Tilbake

Bodø – et godt alternativ til Lofoten

Bodø har blomstret som by de siste årene. Naturopplevelser, korte avstander og gode konferansemuligheter gjør at Bodø er blitt et meget godt alternativ til Lofoten for grupper og konferanser. Bli med Vanja, Saho og Alma til Lofoten!

Hotellene i Bodø ligger innenfor en kort radius. I tillegg kommer det to nye hoteller i 2019 som vil øke konferansekapasiteten ytterligere. Bodø er en flott destinasjon for både store og mindre grupper.

Vanja, Saho og Alma er prosjektledere på Meetings & Events i Berg-Hansen. De har besøkt Bodø og forteller i denne bloggen om alt man kan gjøre mellom møtene, eller etter at konferansen er overstått.

Flymuseet

Et litt annerledes museum. Her finner du flysamling fra Hærens første fly, fra andre verdenskrig, den kalde krigen og helt frem til i dag. Veldig interessant å se hvordan utviklingen har vært gjennom alle disse periodene, og ikke minst historien som ligger bak.

Museet har også et flytårn du kan gå opp i med utsikt til dagens flyplass. Flysimulator er også tilgjengelig, samt en egen bar med alle rettigheter.

Flymuseet har kapasitet til å ta i mot grupper på opptil 150 personer og tilbyr et konsept som heter ”Go to gate”. Her kan gruppen gjøre oppgaver og aktiviteter som er skreddersydd hver enkelt gruppe. Det er også mulig å holde konferansen på museet – midtl blant alle flyene kan det dekkes op til både møter og middag. Garantert en unik atmosfære og opplevelse for deltakerne!

Flymuseet i Bodø

RIB

Skal du til Bodø er en rib-tur nærmest obligatorisk! Vi testet ribb fra Scandic Havet til Saltstraumen i regi av Stella Polaris – en helt fantastisk aktør med mye historiekunnskap som gjør ribbturen både spennende og underholdende. På ribbturene ser man ”nesten” alltid Havørn. Helt magisk å se denne store fuglen peile seg inn og dykke ned etter fisk, og deretter se den fly majestetisk over fjellene.

Saltstraumen

Saltstraumen, verdens sterkeste tidevannsstrøm, ligger cirka 3 mil sør for Bodø sentrum. Tidevannsstrømmen oppstår hver 6. time ved at vannmasser (saltvann) på nær 400 mill m3 passerer i en hastighet på opptil 20 knop gjennom det 3 km lange og 150 m brede sundet, mellom Saltfjorden og Skjerstadfjorden. Å kjøre Ribb gjennom sundet er en unik opplevelse!

Saltstraumen sett fra rib

Tuvsjyven

Hva med å dra flere tusen år tilbake i tid? Opplev steinalderen gjennom mat, spennende historie og aktiviteter. I to jordgammer tar de dere med flere tusen år tilbake i tid, og man sanser historien og fortellingen som forløper samtidig som det serveres lekker og naturlig mat.

Opplevelsen er utviklet ved hjelp av arkeologisk faktainformasjon om funn av steinalderboplasser på Tuv i Saltstraumen. De tilbereder hovedretten i kokegrop, dette betyr at de graver ned maten og steker den kun ved hjelp av varme steiner. Maten er godt innpakket og graves opp mens gjestene ser på.

Steinalder-leiren kan ta imot opp til 120 personer inne i jordgammene, men har også plass til flere hvis været tilsier at man kan være ute. De holder åpent hele året og har et fantastisk personale som sørger for at dere får en helt unik opplevelse!

Tuvsjyven i gammen, Bodø

Kjerringøy

Et sjarmerende handelssted med nordnorsk kystkultur helt fra 1800-tallet. Kjerringøy er kjent fra flere Hamsun-filmer og er det best bevarte handelstedet vi har igjen. Kjerringøy ligger cirka 4 mil fra Bodø. Du kommer deg hit enten med bil, ferge eller ribb.

Scandic Havet

Dette hotellet ligger helt nede ved kaia og har stor møteroms kapasitet. De kan ta opptil 600 personer i sitt toppmoderne møterom. Alle møterommene har store vinduer – fra gulv til tak – med fantastisk utsikt mot havet. Dette vet vi mange som bestiller møterom og konferanser er opptatt av. Man trenger møterom som gir energi, og det får du på Scandic Havet!

På toppen av hotellet er det en veldig populær restaurant – ikke bare blant hotellets gjester, men brukes mye av Bodøværingene også. Restauranten har også en flott takterrasse hvor du kan se den magiske solnedgangen eller midnattssola.

Greit å vite om Bodø

Flyturen fra Oslo tar 1 time og 25 minutter. Og du lander så å si midt i Bodø sentrum. Her kan du faktisk spasere fra flyplassen inn til byen – en tur på 10-15 minutter. Alle hotellene ligger også i gangavstand. Enkelt å komme seg til fra de store byene

Hvorfor legge konferansen til Bodø?

  • Kort vei fra flyplassen sparer mye tid
  • Stort belegg i forhold til hoteller og konferanse muligheter
  • Masse aktiviteter og spennende ting man kan oppleve

Sammen med våre samarbeidspartnere kan vi sette sammen et unikt program for din gruppe. Ta kontakt med Meetings & Event i Berg-Hansen, gjerne for en uforpliktende prat!