Tilbake

Ålesund – Vilt, vakkert og vått!

Berg-Hansen inviterte med seg 10 reiseglade kunder til vakre Ålesund. Ålesund er en perfekt destinasjon for grupper som ønsker naturopplevelser og spennende aktiviteter. Det er ikke uten grunn at Norge er på verdenskartet over flotte steder å oppleve. Ålesund er en av disse.

Reisetestere på RIB i Ålesund

Vi møter spente deltagere på SAS Loungen på Oslo Lufthavn før avreise. Spenningen og forventingene til denne helgen er stor. Ålesund er kjent for jugendstilarkitektur, sine omkringliggende øyer og fjorder, og ikke minst de høye tindene i Sunnmørsalpene. Det er derfor helt naturlig å benytte seg av den flotte naturen når du skal oppdage denne fantastiske byen. Bli med på et 3-dagers eventyr!

Dag 1 – en fartsfylt ankomst

Vi ankommer Vigra Lufthavn på ettermiddagen. Bussene venter på oss, og kursen går i retning Valderøy Havn. Her er det ingen tid å miste! Så er det på med varmedresser og redningsvester, og rett i RIB-båtene med oss. Ute er det småregn, og enda bedre – masse vind! Det betyr bare en ting; dette blir vått, fartsfylt og gøy!

Etter RIB-turen er 10 fornøyde deltakere med roser i kinnene klare for middag på Bulls Brygge på Radisson Blu Hotel Ålesund, hvor vi er så heldige å få bo denne helgen. Hotellet ligger midt i byen med en unik utsikt over fjorden, og ble bygget i år 2000. Radisson Blu Hotel Ålesund  gjenspeiler den spesielle jugend-arkitekturen som byen er så kjent for, samtidig som den har en morderne stil med alle fasiliteter.

Dag 2 – en dag proppfull av opplevelser

Etter frokost er det rett om bord på M/S Leona, som frakter oss ut til Langevåg og Devoldfabrikken. Dette er stedet for deg som vil oppleve shopping på en ny og annerledes måte. I tillegg til utallige outlet-butikker som blant annet Bergans, Norrøna, Helly Hansen og Moods of Norway, er det her også en nedlagt kraftstasjon, et glassblåserverksted hvor du også får kjøpt nydelige gjenstander, og ikke minst, Devold Tekstilmuseum. Med andre ord; shopping og kultur i skjønn forening. Devoldfabrikken har også flere spisesteder, og kan dessuten leies til konferanser og selskaper.

Reisetestere på besøk hos Devoldfabrikken i Ålesund

Etter en god lunsj er det tilbake til M/S Leona og vi setter kursen mot Øye ved Hjørundfjorden. Båtturen tar en time og ettersom solen skinner og temperaturen er behagelig, setter vi oss ute på dekk. Vi er omringet av høye snødekte fjell på begge sider og nydelig fjordutsikt, mens vinden pisker oss i ansiktet.

Vel framme aner vi konturene av et lite oransje helikopter. Vi er kommet til en av høydepunktene på turen! Ja det stemmer – vi skal ut å fly! Her fikk vi en smakebit på både magsug, høydeskrekk og hvordan 1G føles.

I det ene øyeblikket kjenner vi på dødsangsten over høye fjell og dype daler, i det andre sitter vi og spiser hjemmelaget eplekake med is i en av de ærverdige stuene på Hotel Union. Snakk om kontraster! Vi prøver å få adrenalinet under kontroll og nyter omgivelsene på hotellet – et hotell som kan skryte av en historie utenom det vanlige.

Hotelldirektør, Mariann Øye-Mork, tar oss med inn i en 125-årig historie. Hun har en fortellerevne som er til å miste pusten av. Og som om det ikke var nok avslutter hun med å synge opera for oss. #Gåsehudogtårevåteøyne

På vei tilbake til Ålesund stopper båten ved Christians Gaard Bygdetun. Dette er et sjarmerende vertshus i den vesle bygda Trandal. Sent på nittitallet ble den gamle garden restaurert og ble omgjort til pub og vertshus. Stedet huser også konserter og festivaler. Vi får servert en kald øl, i selskap med den råeste utsikten jeg noen gang har opplevd!

En sliten, men veldig fornøyd gjeng møtes litt senere på kvelden – så mange inntrykk på kort tid! På programmet står middag på gourmetrestauranten MAKI for tur, som ligger på Hotel Brosundet.  Hotellet var tidligere et fiskemottak. I dag består bygningen av moderne hotellrom designet av Snøhetta. Hotellet har 47 rom. Det siste romnummeret, nummer 47, finner du ute på Molja Fyr som ligger fem minutters gange fra hotellets andre 46 rom. Her kommer frokosten servert av hotellets personale på sykkel om morgenen. Kan det bli mer idyllisk?

Men, tilbake til Restaurant Maki. Her får vi servert en 4-retters middag bestående av rekecoctail, jordskokksuppe med tempura torsketunger, grillet brosme og til slutt, husets hjemmelagde ostekake. Selvsagt servert med tilhørende viner. Kort oppsummert; helt nyyydelig! Restauranten er drevet av kjøkkensjef Lars Petter Vikanes og hans kjøkkenteam. Deres store lidenskap er å oppdage stadig nye måter å tilberede sesongens ferskeste råvarer – og i dette tilfellet betyr det fisk som er fanget i løpet av natten eller grytidlig samme morgenen. Atmosfæren på Maki er både lun og elegant, med hvitstrøkne linduker og levende lys på bordet. Gjennom matsalens buede vinduer kan du følge med på båtlivet på Brosundet.

Dag 3 – opplevelsene fortsetter

Siste dagen starter tidlig. Allerede klokken 08.30 møtes vi i resepsjonen på hotellet med dobbelt lag ullundertøy. Det er tid for snorkling i «Skodjestraumen»! Vi tar RIB ut til Skodje hvor vi får utlevert tørrdrakter så vi holder oss varme, og ikke minst tørre, i det kalde vannet.   Denne aktiviteten krever ingen forkunnskaper eller spesielle ferdigheter fra deltakerne, da snorklingen skjer i overflaten. Mange forbinder snorkling med blikkstille vann og lange strender i varmere strøk. Men visste du at Sunnmøre er et av de mest attraktive dykkermålene i Nord-Europa? I Skodjestraumen er fjorden så grunn at du kan se det yrende livet i havet fra vannoverflaten. Derfor er det ekstra lærerikt og spennende å snorkle her.

Deretter er det lunsj på Storfjord Hotel. Storfjord Hotel er et idyllisk boutiquehotell som ligger i den vesle fjordbygda Glomset, kun 30 minutter med bil fra Ålesund. Hotellet ligger på en skogkledd åsside med praktfull utsikt mot Storfjorden og Sunnmørsalpene. Helt siden åpningen i 2006 har Storfjord Hotel vært rangert som et av Norges beste overnattingssteder.

Kjøkkenet på Storfjord Hotel er ledet av kjøkkensjef Nils Henning Nesje som er en av Norges aller fremste innen lokale matopplevelser. Hotellet har et nært samarbeid med lokal mat- og drikkeprodusenter, noe som gjenspeiles i rettene som serveres. Hotellets hjemmelagde bjørkesaft kan anbefales.

Utsikt over Ålesund by

Siste stopp på denne fantastiske turen er på utsiktspunktet på Fjellstua. Her har vi utsikt over hele Ålesund by – magisk. Til slutt står Vigra Lufthavn for tur. Takk for nå, Ålesund! Nå gjenstår det bare å fordøye alle disse utrolige inntrykkene. For en fantastisk helg sammen med våre reisetestere.