Vakre strender og rik historie i Alghero, Sardinia

Med sine hvite strender og sjarmerende landsbyer, begynner endelig turistene å få øynene opp for den italienske øya, Sardinia. Alghero er en havneby nordvest på Sardinia, som er kjent for sin trivelige atmosfære og blodrøde koraller. Her får du byliv og strandliv i ett, med isbarer og pizzeriaer på hvert gatehjørne, en historierik gamleby, og et vakkert strandområde ved navn Lido.
Passer for

Høydepunkter

Alghero er en av de største byene på Sardinia, og byen er full av aktiviteter – enten du vil slappe av på en av de mange strendene, besøke gamlebyen, eller spise deg igjennom det nydelige italienske kjøkken.

Du flyr med direktefly fra Oslo til Olbia (onsdager og lørdager), og derfra anbefaler vi leiebil til Alghero (1,5 times kjøretur). Du kjører forbi flere unike landsbyer, og får se både esler på beite, høye palmer og sitrontrær. Sardinia er en liten øy, og du kan kjøre fra nord til sør på 4-5 timer. Øya byr på mange historierike byer, flere mil med langstrakte strender, gode shoppingmuligheter og nydelig mat rundt hvert gatehjørne.

 • Alghero har røtter tilbake til 1000-tallet, og byen har flere historiske severdigheter som katedralen Santa Maria og Porta Terra-tårnet.
 • Utforsk de vakre strendene – for her finner du nemlig flere kilometer av de. Sanden er hvit og finkornet, og vannet er turkist. Ønsker du å variere litt, kan vi anbefale strendene Putzu Idu og Sa Mesa Longa i San Vero Milis.
 • Meld deg på en båttur for å se Grotte di Nettuno (Neptunusgrotten), som vil imponere deg med sine mektige dryppsteinformasjoner.
 • En kort spasertur fra sentrum finner du gamlebyen, omgitt av festningsmurer fra middelalderen og full av historie. Her møtes du av trange gater og klesvask som svever over deg, og mange koselige barer og restauranter.
 • Alghero er en av de beste shoppingstedene på hele Sardinia, og her finner du alt fra større kjøpesenter til mindre handlegater.
 • Mat er noe alle på Sardinia er svært opptatte av, og når de ikke spiser – ja da snakker de om mat. Her får du fantastisk mat, så lenge du liker italiensk mat – og hvem gjør vel ikke det? Her står de tidlig opp for å fiske, slakte og lage dagsfersk tomatsaus. De er opptatt av de beste råvarene, og det smaker du når du spiser.
 • Ønsker du å se mer av Sardinia er veiene stort sett fine å kjøre på. Vi anbefaler et besøk til Oristano for flotte shoppingmuligheter, Bosa for å se fargerike hus, og Olbia for hyggelige gater, god mat og for å titte på alle yachtene.
 • Rundt på øya finner du også arkeologiske skatter, og Area archeologica di Tharros er en av severdighetene som er verdt å få med seg, ca. 2 timers kjøretur fra Alghero. Alternativt har du Archeologica Area ‘Santu Pedrú, et kvarter unna byen.

 

Til denne reisen anbefaler vi at du setter av minimum 1 uke, for å kunne kombinere avslapping med opplevelser. Ønsker du å leie bil når du ankommer Sardinia? Vi hjelper deg gjerne med å finne den riktige bilen.

Overnatting

Leolù - queensize seng, med lyst sengetepper og puter. Bilder og italiensk skrift på veggen.

Leolù Guesthouse

Hyggelig bed&breakfast med kun fem rom, og beliggende en kort gåtur fra sentrum og stranden. Gratis WIFI, samt privat bad med dusj og toalett. Frokostbuffet inkludert hver morgen fra kl. 08:00 – 10:00. Gratis parkering i nærheten.
Residence Buganvillea - dobbeltseng med blått sengeteppe. Furuskap til klær

Residence Buganvillea

3-stjerners leilighetskompleks med 46 leiligheter, beliggende rett ved stranden Lido. Felles badebasseng og gratis WIFI. Leiligheten har bad med dusj og toalett, samt kjøkkenkrok med kjøleskap, vask og platetopp. Betalt parkering.
Hotel Villa Piras - Dobbeltseng med hvitt sengeteppe. Sengelamper over seng, og glassdør ut til balkong. Foto WebBeds

Hotel Villa Piras

3-stjerners hotell med totalt 32 rom, der rommene har egen balkong, privat bad med dusj og toalett. Beliggende en liten gåtur fra sentrum og stranden Lido. Her er det gratis WIFI og gratis parkering. Frokost og lunsj kan kjøpes på stedet.

Turen i bilder

Vakre strender og rik historie i Alghero, Sardinia

 • Pris per person
  Fra kr 12.600,-
 • Reiselengde
  7 dager
 • Reisedato
  Juni til august
 • Avreise fra
  På forespørsel
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Fly Oslo - Olbia tur/retur
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  1 stk. innsjekket bagasje à 23 kg
 • Icons/Bagasje ferie Created with Sketch.
  1 stk. håndbagasje à 10 kg
 • Hotel Created with Sketch.
  Overnatting
 • Icons/Feriehus Created with Sketch.
  Aircondition
 • WiFi Created with Sketch.
  Wifi
 • Strand Created with Sketch.
  Nærhet til strand

Interessepunkter

Flyplassen Olbia
Leolù Guesthouse
Residence Buganvillea
Hotel Villa Piras
Archeologica Area ‘Santu Pedrú
Area archeologica di Tharros