Tilbake

Et døgn i Palma? Her er våre beste tips!

Jeg har alltid trodd at Palma de Mallorca har vært en typisk charterdestinasjon, preget av overturisme og sokker i sandalene. Der tok jeg skikkelig feil! Palma er vakker, innholdsrik og trendy, og definitivt en by jeg skal tilbake til.

Skal du på ferie til Mallorca anbefaler jeg deg å kombinere turen med én natt her. Men enda bedre er å legge en hel weekendtur hit, med familien, venninnegjengen eller kjæresten. Byen har virkelig alt du kan ønske deg, og i perioden februar til november flyr du direkte fra Oslo.

Uansett lengde på oppholdet, er det enkelte ting du ikke kan gå glipp av. Her er våre favoritter i denne deilige og innholdsrike byen 😊

Østers og Mallorcansk Cava til frokost

Start dagen på det tradisjonelle matmarkedet Marcat De L’Olivar. Her finner du spennende sjømat, skinker, ost og grønnsaker på rekke og rad. Dette matmarkedet handler ikke om ferdigkuttet frukt i plastikkbeger, men heller om det ekte og autentiske.

En stor trend er å nyte ferske østers til frokost, sammen med et glass iskald Mallorcansk Cava. Er du ikke glad i denne litt spesielle delikatessen, kan du heller velge blant et bredt spekter av tapas, bakevarer og fiskeretter. Det er helt umulig å gå sulten ut av dette stedet!

Placa Major og gamlebyen

Etter frokost følger du gaten 300 meter ned til Placa Major, som er hjertet i gamlebyen. Er du her tidlig på formiddagen unngår du horden av turister som pleier å samle seg her. Torget er et perfekt utgangspunkt for videre utforsking av gamlebyen.

Gamlebyen er som en labyrint av smale gater, og er byens tidligere arabiske og jødiske kvartal. Her finner du museer, gallerier, og spennende butikker, men også en stor andel private boliger. Her kan du gå deg vill i timevis, om du ønsker det.

La Biblioteca de Babel

La Biblioteca de Babel er en utrolig kul liten bokhandel i nærheten av Placa Major, som også byr på forfriskninger. I hyllene finner du et bredt utvalg av bøker på spansk, blant annet forfattet av den kjente norske Karl Ove Knausgård. Sett deg ned med en kopp kaffe og nyt den avslappende atmosfæren blant de mange store forfatternavnene.

Catedral de Mallorca

I enden av gamlebyen, nede ved havet, ligger den majestetiske katedralen Catedral de Mallorca, eller La Seu. Katedralen er hele 44 meter høy, og er bygget på toppen av en gammel moské. Det storslagne byggverket ble påbegynt i 1229, men stod ikke ferdig før 1601. La Seu er tilpasset av den kjente arkitekten Antoni Gaudi, og mest kjent for sine 61 vakre glassmalerier. Om formiddagen skinner solen inn gjennom de massive rosevinduene, og skaper en utrolig vakker stemning inne i katedralen.

For 12 euro kan du klatre opp de 215 trinnene, til toppen av katedralen. Her får du en enestående utsikt over byen og Palmabukten.

På sykkel langs strandpromenaden

Sykling er en svært populær aktivitet i Palma, og det av god grunn. Her finner du kilometer på kilometer med sykkelsti langs hele strandpromenaden, som gir deg en helt unik mulighet til å komme tett på den flotte Palmabukten. Lei en sykkel på én av de mange sykkelutleiene nede ved havnen, og stak ut en retning.

Langs kysten finnes det massevis av spennende restauranter og kule Beach Clubs, så velg ut den du har mest tro på og nyt en deilig lunsj i solsteiken. Vi anbefaler deg å sjekke ut det hyggelige området med småhusbebyggelse ved Ciudad Jardin.

Vermuteria

Visste du at vermuten er tilbake for fullt? Vermut er en drikk som var populær på 50- og 60-tallet, som nå har gjenoppstått. Smaken er vanskelig å forklare, men det er en sterkvin som er smaksatt med aromatiske urter og krydder.

Et stopp på et vermuteria er noe av det hippeste du kan gjøre i Palma nå for tiden. Vi anbefaler La Rosa Vermuteria, som ligger 200 meter fra Placa Major. Dette er et lite og autentisk sted, med et bredt utvalg av drikkevarer.

