Personvernerklæring


I Berg-Hansen er vi opptatt av å verne om våre kunders personopplysninger og at du som kunde forstår hvordan vi håndterer informasjonen du gir oss om deg. Vi har satt oss grundig inn i de nye lovene og justert våre personvernregler i henhold til disse reglene, uansett om du reiser i gruppe-, privat- eller jobbsammenheng. Vi behandler personopplysninger i samsvar med den til enhver tid gjeldende lovgivning.

GDPR står for The General Data Protection Regulation og er et nytt EU-lovverk som trer i kraft 25. mai 2018. GDPR handler om personvern og individets rett til å vite hva virksomheter lagrer av persondata.

Denne personvernerklæringen forklarer hva vi samler inn, hvordan vi gjør det, hva vi bruker informasjonen til og hva vi gjør for å beskytte personopplysningene.

Databehandler og behandlingsansvarlig
Når du er privatkunde i Berg-Hansen er Berg-Hansen behandlingsansvarlig. Som behandlingsansvarlige har vi lov å bruke persondata til for eksempel å sende deg tilpassede tilbud og nyhetsbrev, forutsatt at vi har fått samtykke fra deg.

Når du er jobbkunde i Berg-Hansen og arbeidsgiveren din har en kontrakt med oss er Berg-Hansen databehandler. Som databehandlere kan vi kun bruke data i henhold til avtalen vi har med virksomheten. Berg-Hansen inngår egne databehandleravtaler med alle sine kontraktskunder og leverandører.

Vi har full kontroll på data
I våre databaser har vi full oversikt over all informasjon vi lagrer om våre kunder. Vi lagrer kun relevant og nødvendig informasjon om kundene våre, annen informasjon blir automatisk slettet. Hvis vi ønsker å benytte dataen til et annet formål enn det du har godkjent vil vi alltid be om samtykke.

Vi har også full oversikt over hvem vi utveksler data med, både flyselskap, hoteller og andre leverandører og tredjepartsleverandører vi samarbeider med. Data som videresendes er kun det nødvendige av informasjon for å kunne gjennomføre en bestilling. Våre leverandører er databehandlere og har ikke rett til å bruke din informasjon til noe annet enn det som har med din bestilling å gjøre.

Hva vet vi om deg og hva bruker vi dataen til?
All data vi lagrer om deg finner du enkelt når du logger deg inn på www.berg-hansen.no eller i Berg-Hansen app med brukernavn og passord. Personlige opplysninger ligger under «Profil» og informasjon om dine reiser ligger i «Reisemappe».

Du kan lagre personlige opplysninger som navn, e-postadresse, telefonnummer, kredittkort, preferanser og bonuskort hos oss slik at du slipper å oppgi samme informasjon hver gang du skal bestille en reise. Noen ganger trenger vi informasjon om deg for å bestille reiser for deg, for eksempel fødselsdato hvis du skal fly til England eller USA. Andre ganger for å vite hva du som kunde er mest opptatt av og hvilke behov du har, slik at vi kan levere produkter tilpasset deg. Hvis du trenger rullestolassistanse på flyplassen, vegetarmat på flyet eller alltid ønsker rom med badekar kan du lagre dette hos oss. Disse opplysningene vil ikke bli brukt til noe annet enn å gjennomføre en bestilling. Finner du ut at du ikke ønsker å ha denne informasjonen liggende hos oss, kan du når som helst få dette slettet fra våre databaser.

Personopplysninger du avgir til oss brukes bare i tråd med det aktuelle formålet og på en sikker måte. Dine personopplysninger vil ikke bli solgt eller gitt videre til tredjepart. Personopplysningene dine vil bare bli lagret så lenge det er et behov for dette. Når det ikke lenger er et behov, vil opplysningene bli slettet eller anonymisert.

Berg-Hansen bruker data vi har til å måle trender (for eksempel populære destinasjoner, antall personer i samme bestilling, ukedag og klokkeslett for bestilling). Formålet med dette er å yte bedre service og å gjøre bookingprosessen enklere og mer brukervennlig. Disse data er anonymisert og kan ikke spores direkte til deg.

Vi bruker ikke persondata til profilering eller markedsføring med mindre vi ber om ditt samtykke til dette. All markedsføring gjennomføres i henhold til gjeldende lovgivning.

