her bor, spiser og drikker du godt – i omgivelser der historien kviskrer i veggene! Vertshuset Røros ligger midt i Røros sentrum. Vertshuset byr på koselige rom og leiligheter, samt et kjøkken med gourmetmåltider basert på lokale råvarer og lokal mattradisjon.
Erzscheidergården på Røros
Kr 825,- per person i dobbeltrom

Erzscheidergården

Perfekt for par som ønsker det lille ekstra! De 24 unike værelsene er møblert med antikke møbler, gamle bruksgjenstander og fortidas tømmervegger, i kombinasjon med moderne løsninger. Denne perlen ligger kun en kort gåtur fra sentrum. kombinert med moderne løsninger.

Turen i bilder

Unike opplevelser på historiske Røros

 • Pris per person
  Fra kr 675-,
 • Reiselengde
  1 natt
 • Reisedato
  Når du vil
 • Avreise fra
  På forespørsel
Hva er inkludert?
 • Hotel Created with Sketch.
  Overnatting

Interessepunkter

Røros Hotell
Røros Hotell er regionens største hotell, med 157 rom, restauranter, barer, gode senger og basseng.
Vertshuset Røros
Med røtter tilbake til 1600-tallet tilbyr Vertshuset Røros 32 hotellrom og 6 leiligheter midt i Røros sentrum. Kjøkkenet står for smaksrike måltider med utgangspunkt i gode lokale råvarer og mattradisjon.
Erzscheidergården
Bo i ett av de 24 unike rommene og nyt god hjemmelaget frokost. Rett utenfor døra er det flotte turstier, deilig lokalmat, spennende gallerier og butikker du ikke har sett maken til.
Rørosmuseet
Rørosmuseet jobber for å ta vare på og utvikle de kultur- og naturhistoriske verdiene i Røros-distriktet. Her finner du en betydelig samling av bygninger, tekniske anlegg, kulturhistoriske gjenstander, foto, kart, tegninger og arkivmateriale fra området.