Shopping langs Passeig des Born

Palma er et ekte shoppingmekka, og du har flere ulike shoppingområder å velge mellom. Passeig des Born er en stor favoritt og er starten på det som kalles «The Golden Mile». Dette er 1,5 kilometer med eksklusiv shopping – alt fra Hugo Boss og Louis Vuitton, til Zara og Mango.

Ønsker du å shoppe blant «fiffen» så velger du shoppinggaten Avinguda Jaume III. Her kan du bruke store summer uten å anstrenge deg, på kjente designervarer fra Cartier, Loewe osv.

For de små, unike og sjarmerende butikkene beveger du deg opp i sidegatene rundt Plaza Espana.

Deilige tradisjonelle søtsaker

Ta deg en fortjent pause fra shoppingen med den søte og tradisjonelle ensaimades. Dette er et melispudret bakverk som står høyt hos de lokale. Du får de i alle størrelser og enkelte bakerier tilbyr også en variant med sjokolade. Vi anbefaler deg å gå for den originale varianten, med kun melis. Bakerier finnes over alt i Palma, men to vi varmt kan anbefale er Forn del Santo Cristo og Forn des Teatre.

Solnedgang på Hostal Cuba

Det er kun et sted du skal være i det solen går ned, og det er på takterrassen til hotellet Hostal Cuba. Her har du en fantastisk utsikt over byen, Palmabukten og den opplyste katedralen Le Sau. Terrassen er åpen fra mars til november, og serverer deilige drinker hver dag fra kl.19:00.

Når solen har gått ned beveger du deg noen etasjer ned, til hotellets restaurant. Spis nydelig spansk tapas (i enorme porsjoner), eller gå for Cuba Special Hamburger med geitost. Den var himmelsk god! Maten er basert på ferske og bærekraftige råvarer fra det lokale markedet like ved.

Et yrende uteliv

Palma har et levende uteliv, og det finnes nok av steder å velge mellom.

Etter middagstid forvandles Hostal Cuba til en pulserende nattklubb, så dersom du ikke har fått nok av dette Cubainspirerte stedet, kan du bevege deg ned i kjelleren og fortsette kvelden med dans til fengende rytmer.

Er du glad i vin og ønsker en roligere atmosfære, så er Wineing stedet for deg. Her står vinflaskene på rekke og rad langs veggene, klare til å prøvesmakes. Her får du alt fra lokale Mallorcanske viner, til spanke og internasjonale varianter.

Er du glad i å danse, så setter du kursen mot nattklubben Titos – et sted som har eksistert i alle år. Klubben er bygget opp med mange ulike rom, og ulik musikk i de ulike rommene. Her finnes det med andre ord noe for enhver musikksmak og enhver dansestil.

Er du typen som liker de intime, brune pubene med live musikk, tar du turen til den irske puben Shamrock. Her er det alltid liv og god stemning, året rundt!

Våre anbefalte hoteller i Palma

Beliggenhet betyr alt når du har begrenset tid på et sted, men hva som er riktig beliggenhet for akkurat deg vil jo variere ut fra hvilke ønsker og behov du har.

Vil du ha nærhet til sentralstasjonen i Palma, samtidig som gamlebyen, katedralen og shopping skal være innenfor gangavstand, vil vi anbefale deg å ta en titt på boutiquehotellet Som Ars Magna Hotel. Rommene er lyse og elegante, og på taket kan du benytte deg av hotellets basseng.

Ønsker du å bo på et flott og unikt 5-stjerners hotell midt i gamlebyen, bør du sjekke ut Palacio Ca Sa Galesa Hotel. Dette er et av de flotteste hotellene på øya, der du bor i et palass fra 1700-tallet. Her har du blant annet spa-fasiliteter, basseng, jacuzzi og takterrasse. Anbefales dersom du vil unne deg noe ekstra!

Boutique hotellet Brondo Architect Hotel ligger i hjertet av Palma, og er en 4-stjerners arkitektonisk perle i bohemsk stil. Fire av totalt 26 rom har egen terrasse. Dette er det perfekte hotellet dersom du ønsker noe litt utenom det vanlige.

Foretrekker du å bo litt utenfor sentrumskjernen og heller bo på et litt større hotell med stort uteområde, basseng og spa-fasiliteter, er GPRO Valparaiso Palace & Spa det riktige valget. Hotellet ligger kun 5 minutter med taxi fra Palma sentrum.

Drømmer du om å oppleve denne vakre byen?

Ta kontakt med våre ferieeksperter, så hjelper vi deg med bestilling av både fly og hotell 😊