Tilbake

Firmatur til Færøyene – eksotisk og nært

Bratte, grønne fjellsider, idylliske innsjøer, dype grotter og mørkeblått hav. Til tross for at Færøyene er en av våre nærmeste naboer, er det for de fleste et ukjent reisemål. Hva med å arrangere en firmatur til Færøyene?

Vakkert naturlandskap på Færøyene

Norske vikinger dro i vesterled. Nå kan du gjøre det samme – dog på en mer behagelig måte. Med fire ukentlige avganger direkte fra Bergen, eller med mellomlanding i København, er reisetiden til Færøyene absolutt overkommelig.

Færøyene byr på sprek musikkultur, fantastiske restauranter, Europas beste øl og sol, regn og tåke – på en og samme dag. Her er korte avstander, mangfoldig kultur og mengder med opplevelser. Øyriket har gode asfalterte veier, tuneller, broer og gode fergeforbindelser øyene imellom. Det er også mulig å ta helikopter til de mer avsidesliggende øyene. Uansett hvor du ferdes møter du mennesker som er stolte av sitt land, sin kultur og ikke minst av sin spennende og uberørte natur.

Byer du bør besøke:

 • Torshavn: I hovedstaden, Torshavn, finner du alt – musikk og shopping, spennende mat, hyggelige cafeer og restauranter, hoteller og gjestehus –  moderne og gammelt i god kombinasjon. Byen er oversiktlig og lett å finne fram i.
 • Kirkjubøur: Dette er Færøyenes historiske og kulturelle sentrum. Her finner du Kongsgård som i dag drives av 17. generasjon i rekken. Vi anbefaler at du legger et besøk til Roykstovan. Dette er et kombinert museum og privathjem som er cirka 900 år gammelt. Her kan du også ta en titt på ruinene av St. Magnus Katedralen og Olavs kirken fra år 1111.
 • Klaksvik: Øyrikets fiskerihovedstad med cirka 5.000 innbyggere og den nest største byen på Færøyene. Her finner du hotell, kafeer, spisesteder, shopping og alt annet du behøver. Dette er også plassen for øyrikets største musikkfestival som hvert år får besøk av verdenskjente artister.

Det færøyske kjøkken

Det tradisjonelle færøyske kjøkken har gjennom århundre utviklet seg på sin egen måte på grunn av beliggenheten langt ute i Nord-atlanteren. Her legges vekt på lokale råvarer og kortreist mat og spesielt kjent er landet for sin fermenterte mat som har blitt så populær at den skaper internasjonal oppmerksomhet. Det er værforholdene som gir den spesielle smaken – med en blanding av luftfuktighet, temperatur, vind og saltinnholdet i luften.

Her er noen av våre anbefalte restauranter:

 • Koks: Gourmetrestaurant med tradisjonell mat og internasjonale retter
 • Hafnia Restaurant: Internasjonale retter, sjømat og Færøyske spesialiteter
 • Fish House Barbara: Sjømat I alle fasonger og varianter server som Tapas
 • Àarstova: Tradisjonsmat i historiske omgivelser
 • Etika: Sushi
 • Brasserie Hvonn: Internasjonale retter

Aktiviteter og opplevelser

Det finnes egentlig ingen grenser for hvilke aktiviteter og opplevelser man kan legge opp til på Færøyene, det er kun fantasien som setter grensene. Her er noen eksempler:

 • Seiltur med skonnerten Norðlýsið og skipperen Birgir Enni kombinert med RIB for å utforske grotter og seile langs øyenes klipper og fuglefjell.
 • Besøk til bygda Bøur og spise i ett lokalt pakkhus.
 • Dra til Kirkjubø – Kong Sverres hjem for flere hundre år siden. Her kan du føle historien i veggene, innta middag med økologisk lam fra gården,  og avslutte med avec i den 900 år gamle Roykstova.
 • Få naturen på nært hold med aktiviteter som RIB, grottesvømming, rappellering, kajakkturer, ut på hesteryggen, havfiske, vandreturer, færøysk kulturaften, helikopterturer og seiltur til fuglefjellet Vestmanna.

Anbefalte møtesteder

Når du først har lagt turen til eksotiske Færøyene vil det være bortkastet å stue gruppen sammen i et «kjedelig» møterom. Her har vi samlet noen gode alternativ:

 • Gjaargarður Guesthouse Gjogv: Dette sjarmerende og miljøvennlige gjestgiveriet er omgitt av et praktfullt naturlandskap, og ligger på den nest største av Færøyene, Eysturoy. Her kan du glede deg over solarium, bordtennis og sykkelutleie. Naturomgivelsene er ideelle for fotturer og fiske. Fjellene Slættaratindur og Gráfelli omgir den 400 år gamle byen Gjogv. Du finner både Tórshavn og Vágar lufthavn rundt 1 times kjøring unna. Stedet har også møterom med projektor og standard teknisk utstyr, kapasitet til 25 personer for overnatting og møteromskapasitet til 18 personer.
 • Østrøm: Ligger i en gammel fabrikkbygning i havnen av Thorshavn. Østrom er også et multihus med musikkstudio, butikk med lokalt håndverk, kafe etc. Stedet benyttes ofte til messer, motevisninger, selskaper, happenings og mye annet. Har en kapasitet på opp til 140 personer.
 • Hotel Skálavík: Ta turen til øya Sandoy, og bo på Hotel Skálavík, ett perfekt sted for å finne roen og den store inspirasjonen. Stedet har alle fasiliteter, 25 doble rom og familierom og kan totalt huse 90 personer til overnatting. Stedet har også møterom med alt av tilbehør, restaurant, kino etc.
Lundefugl på Færøyene

Kontakt oss

Vil du ta med kollegene dine til Færøyene? Send en forespørsel til vår Meetings & Event avdeling, så setter vi opp et tilbud til deg!