Tilbake

Carina i «Team Sport» sørger for en sømløs sportsreise

Carina har vært lidenskapelig opptatt av reising og sport så lenge hun kan huske. Etter et langt reiseliv, landet hun for to år siden i Berg-Hansen Trondheim, der hun jobber med nettopp dette – sportsreiser. Bli bedre kjent med Carina her, og få hennes beste tips!

Carina sammen med en kenguru i Australia
Teamleder og sportsreise-ekspert, Carina Pedersen

Kan du si noen ord om deg selv, og hvordan du endte opp i reiselivsbransjen?

Jeg visste tidlig at reiselivsbransjen var veien for meg. Da Hotel Cæsar kom på TV-skjermen i 1998 var drømmen om en jobb innen reiselivet forseglet, og som 9-åring forvandlet jeg hus og hjem til mitt eget Hotel Cæsar, der jeg stod i resepsjonen. Syv år etter byttet jeg ut «leke-resepsjonen» med en ordentlig en, på et hotell i England.

Flere år i England ble etterfulgt av ti år i Australia, hvor reiselivskarrieren, reiselysten og livserfaringene kom på strak arm. Med kofferten full av kunnskap og begeistring, vendte jeg i 2019 snuten hjemover til Norge og Berg Hansen. «Borte bra, men hjemme best» sies det, og sant er det.

Men; «The world is a book and those who do not travel read only one page».

Hvorfor har akkurat sportsreiser blitt en lidenskap for deg?

Jeg mener og tror at alle som jobber i reiselivet, gjør det fordi de selv er glade i å reise. Det er kult å kunne hjelpe andre med å gjøre det samme, og samtidig kunne kalle det en jobb.

De som kjenner meg, vet at reiseliv og sport er to store lidenskaper – fra så tidlig jeg kan huske. Under OL på Lillehammer i 1994, stod jeg som 5-åring på stuebordet hjemme og heiet på Koss, Dæhlie og Kjus. Og da VM kom til Trondheim i 1997, sang jeg «ja, vi elsker» høyere enn de fleste. Jeg har også vokst opp med Nils Arne Eggen som trøndelags stolthet, og det å være en del av «troillongan» på Lerkendal ble et mål.

Det ble mange kamper på Lerkendal og fotballinteressen satte seg. Etter hvert også i utlandet, hvor ballen plutselig ikke var så rund som på Lerkendal og resten av Europa. Jeg har hatt flere intense samtaler og diskusjoner med personer fra andre deler av verden, om hvem som egentlig har rettighetene til betegnelsen «football», og hvorfor vi ikke kaller «vår» fotball for «soccer».

Jeg har spilt- og sett på cricket i Sri Lanka, vært tilskuer på mange Grand Slams i tennis, stått blant 110.000 mennesker for å se australsk fotball, sett Boston Red Sox slå The Yankees i Boston, plukket gress fra Santiago Bernabeu som Real Madrid fan, og (selvfølgelig) stått på hjemmebane i Granåsen og heiet på våre egne, herlige sportsfolk.

Da jeg fikk spørsmål om å lede Berg-Hansen sitt nye «Team Sport» i Trondheim, ble svaret enkelt; JA!

Det å få muligheten til å kombinere og jobbe med mine to store lidenskaper, er jo nærmest uvirkelig! Jeg har verdens beste jobb og arbeidsplass.

Carina på Australian Open
Carina på Australian Open

Hva er status på sportsreiser nå for tiden?

I Trondheim er vi så heldige å ha sportskunder som har «sine» sesonger både på sommer og vinterhalvåret. Nå har vi akkurat lagt 20/21 sesongen på ski bak oss. En sesong som har hatt mange reiser, men selvfølgelig på en helt annen måte enn tidligere. Det har vært utfordrende til tider, men vi har jobbet tett med sporten om løsninger som har fått sportsfolket ut i verden. På tross av et vanskelig år sitter vi igjen med fornøyde kunder, og vi i Team Sport har lært mye og blitt enda bedre reiserådgivere. Med reiseråd som endres fra dag til dag, har vi måttet endre måten vi jobber på. Det å lære noe nytt hver eneste dag, det skal man egentlig være takknemlig over, tenker jeg.

