Tilbake

Legg neste konferanse til Zurich og Lucerne

Planlegger du å legge et møte eller en konferanse til Sveits? Hva med å kombinere de spennende byene Zurich og Lucerne? Les tipsene fra en av våre prosjektledere på avdelingen for Meetings & Events her!

Bro og vakker arkitektur i Zurich

Zurich og Lucerne er perfekte å kombinere for en konferanse som også skal inneholde til sosialt påfyll. Flere har vært i Zurich, men Lucerne er for mange et ukjent reisemål.

Vi anbefaler at gruppen bor og holder selve konferansen i Zurich, for deretter å besøke Lucerne for opplevelser og sosialt samvær. Turen fra Zurich til Lucerne er ca. 1 time avhengig av trafikken, som gjør de to byene til en perfekt match!

Overnatting og konferanse i Zurich

Vi anbefaler at gruppen bor på Renaissance Tower Zürich, som er et flott 5 stjernes møte- og konferansehotell i byens nye trendy område «Zürich-West». Området var tidligere et industriområde der blant annet flere av båtene som trafikkerer elver og innsjøer ble bygget.

Med jernbanestasjonen «Zürich Hardbrücke» kun 500 meter unna og jevnlige forbindelser både til flyplassen (11 minutter) og sentrum (3 minutter), bor dere meget godt til.

Hotellet har det meste av fasiliteter, med flotte møte- og konferansesaler, treningsstudio, dampbad, lobbybar og restauranten Equinox Steakhouse.

Dersom gruppen ønsker å bo midt i sentrum kan vi anbefale 25 Hours Hotel Langstrasse, som ligger like ved Sentralstasjonen. Dette er et mindre og mer særpreget hotell, inspirert av kontrasten mellom bank og red light, kunst og finans.

Dette er Ikke et hotell for alle type grupper, men kanskje for mindre og litt yngre grupper som liker det uformelle, lekende og kreative. Ulike kunstnere arbeider både i og utenfor hotellet i ulike perioder, og her er det alltid nye ting som skjer. Hotellet inneholder foruten møterom og kunstneratelier – restaurant med superb mat, bar, forretningslounge, sauna, sykler til utleie, og dersom ledig – gratis minibil til disposisjon.

Landlige Jucker Farm i Zurich
Foto: Jucker Farm

Morsomme aktiviteter i Zurich

Besøk til FIFA museet. Vi kan love dere alle (uavhengig kjønn og alder) at dette er morsomt. De aller fleste har på en eller annen måte et forhold til fotball. Dette er et interaktivt museum som aktiverer og fenger, lærer og inspirerer. Selve høydepunktet er Word Cup trofeet som oppbevares her når det ikke deles ut. Her er det bare å vandre rundt, oppleve og la seg fascinere.

Dersom dere ønsker en litt lengre pause under møtedagen på hotellet, kan vi ordne besøk til museet for en god opplevelse kombinert med lunsj. Eller om ønskelig kan vi arrangere det slik at dere har hele møtedagen på museet.

Besøk til Lindt Sjokoladefabrikk. Vi tar dere med til fabrikken like utenfor Zurich, hvor noen av verdens fineste og beste sjokolade lages. Sett av 2 timer så får dere en litt annerledes og morsom opplevelse med historien bak selskapet, innføring i hvordan sjokolade framstilles og produseres. Dere får også selv være med å lage, dekorere og smake egenprodusert sjokolade.

Besøk til «Jucker Farm». Ønsker dere å gjøre noe litt annerledes, anbefaler vi et besøk til en «Jucker Farm» utenfor byen. Her kan vi legge opp til lunsj blant dyr, landbruk og vakker utsikt mot alpene. Dette er en bedrift som driver tre gårder, restauranter, gårdsbutikker, og som produserer og distribuerer landbruksprodukter. Stedet har også kreative lokaler for møter og events.

Lucerne

Byen Lucerne vakkert til ved Lake Lucerne

Lucerne regnes som en av verdens vakreste byer. Her tar dere på gode sko og opplever arkitekturen, historien og kulturen til fots. Byen ligger vakkert til ved Lake Lucerne, og er omgitt av alpene.

Det er også helt perfekt å oppleve stedet ved hjelp av båt! Med Lake Lucerne som utgangspunkt kan vi skreddersy et lite cruise til dere, hvor dere tas med rundt sjøen til små pittoreske landsbyer som oser av ekte sveitsisk sjarm. Her kan vi leie alt fra hjuldampere til mer moderne båter med alt av fasiliteter. Vi har også mulighet til å leie båt med konferansemuligheter, dersom dere også ønsker å ha faglig opplegg i Lucerne.

Dampskip på Lake Lucerne

Vi kan også anbefale et besøk til Swiss Museum og Transport. Høres kanskje litt kjedelig ut, men ikke la deg lure! Dette er faktisk noe å oppleve. Stedet er kåret til det mest populære museet i Sveits. Det åpnet i 1959 og viser utviklingen i alt som har med transport å gjøre, fra vei og bil, til tog, fly og romfart.

Besøk Bürgenstock Resort

I hjertet av Sveits, beliggende 500 meter over Lake Lucerne – 20 minutter fra Lucerne og cirka 1 time fra flyplassen i Zurich, finner du denne egne lille verden bestående av private residenser, fantastiske hoteller, shopping, restauranter og «Bürgenstock Alpine Spa».

Stedet åpnet i 1873, og var i lang tid et av de mest populære stedene for å finne roen, pleie kropp og sinn. I senere år ble stedet stengt, nye eiere overtok og etter langvarig tid med renovering og nyinvesteringer er resortet åpent igjen. Flere kjente mennesker har besøkt dette stedet, som Jimmy Carter, Henry Kissinger, Sean Connery, og ikke minst Sophia Loren hadde sitt hus her i mange år.

Foruten stedets særegenhet, beliggenhet, fasiliteter og sitt 107.000 km2 store spa- og velværesenter, så er det møtekapasitet for opptil 900 personer. Plassen har også golfbane, tennisbaner og fantastiske ruter for vandring i fjellene eller på sykkel.

Her kan gruppen enten legge inn et besøk i kombinasjon med lunsj, eller legge en hel møtedag dersom det er ønskelig.

Valget er ditt – med Zurich og Luserne som utgangspunkt er mulighetene mange!

Kontakt oss

Kunne du tenke deg å legge en konferanse eller firmareise til Zurich og Lucerne? Ta kontakt med våre dyktige prosjektledere så setter vi opp et skreddersydd tilbud til deg.

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no