Weekendtur til Praha med direktefly fra Evenes

Tsjekkias hovedstad Praha, er en av Europas vakreste og best bevarte hovedsteder med vakre severdigheter og flott arkitektur. Opplev Karlsbroen, Prahaborgen, den Astronomiske klokke og det jødiske kvarteret. Praha byr på alt fra kultur og severdigheter, til god shopping, mangfoldige restauranter og et uteliv hvor du kan kose deg til solen står opp neste dag.
Passer for

Høydepunkter

 • Oppsøk Den Astronomiske klokke som er lokalisert på tårnet til det gamle rådhuset ved bytorget. Den astronomiske klokken er fra middelalderen og er et ur som viser astronomisk informasjon, som blant annet solens- og månens posisjon. Uret er mest kjent for  de tolv apostler som kommer til syne i to luker over klokken hver time.
 • Dra på elvecruise med middag på elven Vltava. Cruiset varer i tre timer og inkluderer live-musikk, velkomstdrink og en buffet. På menyen står et rikholdig utvalg av både tsjekkiske- og internasjonale retter – både kalde og varme, samt dessert og drikke
 • Spaser over den vakre Karlsbroen, som binder sammen Gamlebyen og  Malà Strana. Broen har et tårn i hver ende hvor du kan nyte utsikten, og en rekke statuer langs hele strekningen. Den beste tiden for et besøk er ved solnedgang, når du kan skue opp mot Prahaborgen og se nattehimmelen i kontrast mot den fullt opplyste borgen.
 • Vandre gjennom det jødiske kvarter som ligger mellom torget i gamlebyen og elven Moldau (Vltava), og besøk det jødiske museum. Den jødiske kirkegården, Old-New Synagogen, Klausen Synagogen og Pinkas Synagogen er definitivt verdt en titt (her er det inngangsavgift på de fleste severdigheter).
 • Besøk slottet og Prahaborgen som er ett av verdens største borgkomplekser og består av historiske palasser og kirkebygninger. Du kan spasere dit, over Karlsbruen og opp bakkene på andre siden av elven Vitava. Få med deg vaktskiftet som foregår hver time, og finn deretter en uterestaurant for lunsj eller en forfriskning.
 • Praha har også en rekke barnevennlige alternativer, som Prague Zoo, Botanisk hage og Tsjekkias største labyrint, Radotin-labyrinten som ligger litt utenfor byen.

Overnatting

Hotellfasade på Hotel Clarion Old Town i Praha
Kr 8.195,- per person (fly og delt dobbeltrom)

Clarion Hotel Prague Old Town

Pent hotell rett ved Gamlebyen, i nærheten av Republikkplassen og Vaclavplassen. Hotellet har 90 rom med air-condition, gratis WIFI osv. Restauranten tilbyr både tsjekkiske- og internasjonale matretter, og møterommet rommer inntil 35 deltagere.
Fasade på Ambassador Zlata Husa Hotel
Kr 8.510,- per person (fly og delt dobbeltrom)

Ambassador Zlata Husa Hotel

Femstjerners hotell med en sentral beliggenhet i forhold til Václavplassen, t-banen og gamlebytorget. Romslige rom med sittehjørne og boblebad. Nyt tsjekkisk øl og lokale retter i restauranten, eller koble av med besøk i spaet.
Fasaden på Hotel Leonardo i Praha
Kr 8.830,- per person (fly og delt dobbeltrom)

Hotel Leonardo Prague

Koselig hotell i en rolig sidegate i Gamlebyen, kun 5 minutter fra Karlsbroen og kort vei til Vaclavplassen. Hotellet har 82 komfortable rom, der noen har utsikt mot Karlsbroen og Prahaborgen. God restaurant, hyggelig uteterrasse og en liten bar.
Marriott Hotel Prague
Kr 9.443,- per person (fly og delt dobbeltrom)

Prague Marriott Hotel

Luksuriøst hotell med flott beliggenhet nær torget i gamlebyen. Hotellet har flere restauranter, kafeer og barer, et moderne og velutstyrt treningssenter, og store møteromsfasiliteter for inntil 650 deltakere.
Fasadebilde av Grand Majestic Hotel Prague
Kr 9.005,- per person (fly og delt dobbeltrom)

Grand Majestic Hotel Prague

Designhotell midt i hjertet av Prahas historiske sentrum, kun 350 meter fra Republikkplassen med kruttårnet og kjøpesentret Palladium. Romslige og moderne rom, Wellnessenter, og restaurant med utsøkte tsjekkiske retter.

Turen i bilder

Weekendtur til Praha med direktefly fra Evenes

 • Pris per person
  Fra kr 8.195,-
 • Reiselengde
  4 dager
 • Reisedato
  26.-29. mai 2022
 • Avreise fra
  Evenes
Hva er inkludert?
 • Fly Created with Sketch.
  Direktefly tur/retur Evenes - Praha
 • Hotel Created with Sketch.
  Overnatting i dobbeltrom
 • Koffert jobb Created with Sketch.
  Frokost

Interessepunkter

Clarion Hotel Prague Old Town
Hotel Ambassador Zlata Husa
Hotel Leonardo
Prague Marriott Hotel
Grand Majestic Hotel Prague
Den Astronomiske klokke
Karlsbroen
Josefov, det jødiske kvarter
Prahaborgen
Prague Zoo
Botanisk Hage
Radotin-labyrinten