Tilbake

Celebrity Edge – et cruise for de kresne

27. mai 2023 er det dags for et nytt cruise. Denne gangen med Celebrity Edge fra Barcelona til Roma. I en uke seiler vi rundt i Middelhavet, til de herligste steder og med et fantastisk skip. Jeg er reiseleder på turen, og vil gjerne ha deg med! I denne bloggen får du et innblikk i hva det «gode liv» på cruise innebærer.

Celebrity Edge er en ny generasjon cruiseskip designet for det voksne publikum. På dette skipet ligger WOW-faktoren i det vakre designet, kunsten og detaljene. Selv om du har vært på cruise før, vil du oppleve at Celebrity Edge er annerledes. Her må du se langt etter vannsklier og klatrevegger som du finner på de større cruiseskipene. Her er det «innestemme» som gjelder. I martinibaren i fjerde etasje får du følelsen av å være på en yrende hotellbar i New York. På Rooftop Garden i fjortende etasje har du stjernehimmelen som tak mens skipet seiler sin runde i Middelhavet.

Det som virkelig plasserer Celebrity Edge på nyhetsbarometeret er «The Magic Carpet» – en plattform som henger utenfor skipets styrbord side, og som kan heves og senkes etter behov. Installasjonen dekker mange behov; på andre dekk fungerer den som plattform for tenderbåtene, på femte dekk som en forlengelse av sjømatrestauranten «Raw» og på fjortende dekk er den en trendy bar som svever høyt over bølgene. Samme arkitekt som designet ikonhotellet «Burj Al Arab», også kjent som «Seilet» i Dubai, er hjernen bak plattformen.

Med sine ca. 3.000 passasjerer vil jeg si at skipet er akkurat passe stort. Ikke ruvende stort, men vakker og elegant.

Så hva er så annerledes med Celebrity Edge?

 • Du føler deg nærmere havet på grunn av mye glass og store vinduer
 • Vakker design og det første skipet som er laget i 3D-virtuell virkelighetsteknologi
 • Treningsmulighetene om bord som du aldri har sett maken til
 • Spa på hele 1.300 kvadratmeter, med alt du kan drømme om
 • Fantastisk mat og drikke! Skipet har faktisk en Michelin-stjernekokk som setter sammen menyene

God mat er essensielt for cruiseopplevelsen

På Celebrity Edge finner du et stort og variert utvalg av spisesteder med høy kvalitet – alt fra buffet til de mer eksklusive spesialrestaurantene. Nedenfor er et utvalg av restauranter. Noen av dem er inkludert i prisen, og andre kan du spise på mot et tillegg i prisen.

 • Cyprus Restaurant: Middelhavsinspirert hovedrestaurant med en fantastisk gresk atmosfære. Denne restauranten er inkludert i prisen.
 • Normandie Restaurant: Moderne fransk mat i en eksklusiv og raffinert setting. Denne restauranten er inkludert i prisen.
 • Tuscan Restaurant: Italienskinspirert hovedrestaurant. Denne restauranten er inkludert i prisen.
 • Cosmopolitan Restaurant: Elegant, amerikansk hovedrestaurant med global inspirasjon. Denne restauranten er inkludert i prisen.
 • Fine Cut Steakhouse: Celebrity sin versjon av Steak House. Denne restauranten kan du spise på mot et tillegg i prisen.
 • Le Grand Bistro: Franske bistrokonsept som tilbyr retter du ellers ville funnet i hjertet av Paris. Denne restauranten kan du spise på mot et tillegg i prisen.
 • Raw on 5: Her serveres sashimi, kaviar og varme sjømatretter. Baren har en unik cocktailmeny. Denne restauranten kan du spise på mot et tillegg i prisen.
 • The Magic Carpet: Glassveranda som flytter seg på utsiden av skipet mellom dekk to og seksten. På dagtid er den en del av restauranten Raw On 5 som tilbyr herlig sjømat og cocktails. På kveldstid flytter den seg helt til topps på skipet. Her kan du nyte en eksklusiv middag helt «på kanten» av skipet. Denne restauranten kan du spise på mot et tillegg i prisen.
 • Rooftop Garden Grill: Spesialrestaurant ute på øverste dekk, designet som en tilbaketrukket frodig park med endeløs havutsikt! Denne restauranten kan du spise på mot et tillegg i prisen.

