Tilbake

Amerikalinjen – historisk og unikt i Oslo sentrum

Endelig! Mens planlagte turer til både København og London fortsatt står på vent, benyttet jeg anledningen til å teste ut et hotell jeg lenge har hatt lyst til å bo på, nemlig Amerikalinjen i Oslo. Er du på jakt etter et boutique-hotell sentralt i hovedstaden? Les videre!

Nesten to år hadde gått siden min siste storbyweekend og det var med glede jeg sjekket inn en fredag etter jobb. Jeg ble møtt av herlig summing i resepsjon- og barområdet – akkurat den lyden hotelldirektør Wilhelm sa han savnet mest av alt når Norge var nedstengt og restriksjonene var mange. Her var det en god blanding av firmaer som var på tur, og vennegjenger som møttes for en drink eller to i baren. Fellesnevneren: Alle var utrolig glade for å være sammen!

O fryd – for et rom!

En etasje opp i trappegang med historisk sus, fant jeg rommet for natten. Siden anledningen for overnattingen var feiring av et jubileum, hadde jeg spandert på oss et rom i kategorien Deluxe. Angrer ikke! Rommet var romslig, badet var lekkert – og jeg oppdaget stadig detaljer og finesser både når det kom til interiøret og det tekniske.

Den detaljen jeg kanskje satte aller mest pris på, var at på badet om natten og alt var mørkt, så kom det automatisk på et dust lys langs gulvet på badet når man gikk inn. Aldeles nydelig! Da var det bare å stupe tilbake i den deilige sengen – uten å ha våknet av skarpt lys. Dette er små detaljer som gjør mye for helhetsinntrykket.

Badet, og kanskje dusjen spesielt, må nevnes som en drøm i seg selv. Delikat innredet med det du forventer av «stæsj» og dekor på et hotell i denne klassen – samtidig så må jeg si at den enorme dusjen tok pusten fra meg!

Alt i alt var rommet en fryd! Her får du «Amerika-følelsen» og det var nesten så jeg trodde jeg var på et hotellrom i New York. Følelsen jeg hadde mens jeg bodde her kan nok sammenlignes med et barn på julaften – glad og forventningsfull – og trippende rundt for å ta alle inntrykkene innover meg!

God morgen og god frokost!

Noe av det beste med å bo på hotell, er nettopp frokosten. Men er det noe jeg ikke er stor fan av, så er det frokostsaler hvor det er trangt om plassen og det er køer for å få tak i både det ene og det andre. Hos Amerikalinjen er det annerledes. Her kan du sette deg ned og få servert et helt nydelig brett med frokost, kaffe, te og juice – uten at du må reise deg fordi du glemte noe! Brettet inkluderer favorittene til mange, som eggerøre (ordentlig!), bacon, ost, skinke, brød, frukt og grønt og smoothie. Appelsinjuicen var nypresset og kaffen akkurat passe sterk!

For å toppe morgenen og bli klar til en ny dag, så avsluttes frokosten med, ja nettopp, dessert! Frokostdesserten var akkurat passe stor og akkurat passe søt, med pannekaker, cookies og mini-croissanter.

Mer om Amerikalinjen

Amerikalinjen ligger i en ærverdig og historisk bygård. I 1919 åpnet nemlig hovedkvarteret til Den norske Amerikalinje AS sine dører nettopp her. Dette var et rederiselskap for rutefart mellom Norge og USA, som fikk håpefulle nordmenn på vei til mulighetenes land. Det var gledelig å se at hotellet har bevart bygårdens historie på en flott måte, både i form av bygningen i seg selv, men også med interiørdetaljer, navn og stil.

Hotellet ligger supersentralt på Jernbanetorget, og har med andre ord det meste av Oslos attraksjoner og severdigheter lett tilgjengelig. Ikke minst ligger de nyeste bydelene Bjørvika, Sørenga og Oslobukta kun få minutter til fots unna. Vær kulturell og besøk Operaen og Munch-museet, vær tøff i trynet og test badestrand og brygger med badstuer (brrr), eller vær en livsnyter og sjekk ut kafe-, restaurant- og barlivet dette fine området har å by på.

Men for all del, når du bor på Amerikalinjen må du få med deg det hotellet har å by på:

  • Pier 42. I baren er det god stemning, gode drinker og god service. Verdt et besøk også når du ikke bor på hotellet
  • Atlas Brasserie & Café. I tillegg til frokosten som jeg fikk oppleve, serveres det både lunsj, brunsj (populært!) og middag her
  • Gustav er hotellets intime klubbscene, inspirert av jazzsteder i New York
  • Gym & Relax. Hvis du føler for å trimme litt eller rett og slett slappe av

Tommel opp eller tommel ned?

Jeg må nok innrømme å være over snittet opptatt av særegne og unike hoteller og overnattingssteder. Amerikalinjen har vært på «listen min» siden det åpnet, og endelig var det min tur til en overnatting her. Hotellet leverer absolutt til forventningene og kan trygt anbefales enten du skal på jobbreise eller storbyweekend med familie og venner. Hotellet atmosfære, interiør og service står alle til tommel opp! Har du lyst til å bo her? Bestill selv på www.berg-hansen.no eller spør oss!

På gjensyn Amerikalinjen, vi ses forhåpentligvis snart igjen!