Tilbake

Cold Weather Operations Conference 2023

14.-16. november gikk Cold Weather Operations Conference 2023 av stabelen. Konferansen samlet 400 deltakere fra hele verden, der formålet var å belyse nåværende og fremtidige geopolitiske, militærstrategiske og miljømessige trender som har betydning for utviklingen av kaldvær-operasjoner.

Hva: Cold Weather Operations Conference 2023
For: Medlemsland i Nato, samt partnere som gjennomfører militære operasjoner i kaldværs områder
Arrangør: Centre of Excellence Cold Weather Operations (COE-CWO), Forsvaret
Hvor: Scandic Hamar, Norge

Årets konferanse, og den andre i rekken, ble arrangert på Scandic Hamar. Rundt 400 deltakere fra 18 nasjoner var representert, og flere deltakere hadde reist svært langt for å komme til Hamar og Norge.

Deltakerne ble ønsket velkommen til Hamar med et tynt snølag og minusgrader, som passet godt med årets tema «Warfare Development for the High North». De fikk mulighet til å delta på 3 ulike parallellsesjoner der temaene var sikkerhetspolitikk, klimaendringer og teknologi.

Konferansedagene var godt tilrettelagt for både mingling og uformelle samtaler, med mulighet for å knytte bånd på tvers av nasjoner. Til stede var det også 23 utstillere som demonstrerte og viste frem relevante produkter.

Christian Borch var konferansier på dagtid og ga konferansen en ekstra dimensjon med sin faglige tyngde og unike innsikt i relevante temaer som ble diskutert. Fransois Sibbald var konferansier under den formelle middag. Han bergtok publikum med sine interessante historier og fargerike karakterer. Med et internasjonalt publikum var kombinasjonen av disse to en suksess.

Berg-Hansen hadde totalansvaret for konferansen og holdt i alt fra utsendelse av invitasjoner, påmelding, registering og deltakerhåndtering, til teknikk, underholdning og koordinering mot hotell. Vi var godt representert under selve konferansen for å sørge for at arrangementet gikk knirkefritt.

«Takk for en særdeles vellykket konferanse. Vi er meget godt fornøyd med samarbeidet vi har hatt – både med prosjektleder og produsenter. Berg-Hansen er en profesjonell aktør med gode idéer, som gjør det enklere for oss å være arrangør», Simen Sandum i Forsvaret.

Noen suksesskriterier for å lykkes med et slikt arrangement:

  • Nøye planlegging over lengre tid. 
  • Alt samlet på ett sted – konferanse, utstilling, middager og overnatting. Dette kvalitetssikrer vårt arbeid, og eliminerer eventuelle fallgruver.
  • Kommunikasjon er nøkkelen. Tett og god dialog med kunde og leverandører er svært viktig.
  • Kvalitetssikring ved å reise på befaring og ha flere gjennomgangsmøter i forkant av konferansen, sørger for at behovene og ønskene til kunden ble ivaretatt.
  • Et godt samarbeid med kollegaer, underveis i planleggingen og under selve gjennomføringen sikrer en profesjonell leveranse.

Vi ønsker å takke Forsvaret for tilliten og et flott samarbeid.

Mann i skjorte ser inn i kamera. Foto

Oppdragets prosjektleder:

Kristian Jordhøy
krjo@berg-hansen.no
+47 977 86 656

Pent kledd mann smiler bredt inn i kamera. Foto

Oppdragets produsent:

Ole Kristian Beil
olbe@berg-hansen.no
+47 913 29 103

Mann smiler og ser inn i kamera. Foto

Oppdragets produsent:

Henry Gill
hegi@berg-hansen.no
+47 458 01 913