Tilbake

Drømmehelg på Britannia Hotel i Trondheim

Er du opptatt av god mat & drikke, komfort og unike opplevelser på dine feriereiser? Da bør Britannia Hotel stå på din «bucket liste». Trondheim er en utrolig fin storby som har mye å by på, men ærverdige og staselige Britannia er et reisemål i seg selv.

Mitt navn er Marit, og jeg jobber som Daglig leder på Berg-Hansen i Tønsberg.

Jeg skal ikke legge skjul på at forventningene mine til oppholdet på Britannia var tilstede – og de var høye. Både fordi jeg unner meg en helg med luksus utenom det vanlige, her hjemme i Norge, og fordi jeg har fått med meg serien som har rullet over TV-skjermene våre de siste månedene.

Og heldigvis, Britannia innfrir så absolutt til de høye forventningene. Det sies at det er de små detaljene som teller, og dette hotellet byr på både store og små detaljer. Interiøret, maten, personalet, atmosfæren – du kan ikke annet enn å elske det.

Hotellrom på Britannia Hotel
Hotellrommet mitt

La meg begynne fra toppen. Etter en god natts søvn i en helt fantastisk seng, våkner jeg opp og tenker – slik vil jeg våkne opp hjemme, hver eneste dag! Dagens første gjøremål blir derfor å sjekke opp hvor jeg kan få kjøpt tilsvarende seng, og med tilhørende sengetøy. Check!

Frokosten blir et nytt høydepunkt. For matglade mennesker så er frokosten i Palmehaven grunn nok i seg selv, til å bo på dette hotellet. Buffeten er innbydende, fristende og velassortert – alt med en litt annen touch og vri enn det du er vant med fra andre steder. I tillegg så kan du bestille de lekreste små frokostretter, som Eggs Benedicte, Egg Royal, smoothie bowl osv. Alt du trenger her, er god tid til å nyte opplevelsen, og ikke minst en god appetitt.

Interiør og frokost på Britannia Hotel

Hotellet har en egen SPA-avdeling hvor du kan booke timer til behandling, eller bare nyte badstuer, basseng og iskulp. I tillegg er det treningsrom her, med ulike timer. Hele anlegget gir deg den rolige, deilige SPA-følelsen som du ønsker deg.

Behandlingene ble gjennomført av profesjonelle, og var verdt hver eneste krone. Jeg var veldig fornøyd, og hadde lavere skuldre etter behandlingen. Noe jeg satt stor pris på, var at SPA-avdelingen ikke føltes for stor – den var akkurat passe, og uten alt for mange mennesker.

SPA på Britannia Hotel

Afternoon Tea i Palmehaven er av de beste jeg har vært på. Både lekkert og smakfullt. Det er stas å drikke hotellets egen champagne, når det kun er to hoteller i verden som har egen champagne (Ritz i London, i tillegg til Britannia). Du trenger altså ikke reise utenlands for å få denne følelsen.

Middagen la jeg til restauranten i kjelleren – Jonathan Grill. Her er konseptet at du griller maten din på egenhånd, i en liten nedfelt japansk bordgrill. Veldig sosialt, spennende, og både maten og drikken var helt nydelig. Jeg liker godt dette konseptet, som gir en internasjonal følelse.

Jeg var også innom hotellets andre restaurant i løpet av oppholdet, Brasseriet. Jeg digger den franske Bistro-stilen – både lokalene, interiøret og maten. Her gikk jeg for en burger, som smakte utrolig godt.

Afternoon Tea og Jonathan Grill på Britannia Hotel

Jeg må også trekke frem personalet på hotellet. De var alle hyggelige, positive, oppmerksomme og behagelige. Jeg følte meg velkommen og ivaretatt gjennom hele oppholdet.

Britannia har alt, og det eneste jeg gjerne skulle hatt mer av denne helgen, var flere timer i døgnet! Det blir vanskelig å reise til Trondheim igjen, uten å bo her.

Bybroen i Trondheim
Bybroen i Trondheim

..for jeg skal garantert tilbake til Trondheim. Trondheim byr på en herlig «storby feeling» som jeg har savnet i mer enn et år nå. Fine butikker, gåavstand til det meste, Bakklandet og Solsiden. Koselige gater, festningen, Rockheim og Nidarosdomen (som var mye større enn jeg trodde).

Jeg gleder meg allerede til neste besøk!