Tilbake

Disse foredragsholderne engasjerer på hjemmekontor

Mange av oss sitter på hjemmekontor for tiden – og har gjort det i lang tid. Digitale foredrag til ansatte på hjemmekontor har derfor blitt den store trenden i 2020.

Vi er jo vant til å delta på kurs og konferanser, for å få energi og faglig påfyll. Dette behovet faller på ingen måte bort, selv om vi sitter på hjemmekontor. Tvert imot! Flere begynner å bli slitne og lei av hjemmejobbingen, Zoom- og Teams-møter. Vi trenger noe mer! Vi trenger å «møte noen».

I 2020 måtte foredragsholderne omstille seg, og tilpasse seg et digitalt markedet. Det er ingen enkel sak å skulle engasjere mennesker på hjemmekontor. Distraksjonene er mange hjemme, kontra i en konferansesal. Det krever med andre ord mer av en digital foredragsholder, enn en fysisk. Digitale foredrag er ofte litt kortere (20 – 30 minutter), og på denne tiden skal de levere like mye energi, innhold og inspirasjon, som de ville gjort i løpet av et vanlig fysisk foredrag (45 – 60 minutter).

Sammen med vår gode samarbeidspartner, Talerlisten, kan vi hjelpe deg med å finne den perfekte foredragsholderen til akkurat ditt publikum. Nysgjerrig?

Her er 5 digitale foredragsholdere som virkelig engasjerer på hjemmekontoret.

Pellegrino Riccardi

1. Pellegrino Riccardi

En av de mest populære foredragsholderne nå er Pellegrino Riccardi, med foredraget «We are humans – not Zoomans!». Her snakker den anerkjente foredragsholderen om hvordan vi mennesker er knyttet til hverandre og hvordan hjernen vår reagerer på ulike stimuli.

Foredraget holdes fra Pellegrino sitt eget studio hjemme i Lommedalen, og han kobler seg gjerne på ditt Teams- eller Zoom-møte.

– Grunnen til at Pellegrino er så populær, er at han leverer prima kvalitet gjennom skjermen. Han er poengtert, morsom, relevant og nær – og en utmerket historieforteller. Han var allerede en av Norges beste foredragsholdere før pandemien, men da som regel fysisk fra scenen. Nå er han en av de aller beste på skjerm, og det er gøy, sier Nils Apeland i Talerlisten.

Pellegrino ble kåret til årets beste taler i 2020, av Talerlisten.

Jan-Martin Berge
Jan-Martin Berge

2. Jan-Martin Berge «PsykologBerge»

En annen digital stjerne er psykologspesialist Jan-Martin Berge. Berges foredragsvirksomhet har tatt av under koronapandemien, og han har holdt flere digitale foredrag hver uke.

– 2020 har vært et veldig spesielt år. Jeg har fått lov til å møte titusenvis av mer eller mindre frustrerte mennesker, ikke ansikt-til-ansikt, men via kamera og skjerm. Selv om fysiske møter er best, er tilbakemeldingene at et digitalt foredrag til hjemmekontoret også er verdifullt og nyttig, sier Jan-Martin Berge til Talerlisten.

Berges suksessoppskrift består av to deler forskning, én del humor og en god porsjon enkle og forståelige råd som alle ansatte kan bruke for å bygge mentale muskler i krevende tider.

Eirik Normann Hansen
Eirik Normann Hansen

3. Eirik Normann Hansen

Vinneren av årets taler i 2018, Eirik Normann Hansen, er også en mester på å engasjere over skjerm. Han er kjent for å være en uredd teknologioptimist, noe som virkelig har kommet til nytte det siste året. Han holder energiske og inspirerende foredrag om digitalisering, teknologi, kunstig intelligens og roboter.

Eirik er spesielt opptatt av hva teknologi betyr for oss mennesker, organisasjoner og samfunn, hvordan dette former verden nå og i tiden som kommer, og hva dette vil bety for nettopp din bransje.

– Foredragsåret 2020 handlet for meg om å prøve ting. Siden mitt felt og interesse er teknologi og dens betydning for oss, ble dette året en slags erfaringsbasert digitaliseringsprosess. Mitt mål ble å raskt kunne levere bedre digitale foredragsopplevelser enn det oppdragsgiver og mange andre klarer selv. Det har vært kjempespennende, men det er fremdeles mye igjen å lære. Når jeg holder foredrag gjennom en skjerm er jeg også opptatt av å ha mye energi. Engasjement og entusiasme har kanskje aldri vært viktigere, sier den erfarne foredragsholderen til Talerlisten.

Vigdis Austrheim
Vigdis Austrheim

4. Vigdis Austrheim

Vigdis Austrheim holder foredrag om avstandsledelse, og hun var rask til å tilpasse temaer og form. Ledere kjenner på frustrasjon under pandemien de også, spesielt fordi det er krevende å være en god leder på avstand.

Som leder i internasjonale selskaper som Microsoft og Cisco, hadde Austrheim erfaring med avstandsledelse lenge før koronapandemien. Denne erfaringen bruker hun nå til å hjelpe andre ledere med å utøve god ledelse overfor ansatte som sitter én og én på hvert sitt hjemmekontor.

– Det er alltid muligheter i en krise. Mitt ekspertområde er avstandsledelse, så da var det bare å snu seg rundt. For å lykkes som foredragsholder har jeg fokusert på tema jeg virkelig kan og brenner for. Entusiasme og kompetanse, kontinuerlig utvikling av innhold og jobbing for å bli bedre har vært min suksessformel, sier Vigdis Austrheim til Talerlisten.

Siri Abrahamsen
Siri Abrahamsen

5. Siri Abrahamsen

Siri Abrahamsen holder foredrag om kultur og kommunikasjon på jobben. Hun snakker om hvordan vi kan skape og beholde et godt arbeidsmiljø med sosial distanse under korona-tiden. Hvordan relasjonene oss imellom påvirker resultater, og hvordan vi kan møte hverandre på en bedre måte i hverdagen.

Den erfarne foredragsholderen møter sitt publikum med en helt spesiell energi og tilstedeværelse, både fysisk og digitalt – hun berører de fleste med personlige historier, eksempler og råd.

Siri er kunnskapsrik, varm og genuin – og veldig konkret i sine anbefalinger. Som tidligere Norgesmester i tennis, forfatter, gründer av konseptet «Gleding» og mor til tre gutter har hun mange erfaringer i bagasjen.

Ta kontakt med oss

Ønsker du hjelp til å finne en digital foredragsholder? Ta kontakt med oss.
Sammen med vår dyktige samarbeidspartner, Talerlisten, finner vi den perfekte foredragsholderen basert på dine ønsker og behov.