Tilbake

10 reisebud – Hvordan var det man reiste igjen?

Mange av oss har de siste to årene avstått fra å reise utenlands – både i jobbsammenheng og på ferie. Men reiselysten begynner virkelig å ta seg opp, spørsmålet er bare; hvordan var det man reiste igjen? Her er våre 10 reisebud, for å gjøre din neste reise litt enklere!

Reisende med koffert

1. Vær ute i god tid med bestillingen.
Det er litt færre destinasjoner å velge mellom, og det er færre flyavganger å velge mellom. Det er også en myte at reisen blir billigere jo tettere opp mot avreise du bestiller. Alle våre kunder kan bestille, endre og avbestille reiser i onlineportalen Webgate. Er det lenge siden du har bestilt en reise via portalen bør du sjekke at kredittkortet ditt ligger inne i profilen din, og at kortet er aktivert for netthandel.

2. Sjekk at reisemålet ditt er trygt å reise til.
Det skjer mye rundt om i verden – det har det alltid gjort, og det må vi ikke glemme selv om vi alle er lettet over at koronapandemien er «over» her i Norge. Sjekk alltid UD sine reiseråd før du bestiller reiser. Så lenge det er koronapandemi i resten av verden må du også ta hensyn til diverse innreiseregler og smitteverntiltak. Benytt deg av CIBT sin innreiseguide for å kartlegge hva som gjelder for deg, på reisemålet ditt.

3. Aksepter at prisene i reiselivet har endret seg.
Syns du flyprisene er høye? Det er den nye «normalen» etter to år med krise for flyselskapene. Ikke fall for fristelsen og bestill billigste type billett hos et lavprisselskap på nett, for sannsynligheten er liten for at du vil få god hjelp eller har muligheten til å endre billetten dersom det blir behov for det. Vær også obs på at bagasjereglene til flyselskapene har endret seg i løpet av pandemien. Les mer om hva som er inkludert av bagasje på SAS, Norwegian og Widerøe her.

4. Bestill fly, hotell og leiebil på samme sted.
Da har du ett kontaktpunkt hele veien, og i tillegg er du beskyttet av pakkereiseloven. Hos oss har du tilgang til alle kvitteringer og full oversikt over alle reiser i onlineportalen Webgate, som gjør det enkelt å følge opp alle elementene i reisen din.

5. Sørg for at passet ditt er gyldig før du bestiller reise.
I disse dager er det mange som oppdager at passet er utløpt, og sliter med å få tak i nytt på grunn av lange køer. Husk også at flere land krever at passet ditt er gyldig 6 måneder etter at reisen er over. Har du et gyldig nasjonalt ID-kort? Dette kan benyttes istedenfor pass innad i EU.

6. Start med visumet i tide.
Trenger du visum til landet du skal besøke? Det er fort gjort å glemme dette. Visum kan til enkelte land være en krevende prosess, så denne bør startes så tidlig som mulig.

7. Husk at reiseforsikringen er din beste venn på reise.
Dobbeltsjekk at reiseforsikringen din fremdeles er aktiv, og at den er gyldig dit du skal.

8. Sjekk været i forkant og pakk kofferten deretter.
Jo mer vekt du har med deg på flyet, jo større miljøavtrykk legger reisen din fra seg. Start pakkeprosessen litt tidligere enn kvelden i forveien, pakk smart og kun det du trenger. Kanskje du til og med slipper unna med kun håndbagasje, og kan spare en slant?

9. Gjør alle nødvendige forberedelser før du reiser hjemmefra.
Sjekk inn på nettet når du har muligheten til det, og print ut bagasjetaggene dine hjemme. Slik unngår du innsjekkingskø på flyplassen. Til enkelte destinasjoner kan det også være lurt å ha med reisedokumenter på papir, slik at du ikke er avhengig av mobildekning. Pakk med to betalingskort, så du har en backup dersom uhellet skulle inntreffe. Husk å ta med adapter og powerbank. Registrer reisen din på https://www.reiseregistrering.no/ slik at norske myndigheter vet hvor du er, dersom noe skulle skje. Husk å ta med deg munnbind til flyet dersom du flyr utenlands, for det er fremdeles flyselskap som opererer med dette som krav. Informasjon om dette finner du på flyselskapets hjemmeside.

10. Møt opp i tide.
Alt tar litt lengre tid når det er lenge siden du har reist. Beregn derfor litt ekstra god tid til både flytog/flybuss og flyplass. Ingenting er verre enn å miste flyet, når man skal rekke et møte eller skal på ferie!


God tur ❤