Informasjonskapsler (cookies)
På nettsiden www.berg-hansen.no benyttes informasjonskapsler (cookies) for å gjøre nettsiden mer brukervennlig. Vi bruker ikke informasjonskapsler til å samle sensitiv personlig informasjon. Du kan til enhver tid gjøre endringer i nettleseren din og blokkere informasjonskapsler. Ved å blokkere alle informasjonskapsler kan det være at du mister tilgangen til deler av nettsiden.

Vi bruker informasjonskapsler når du er logget inn i din profil for å verifisere at det er faktisk deg som er pålogget og for at du skal få logget inn med brukernavn og passord. Disse informasjonskapslene slettes automatisk når nettleseren lukkes.

Vi bruker tredjeparts analyseverktøy (Google Analytics) for å tilby våre kunder brukervennlige nettsider. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av Google Analytics informasjonskapsler, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren.

Konfidensialitet
Berg-Hansen forplikter seg til å holde informasjon vedrørende dine reiseaktiviteter konfidensielle. All bruk av personopplysninger skjer i overensstemmelse med Personopplysningsloven. Ved bestilling av reiser er Berg-Hansen forpliktet til å følge myndighetspålegg om utlevering av data innenfor myndighetspålagte og norsk lovs rammer.

Dine rettigheter: innsyn, korrigering og sletting
Hvis du som kunde kontakter oss og ber om å få vite hva vi har av informasjon om deg, så vil du få en konkret oversikt overlevert innen 10 virkedager. Dersom du vil ha innsyn eller korrigere data kan du enkelt logge deg inn på www.berg-hansen.no med brukernavn og passord og gjøre dette i din «Profil». Ønsker du å slette din profil kan du kontakte oss på e-post: kundeservice@berg-hansen.no

Dataportabilitet
Som kunde har du mulighet til å ta med deg personopplysningene fra Berg-Hansen til en annen leverandør (og motsatt) med Berg-Hansens standard filformat ved utløp av avtalen.

Sikkerhet og risikovurdering
Vi har innebygget personvern i alle våre løsninger. Den mest personvennlige innstillingen er standard i alle våre systemer. Vi tar selv ansvar for å vurdere risiko i forhold til personvern. Det viktigste for oss er at informasjonen vi har, blir behandlet etter loven og på ingen måte lekker ut til andre parter eller personer som ikke skal håndtere disse dataene.

Vi har egen sikkerhetsstrategi, egne ansvarlige for sikkerhet, og egne rutiner hvor vi til enhver tid vurderer personvernkonsekvenser, risiko og kontrollerer hvor personsensitiv informasjon vi faktisk har. Alle ansatte plikter å følge de nye rutinene i henhold til nytt lovverk. Alle ansatte i Berg-Hansen er pålagt å ta kurs med personvern som tema.

Hos oss handler du trygt og sikkert. Vi er PCI-DSS sertifisert (Payment Card Industry Data Security Standard). Det betyr at kredittkortinformasjon er kryptert og ikke kan kopieres. CVC kode lagres ikke i våre systemer.

Personvernombud
Vi har opprettet vårt eget personvernombud som skal påse at vi følger gjeldende lover. Personvernombudet er bindeleddet mellom ledelsen, de som er registrert hos oss og Datatilsynet. Personvernombudet er ansatt i Berg-Hansen.

Reglene gjelder også virksomheter utenfor Europa
I Berg-Hansen har vi kunder på tvers av landegrensene og vi er knyttet til globale avtaler. Vi overholder regler og lover, ikke bare i Norge, men forholder oss til GDPR og myndighetene i de landene vi opererer i.

Nyhetsbrev, invitasjoner, brukerundersøkelser, anmeldelser og premiuminnhold
Vi trenger ditt samtykke dersom du vil abonnere på våre nyhetsbrev, motta invitasjoner til frokostmøter og kundekvelder, motta brukerundersøkelser og anmeldelser eller ved nedlastning av innhold.

Du som allerede mottar våre nyhetsbrev i dag står på vår abonnentliste og har mottatt dette i lengre tid med mulighet til å melde deg av. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å enten trykke på «meld meg av nyhetsbrev».

En tryggere hverdag for alle
Selv om det nye lovverket kan virke tungt og krevende, så er det høyst nødvendig. Det kreves strenge regler, slik at bedrifter, kunder og leverandører alltid er trygge på at informasjonen som ligger der ute, blir behandlet på en trygg måte. Det er til det beste for alle.

Kontakt oss
Dersom du har spørsmål om Berg-Hansens personvernerklæring eller behandling av personopplysninger, kan du kontakte oss på: kundeservice@berg-hansen.no