Horisont på en strand med sivgress

Slik reiser du mer miljøvennlig

Selv om vi ønsker å leve mer miljøvennlig, betyr ikke det at vi skal slutte å reise. Det betyr bare at vi må reise smartere, og det er faktisk enklere enn du tror! Her får du 7 tips for en litt mer bærekraftig reise.

Bleasure

1. Kombiner jobb og ferie

Hva med å legge til noen ekstra dager på jobbreisen og brukede siste dagene på sightseeing, sol & bad og gode matopplevelser? Denne formen for reise kalles «Bleisure» og er en smart måte å få en miniferie på, uten å legge til en ekstra flytur.

Flyvinge blandt skyer og sol

2. Fly direkte

Visste du at det er under takeoff og landing at flyene slipper ut mest karbon? Vi anbefaler derfor at du alltid velger direktefly der det er mulig.

Topptur til Galdhøpiggen

3. «Grønnere» pakketurer

Vi tilbyr pakketurer med bærekraftige og miljøvennlige elementer og aktiviteter – enten du skal på ferie med familien, på tur med vennegjengen, eller planlegger firmatur eller konferanse med gode kolleger. Ta kontakt med oss for bestilling!

Hvordan reise bærekraftig og miljøvennlig

4. Reis «sakte»

Hva med å ta landruten eller sjøveien i stedet for luftveien? Å ta toget til utvalgte europeiske destinasjoner er relativt enkelt, vakkert og ikke minst gir det deg mulighet for å oppleve andre spennende steder underveis.

Tigerunge i bur

5. Dropp dyrehagen

..eller gjør grundig research i forkant av et besøk, slik at du velger dyrehager som tar godt vare på dyrene sine (slik som eksempelvis Dyrehagen i Kristiansand). Mange dyr lider fordi dyrhagene ikke klarer å tilfredsstille deres grunnleggende naturlige behov. Er du glad i dyr anbefaler vi at du heller oppsøker såkalte «Animal Sanctuaries».

Reisende med koffert

6. Pakk lett

Visste du at dersom alle i verden pakker 2 kilo mindre i kofferten hver gang de flyr, vil vi globalt spare miljøet for 9,5 millioner tonn CO2-utslipp årlig?

Rondane Høyfjellshotell

7. Tenk «lokalt»

Velg hoteller som bruker lokale ressurser. Har hotellet hovedsakelig lokale ansatte? Benytter de seg i stor grad av lokal mat, eller enda bedre – dyrker de selv? Bruker de lokale materialer i innredningen? Dette er noen av tingene vi anbefaler deg å undersøke før du bestiller.