Horisont på en strand med sivgress

Slik reduserer du fotavtrykket

Vi kommer ikke til å slutte å reise, men vi bør reise så smart som mulig. Og det er faktisk enklere enn du tror! Her får du 7 tips til hvordan redusere fotavtrykket på reise.

Bleasure

1. Kombiner jobb og ferie

Hva med å legge til noen ekstra dager på jobbreisen og brukede siste dagene på sightseeing, sol & bad og gode matopplevelser? Denne formen for reise kalles «Bleisure» og er en smart måte å få en miniferie på, uten å legge til en ekstra flytur.

Flyvinge blandt skyer og sol

2. Fly direkte

Visste du at det er under takeoff og landing at flyene slipper ut mest karbon? Vi anbefaler derfor at du alltid velger direktefly der det er mulig.

Det er også bedre med én stor reise enn flere små.

Topptur til Galdhøpiggen

3. Bruk ekspertise

Vi har lokale samarbeidspartnere over hele verden, som er eksperter på å forvalte sin destinasjon på best mulig måte. Slik kan du føle deg trygg på at dine reiser etterlater et så lite fotavtrykk som mulig.

Hvordan reise bærekraftig og miljøvennlig

4. Reis «sakte»

Hva med å ta landruten eller sjøveien i stedet for luftveien? Å ta toget til utvalgte destinasjoner er relativt enkelt, og i enkelte tilfeller kan du også spare tid.

Tigerunge i bur

5. Dropp dyrehagen

..eller gjør grundig research i forkant av et besøk, slik at du velger dyrehager som tar godt vare på dyrene sine (slik som eksempelvis Dyrehagen i Kristiansand). Mange dyr lider fordi dyrhagene ikke klarer å tilfredsstille deres grunnleggende naturlige behov. Er du glad i dyr anbefaler vi at du heller oppsøker såkalte «Animal Sanctuaries».

Reisende med koffert

6. Pakk lett

Visste du at dersom alle i verden pakker 2 kilo mindre i kofferten hver gang de flyr, vil vi globalt spare miljøet for 9,5 millioner tonn CO2-utslipp årlig?

Rondane Høyfjellshotell

7. Tenk «lokalt»

Velg hoteller som bruker lokale ressurser. Har hotellet hovedsakelig lokale ansatte? Benytter de seg i stor grad av lokal mat, eller enda bedre – dyrker de selv? Bruker de lokale materialer i innredningen? Dette er noen av tingene vi anbefaler deg å undersøke før du bestiller.