Nå går vi inn i sommersesongen, og også her har vi kunder som skal ut i verden. Noen utfordringer vil oppstå, men vi er godt «skodd» og vil sørge for sømløse reiser – fra A til Å 😊

Hvilke fremtidsutsikter ser du for sportsreiser, ett år fra nå?

Vi merker at reisevaner er tilpasset den nye «normalen» – for det er mer krevende å reise. Samtidig ser vi at det fortsatt fungerer, tross alt, og for en industri som ikke kan ta kamper og konkurranser digitalt, har det i stor grad handlet om å være løsningsorienterte og tenke nytt.

Nøkkelen ligger i å planlegge godt, ha god- og tett dialog, i tillegg til å være åpen for nye løsninger når det kommer til selve reisen.

Som reiserådgivere er det mye vi ikke har kontroll over, og da er det ekstra viktig å fokusere på det vi faktisk kan kontrollere. Nemlig evnen til å jobbe rundt det verden gir oss av endringer og regler – for alt ordner seg! Dette er en innstilling som har vært viktig for oss bestandig, men kanskje spesielt det siste året.

Carina organiserer eget charterfly til langrennsløperne
Carina «in action» på Trondheim Lufthavn

Kan du gi oss 5 tips om sportsreiser?

  1. Planlegg godt. Så snart terminlister og konkurransekalendere er satt, bør du se på hvilke muligheter som finnes. Med færre flyavganger, er det godt mulig at den «vanlige» ruten din er borte. Da er du helt avhengig av å starte kartleggingen tidlig, og finne ny beste løsning. God planlegging står alltid øverst på listen min – men nå er det altså ekstra viktig.
  2. Benytt sportsbilletter, når det er mulig. Dette er billetter med gode betingelser og mange fordeler, og som eksisterer nettopp for våre sportskunder. Billettene er til rabatterte priser og gjør reising til idrettsarrangement både stressfritt og fornøyelig.
  3. Vi vet at reisebestillere i sportsverden gjerne har en million andre oppgaver, i tillegg til reiselogistikken. Da er det greit å vite at vi kan bistå med mer enn bare fly og overnatting. Visste du for eksempel at vi kan ta oss av visumsøknadene dine? Visum kan være en lang og «smertefull» affære, selv med kun én søknad. Skal man da søke for et helt lag, blir man fort nedlesset i administrativt arbeid. Overlat denne jobben til oss, så kan du bruke tiden din på helt andre ting.
  4. Mange har prefererte hoteller og leiebilselskaper som de ofte bruker – gjerne på grunn av sponsor/markedsavtaler. Men disse avtalene gjelder stort sett kun i Norge og Skandinavia, og ikke resten av verden. Jeg anbefaler at du alltid sammenligner priser, slik at du ikke betaler mer enn du må. Våre konkurransedyktige priser har ofte bedre betingelser, spesielt på leiebil.
  5. Sport kan være uforutsigbart. Vi på Team Sport i Trondheim jobber derfor 24/7 med kundene våre. Det vil si at du alltid når oss på telefon, om du skulle ha behov for det. Vi er en voksende avdeling, som med glede tar imot nye lag på kundelisten vår. Uansett sport, uansett sesong og uansett hvor – sammen får vi til alt 😊

Reisebyråene har hatt et tøft år, men vi i Berg-Hansen er på full fart tilbake. Reiselystne kunder står og tripper ved døren, klare for å reise igjen – så snart myndighetene gir grønt lys. Vi er et stort byrå, proppfullt av dyktige mennesker som også står og tripper – ivrige etter å dele sin kunnskap og erfaring. Hver uke presenterer vi en av reiseekspertene våre, som sitter på et av kontorene våre rundt om i landet. Ekspertene våre har mye på hjertet, og deler i denne faste bloggsaken litt om sitt ekspertiseområde, fremtidsutsikter, og kommer med gode reisetips som du ikke kan Google deg frem til. Følg med!