Underholdning i verdensklasse

Mens kvelden enda er ung, har du sjansen til å nyte underholdning i verdensklasse. På «The Theatre» opplever du fantastisk artisteri og nyskapende teknologi. Her er det to show hver kveld, og du kan forvente alt fra store musikaler, til mindre show med dans, sang og akrobatikk.

På «The Club» er det DJ, live musikk eller standup og talkshow. En favoritt blant mange er «The Roof Top Garden». Tenk deg å sitte i fred og ro i den fantastiske hagen og bare nyte livet. På kveldene kan du se kino, oppleve live artister eller kanskje en moteoppvisning.

Alt dette er inkludert

Alle fortjener å bo i en balkonglugar, så lugarene vi har inkludert i prisen er alle med balkong. Tenk deg å åpne opp døren på morgenen og ta med den forhåndsbestilte frokosten ut på balkongen. Eller å sitte der og se på solnedgangen med noe godt i glasset og benene høyt etter en dag med masse opplevelser. Hver dag og hver kveld vil du kunne nyte en ny utsikt fra balkongen din.

God vin og eksotiske cocktails hører også hjemme på cruise, og derfor har vi inkludert en drikkepakke i prisen.

Og i tillegg til selve skipet, får du mange opplevelser på stedene skipet ankommer på sin rute i Middelhavet.  

Ruten vi skal ut på den 27. mai har avreise fra Barcelona, og vi flyr ned samme dag. Ruten går som tidligere nevnt i Middelhavet, og inneholder utrolig flotte stoppesteder hvor opplevelsene vil stå i kø! Du vil få oppleve steder som ikke alltid er like tilgjengelige med fly, som gjør det hele enda mer spennende. Vi avslutter reisen i Roma, hvor du om ønskelig kan legge inn et par ekstra dager. For de som ønsker å reise rett tilbake til Norge, flyr vi hjem lørdag ettermiddag.

Reiseruten ser slik ut:
27. mai – Barcelona
28. mai – Valencia
29. mai – Ibiza
30. mai – En dag på sjøen
31. mai – Ajaccio, Korsika
1. juni – Portofino
2. juni – La Spezia (Firenze/Pisa/Cinque Terre)
3. juni – Roma

Tenk det, å få oppleve alle disse stedene på en uke! Og det uten å måtte sjekke ut eller sjekke inn, eller bruke en hel masse tid på flyplasser. Jeg pleier å referere til cruiseskip som flytende hoteller, som byr på en utrolig behagelig reiseopplevelse.

For de som kun ønsker å nyte late dager om bord skiper er selvfølgelig det også fullt mulig. Skipet er en destinasjon i seg selv, så hvorfor ikke bli om bord og nyte bassenget og spaet nesten helt for seg selv?

Egen reiseleder med på turen

Mitt navn er Hilde Karlsen, og jeg skal være med deg på turen. Jeg er en erfaren reiseleder, som blant annet har vært med på en lang rekke cruise tidligere.

Er det første gangen du er på cruise, kan du med andre ord føle deg trygg og ivaretatt hele veien. Er du en erfaren cruiser som ønsker å klare deg selv? Det er selvfølgelig helt i orden, men vit at jeg er tilgjengelig dersom du skulle trenge det.

Ble du inspirert og vil være med meg på cruise? Følg med, mer informasjon og påmelding er like rundt hjørnet.


Ta kontakt med Berg-Hansen i Agder for mer info:
E-post: ferie.krs@berg-hansen.no
Telefon: 38 12 00 00

Foto: Alle bildene i bloggen tilhører Celebrity Edge / Royal Caribbean (RCCL)

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Fargerikt cruiseskip seiler til havs
28. oktober 2022

Hils på verdens største cruiseskip: Icon of the Seas

De fleste vet hvem Royal Caribbean er, og akkurat nå bygger de verdens største cruiseskip – «Icon of the Seas». Nysgjerrig? Det er vi også!
Skipet Celebrity Edge til sjøs
6. august 2019

Celebrity Edge: Cruiset med det lille ekstra

Det nye skipet Celebrity Edge legger vekt på design og finurlige løsninger som bergtar deg. Det har de klart! Her er tips til en uforglemmelig cruiseferie!
Solnedgang om bord på skipet Celebrity Reflection
28. mai 2019

Slik får du den ultimate cruiseopplevelsen

Det å velge riktig cruise er ikke enkelt. Det finnes et hav av ulike selskaper, skip og havner å velge mellom. Heldigvis er hjelpen i sikte!