Tilbake

Berg-Hansen Hackathon – Grønne reiser er fremtiden

Da vi i april inviterte over 100 studenter for å finne løsninger som skaper mer bærekraftige reiser, var vi veldig spent på hva resultatet ville bli. Derfor var det utrolig inspirerende å se alle de kreative forslagene som ble lagt fram. Bevisstgjøring om eget fotavtrykk og muligheten til å ta mer bærekraftige valg både før, under og etter reisen var noe av det som pekte seg ut.

– Dette er en veldig spennende tankegang og absolutt noe vi skal ta med oss i utviklingen av våre produkter og tjenester framover, sier direktør for Utvikling &Teknologi i Berg-Hansen, Eli Lindland.

Totalt 24 lag leverte inn forslag og presenterte disse på en strålende måte, til tross for en lang våkennatt. Vi er utrolig imponert over innsatsen!

Her er topp 3 forslagene som ble vurdert både av en jury, samt av ansatte i Berg-Hansen.

1.plass – premie 75.000 kroner

Team: Sustainable Sourcecode

Vinnerteam på Hackathon

Konsept: «Travel With Purpose». App/nettside hvor man starter med å søke etter opplevelser og interesser, som deretter viser deg hvor du kan oppleve dette, ulike transportalternativer med score på bærekraft som tog, fly etc. og hva du kan gjøre på veien/i nærheten.

Juryens begrunnelse: Løsningen viste et helhetlig konsept med meget gode ideer som til sammen leverer på relevans, kundeopplevelse, bærekraft og bevisstgjøring. Løsningen viste en fin design og en prototype som til sammen overbeviste juryen.

Hackathon Vinner 1

2. plass – premie 30.000 kroner

Team: TRAVL

Konsept:
 Visualisering av ditt karbonavtrykk på reisen i bestillingsøyeblikket. Gir deg muligheten til å gjøre valg som etterlater mindre mijøavtrykk på reisen din.

Denne ideen ble stemt frem av ansatte i Berg-Hansen.

Hackathon Vinner 2

3. plass – premie 20.000 kroner

Team: Travelite

Konsept: App/nettside som viser hvor mye mindre utslipp du bidrar med, dersom du begrenser bagasjevekten med kun få kilo. Jo færre kilo bagasje, desto mindre utslipp. Du kan deretter samle opp de sparte kiloene som poeng, som du igjen kan bruke på ulike premieringer.

Begrunnelse: Løsningen viste en meget god ide rundt bevisstgjøring av utslipp og som gjør det enkelt for den reisende og skape en mindre fotavtrykk ved å pakke mindre, og helhetlig løsning med gode design som enkelt kan la seg implementere

Hackathon Vinner 3