Tilbake

5 unike og historiske møtesteder på Østlandet

Er du på utkikk etter et litt annerledes møtested der den gode atmosfæren, smaksopplevelsene og gjestfriheten står i sentrum? Våre prosjektledere anbefaler disse 5 historiske møtestedene – perfekte til et ledermøte eller en litt mindre samling.

1. Losby Gods

Midt i naturen, kun 20 minutter fra Oslo ligger Losby Gods. Når du går inn dørene her, går du inn i en sfære hvor den spennende familiehistorien pryder vegger, tak og gulv. Alle rom er unike og forteller sin helt egen historie – kanskje Kong Håkon har sovet på rommet ditt en gang i tiden? Kong Håkon var en høy mann på nærmere 2 meter, så Losby laget en egen seng til han som fremdeles står pent plassert i suiten på godset.

Losby Gods er allsidige og tilbyr noe for enhver møteanledning, forteller en av våre prosjektledere, Rikke Granrud. Enten du er ute etter annerledes og personlige omgivelser, der kaffepausen nytes i historiske stuer med opprinnelig møblement og masse sjel. Eller om du ønsker et mer aktivt arrangement, der aktiviteter som golf, spøkelsesbasert «escape room», shuffleboard eller kanefart står på agendaen.

Flere av soverommene her er nylig oppgradert, og holder høy standard. Bak en hemmelig dør i biblioteket i kjelleren venter et flott chambre separee, hvor du og gjestene dine kan nyte et hjemmelaget måltid med tilhørende vin – spesiallaget for godset i Negro, Italia.

Du vil uten tvil føle deg velkommen på Losby Gods, hvor den personlige atmosfæren står i fokus.

2. Atlungstad Brenneri

På Hedmarken – Akevittens hjemland, ligger Atlungstad gård. Et brenneri ved mjøskanten i Stange Vestbygd med et personlig preg, og en personlig smak. Her kan du få omvisning av dyktige guider, som har vært med (nesten) helt fra brenneriets start. Brenneriet har bevart de opprinnelige fargene fra 1800-tallet i alle rom, og legger du et møte hit vil det farges av brenneriets sjel – både fra kjøkkenet og ellers.

Brenneriet er lite og intimt, og lukten av poteten er ikke til å ta feil av. Her produseres og lagres de deiligste akevitter, med spennende smaker for mang en gane – fra milde varianter til de sterke som kjennes godt ned i navlen.

Brenneriet tilbyr utrolig god og kortreist mat, kan prosjektleder Rikke fortelle. Med garnityr som akevittgele som er produsert på brenneriet, og skinke slaktet på gården, får du en smaksopplevelse du sent vil glemme.

Ønsker du å kombinere et faglig program med påfyll av nydelige og litt annerledes smaker, historie og kanskje en liten operasnutt etter endt faglig opplegg, er dette stedet å besøke.

3. Hoel Gård

Hoel Gård er en familiedrevet gård på Nes-halvøya på Hedmark, der hovedbonden (altså far i huset) omtaler hjemmet sitt for «herskapelig og jordnært». Du trenger ikke være lenge på gården før du forstår nøyaktig hva han mener med det. Atmosfæren er trygg, rolig og en smule majestetisk, og er du heldig så får du overnatte på rommet hvor selveste Kong Harald overnatter når han er på besøk.

Du blir fort kjent med familiehistorien i de mange stuene, og du føler virkelig at du er på en reise tilbake i tid. Å komme hit, er som å komme hjem, forteller prosjektleder Rikke. Skuldrene senkes umiddelbart når du går over tunet på dette helt unike møtestedet. Hjemmelaget ureist mat fra gården, servert med saft laget av frukt fra nærmeste nabo – smaksopplevelsene er intet mindre enn fantastisk. Rikke har også merket seg følgende kundesitat, som hun er helt enig i; «Fantastisk mat er en underdrivelse, dette er det beste jeg har smakt noen gang».

Vertskapet blir også lagt merke til, med sine tidsriktige uniformer, behagelige smil og varme tilstedeværelse. Selv når det er stinn brakke her så blir du sett, og opplever å være én av få – alle er nemlig spesielle gjester for vertskapet.

4. Granavolden Gjæstgiveri

«Velkommen til gards» får en helt ny betydning når du går over tunet på Granavolden Gjæstgiveri. I møte med vertskapet føler du virkelig at du kommer hjem i stua til de som bor her. Hjemmekoselig, varmt og behagelig, er slik prosjektlederne våre beskriver det. Du får umiddelbart lyst til å ta på deg ullsokker, trekke beina godt inn under deg i sofaen og lese en bok. Kanskje med en deilig skål med hjemmelaget gulasj og et godt glass rødt til.

Gjestgiveriet ligger i Middelalderbyen på Granavollen i Gran – midt i Norges historiske hjerte, langs den Bergenske Kongevei der folk har ferdes gjennom århundrer. Helt siden 1600-tallet har det vært drevet gjestgiveri på Granavollen, og stedet var et knutepunkt i gammel tid. Hadde det ikke vært for det noe mer moderne interiøret, så kunne man lett blitt tidsforvirret, forteller prosjektleder Rikke.

Dette er et utmerket sted for konferanser og seminarer, og stedets lange historie er med på å sette et litt annerledes preg på arrangementet. De har fokus på engasjement, gjestfrihet og ektehet, og da vet du at du får en unik møteopplevelse her. Det faglige er viktig, men legg også inn litt tid til å «bare være», samt en spennende historisk vandring.

5. Lysebu

Vakkert til ved Holmenkollen i Oslo ligger det historiske Lysebu – som en kongsgård fra et eventyr. Og når du går over tunet og inn i resepsjonen er det ingen tvil om at stikkordene her er «eksklusivt» og «hjemmekoselig». Du blir møtt av behagelig musikk, hyggelig vertskap og vakker kunst på veggene. Kunsten er faktisk en forlengelse av «Fra fjord til fjell» som henger på Henie Onstad Kunstsenter.

På Lysebu har de i aller høyeste grad bevart det tradisjonelle, og oppgradert med det moderne. Prosjektlederne våre kan fortelle at møterommene innfrir på alle punkter – og i tillegg får du upåklagelig utsikt.

Er mat viktig for dere, så bør Lysebu ligge høyt (eller kanskje til og med øverst) på ønskelisten. De serverer lunsjer og middager som baserer seg på sesongens råvarer – og her er du garantert en kulinarisk opplevelse. Lysebu har også en svært bra vinkjeller, så har dere muligheten til å unne dere en god flaske vin til middag, er dette et sted man vil gjøre det på.

Husk å nyt stedets varme og rolige atmosfære, mellom møter og nydelig mat. Sett deg i én av stedets mange stuer, med et pledd og en god bok. Balanse.

Ønsker du hjelp med å planlegge ditt neste arrangement i historiske omgivelser? Ta kontakt 😊 Prosjektlederne våre Rikke Granrud, Saho Kitayama, Alma Kapo og Kjersti Waaler Skogrand har nylig vært å sett på alle disse stedene, og kan (som dere leser ovenfor) varmt anbefale de videre.

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no