Tilbake

Litt «grønnere» jobbreiser kan være enklere enn du tror

Flyr du mye i jobben, og kjenner på den dårlige samvittigheten for hva reisene påfører klimaet? Det er du ikke alene om. Reisende i dag ønsker mer bærekraftige alternativer. De aller viktigste løsningene for dette tar lengre tid å få på plass, som el-fly i kommersiell drift, men noen små og enkle grep er det fullt mulig å gjøre allerede nå. Her gir vi deg 7 tips til en litt «grønnere» jobbreise.

Flåmsbanen

I en undersøkelse gjennomført av Berg-Hansen sier over 66 prosent av respondentene at det er viktig at de får miljøvennlige alternativer til sine jobbreiser. Dette er vi superglade for å høre!

Vi vet at vi er i en bransje som setter store fotavtrykk i miljøet, og vi vet at vi må tilrettelegge for bærekraftige alternativer for kundene våre.

Mens vi venter på el-fly, hybrider, hurtigtog og andre «grønne» alternativer, så er det greit å vite at det finnes alternativer som du kan bidra med allerede i dag!

Her er 7 tips du kan starte med:

 1. Klimakompenserte flyreiser
  Dette redder ikke verden alene, men frem til mer miljøvennlige alternativer er på plass er dette noe du kan gjøre nå. For vi vet jo at vi ikke kommer til å slutte å fly. I samarbeid med CHOOOSE tilbyr vi våre reisende å klimakompensere reisen, hvor pengene for kompenseringen går til å støtte CO2-reduserende prosjekter i utviklingsland. Alle prosjektene er sertifisert gjennom FN.
 2. Ta tog der det er mulig
  Nattoget mellom Oslo og Bergen/Stavanger/Trondheim er foretrukket av mange. Vi anbefaler at du er tidlig ute med å bestille plass, sovevognene blir fort fullbooket! Som jobbreisekunde i Berg-Hansen kan enkelt bestille tog online hos oss, eller få hjelp av en reiserådgiver hvis du ønsker det. Les om vår løsning for  tog i Norge her.
 3. Velg selskap med nyere fly og ta direktefly
  Flere flyselskap tar nødvendige grep og erstatter flyflåten med nye maskiner. Disse bruker inntil 20 prosent mindre drivstoff enn eldre fly. Visste du at det er take off og landing som slipper ut mest karbon? Velg direktefly når det er mulig.
 1. Vær bevisst i valg av hotell
  Det er flere hotell som bruker lokale ressurser og støtter opp om lokaløkonomien på stedet. Stadig flere hoteller har også begynt å dyrke urter og «microgreens» på taket eller i bakgården – eller har egne bikuber og lager honning. Kortreist, bærekraftig og deilig! PS: I vår onlineløsning finner du miljømerkede hoteller i Norge. Se etter ikonet formet som et blad.
 2. Ta flere møter på samme reise
  Reiser du ofte på møter i samme by? I stedet for å fly flere ganger frem og tilbake på dagstur, prøv å samle møtene og heller ta en overnatting eller to. På den måten kan du spare inn en flytur.
 3. Pakk lett
  Hvis alle pakker 2 kilo mindre i kofferten hver gang vi flyr, vil vi globalt spare miljøet for totalt 9,5 millioner tonn CO2-utslipp årlig. Det er noe å tenke på det neste gang du lurer på om du skal ta med et par ekstra sko, sånn «for sikkerhetsskyld».
 4. Kombiner jobb- og feriereisen
  Skal du på jobbreise til en storby du ikke har vært før? Forleng oppholdet over helgen og få en miniferie samtidig. Denne form for reise kalles gjerne «bleisure», kombinasjonen av business og pleasure. Husk å sjekk med din leder om det er OK at du tar flybillett hjem en annen dag enn opprinnelig planlagt, det kan være greit å avklare dette på forhånd.

Om undersøkelsen:
I «Den store jobbreiseundersøkelsen 2019» har 13.600 av Berg-Hansens jobbreisende gitt sin mening. På spørsmålet «Jeg vil gjerne ha miljøvennlige alternativer når jeg skal bestille reiser» svarte 66,6 prosent at dette er viktig.