Tilbake

Det er deilig å være norsk i Danmark

..det er det ingen tvil om. God mat og drikke, gode priser (når kronekursen er med oss), deilig atmosfære og morsomme severdigheter – for å nevne noe. Personlig så elsker jeg København, og her er mine fem «Køben-favoritter».

Reffen

1. Reffen – en urban lekeplass

Reffen kan vanskelig forklares – den må bare oppleves. Reffen ligger ute på Refshaleøen, og er en tidligere containerhavn som er omgjort til en urban lekeplass. Nyt sol i fjeset og sand mellom tærne, mens du lener deg tilbake i en strandstol og ser på alt liv og røre rundt deg. Blir du sulten, så befinner du deg på Nordens største street food arena. Sjekk ut event-kalenderen deres før du drar til København – her finner du alt fra musikk og dans, til fotballkamper og barnevennlige arrangementer.

Tivoli

2. Tivoli – like gøy for barnslige voksne, som for barna

Jeg kjenner mange voksne som syns det er like gøy å være på tivoli (eller kanskje mer?), enn barn. Jeg er en av de, som løper fra karusell til karusell og fra spillbod til spillbod. Og det er noe med Tivoli i København som virkelig snakker til meg. Stort og intimt på en gang, barnevennlig men voksent, kaotisk men balansert. Dette er definitivt en «må oppleve» attraksjon når du er i København, uansett om du reiser med barn eller ikke.

Rekesmørbrød på tilfeldig gatekafé | Meksikansk på Hija de Sanchez

3. Mat – kombiner tradisjonelle smaker med nye og spennende

For meg er god mat noe av det viktigste på ferie, og jeg kombinerer det å lete etter nye smaker med de tradisjonelle matopplevelsene der jeg er. Du kommer for eksempel ikke utenom et tradisjonelt dansk rekesmørbrød, på en koselig gatekafé. Men København er proppfull av andre spennende muligheter. Test ut surdeigspizza i Kødbyen, dumplings på Broens Gatekjøkken, meksikanske smaker på Hija de Sanchez og søte kaloribomber på Bronuts. Den som sier at lykke ikke kan kjøpes for penger, har ikke spist god mat i Køben.

Nyhavn i København
Nyhavn

4. Nyhavn – «turistfellen» du ikke kommer utenom

Ja, det er dyrt og folksomt i Nyhavn, men du kan ikke dra til København uten å svippe innom for en liten øl eller Aperol Spritz på en av restaurantene langs kaikanten. De fargerike husene som står på rekke og rad er utrolig sjarmerende, og det kan være ganske underholdende å titte på alle turistene som løper frem og tilbake på jakt etter det perfekte feriebildet. Dette er og blir et av de vakreste stedene i byen.

Sykkeltur i København
El-sykler | Fristaden Christiania

5. Sykkelryggen – perfekt tilrettelagte forhold

København + sykkel = sant. Den flate byen er perfekt for sykkelturer, og har egne sykkelveier med trafikklysordning stort sett over alt. Last ned bysykkel-appen og få tilgang på elektriske sykler stasjonert over hele byen. Noen av syklene har skjermer med GPS, slik at du kan legge inn severdigheten du ønsker å se, og så får du opp veibeskrivelse. Tråkk innom Den lille havfrue, fristaden Christiania og parken Amager Fælled, for eksempel.

God tur 😊