Tilbake

Gårdskonferanse – nasjonalromantisk, historisk og nært

Er du på utkikk etter et unikt, intimt og koselig konferansested, i idylliske omgivelser og med god mat? Her til lands er vi så heldige å ha mange slike konferanseperler, og flere av de er gårder med lange tradisjoner og spennende historie. Her får du noen av våre gårdsfavoritter på Sør- og Østlandet.

Engø Gård, Tjøme

Engø Gård har en historie som strekker seg tilbake til 1924, og stedets opprinnelige atmosfære og vakre gårdstun er godt bevart. Gården ligger idyllisk og fredfullt til på Tjøme, kun 1 times kjøretur fra Oslo, og er et godt valg for den som ønsker å unne seg selv og sine kolleger noe ekstra. Her er de opptatt av bærekraft og miljø, og benytter egenproduserte råvarer i tillegg til råvarer fra lokalområdet. Er du glad i god mat og drikke, kan du glede deg over at dette stedet er kjent for sin kokkekunst og sin tradisjonelle afternoon tea.

På gården finner du 6 møterom i ulike størrelser, der det største rommer opp til 80 personer. Det er med andre ord et godt egnet sted for både små og større bedrifter. Kombiner et faglig opplegg med vinsmaking, badstueflåte, matlaging eller andre spennende aktiviteter. Glad i å bade? Engø Gård har flere badeplasser, i tillegg til et badehus med basseng, boblebad og badstue.

Boen Gård, Kristiansand

Ved bredden av Tovdalselva, 2 mil fra Kristiansand by, ligger den vakre og staselige lystgården Boen. Gårdens historie dateres helt tilbake til 1520, men den ble først tilgjengelig for private arrangementer i 2012. Kjøkkenet her er kortreist og sesongbasert, og de elegante matrettene byr på smaksopplevelser du sent vil glemme.

Her finnes det en rekke rom som kan benyttes til ulike typer møter og konferanser, der Ballsalen er den største med plass til 70 personer. Hva med å kombinere møtet ditt med laksefiske i Tovdalselva? Dette er en svært populær aktivitet for mindre grupper i fiskesesongen juni til september, men her gjelder det å være tidlig ute.

Lien Fjellgard, Seljord

Lien Fjellgard klamrer seg fast i fjellsidene øverst i Svartdal i Seljord, er en familiegård fra tidlig 1600-tallet som fremdeles er i drift. I tillegg til ekte og nære matopplevelser, så er gårdens historie og tradisjon er stor del av opplevelsen. Stedet er prisbelønnet med «Olavsrosa» fra stiftelsen Norsk Kulturarv, og de gamle restaurerte bygningene er de perfekte rammene for inspirerende møter og konferanser.

Fjoset tar opp til 60 personer og Kvilarstogo (som for øvrig også har badstue og utendørs boblebad) tar 16 personer. Greit er det også å vite at de kun tar i mot én gruppe av gangen, så legger du møtet ditt hit vil du ha hele gårdstunet for deg selv. Ønsker gruppen å kombinere det faglige opplegget med noe sosialt og aktivt, så er gården omkranset av både vakker natur og et spennende kulturtilbud. Visste du at Svartdal også er hjem til en gammel gullgruve?

Danebu Kongsgaard, Valdres

Midt blant nydelig fjellandskap på Aurdalsåsen i Valdres, ligger Danebu Kongsgaard. Dette var opprinnelig en folkegave fra Norge til Danmark som takk for hjelpen etter andre verdenskrig, og gården åpnet dørene for publikum i 1950. Her får du full pakke; en lun og innbydende atmosfære, nydelige og kortreise matopplevelser, og slående vakker natur.

Fjellene i Valdres byr på stillhet og ro, frisk luft, vakkert landskap uansett årstid, og er de perfekte rammene for alle typer møter, kurs, konferanser og samlinger. Konferansesalen her tar opp til 64 personer, og i tillegg kan biblioteket benyttes til litt mer avslappende møter for opp til 20 personer. Her kan det arrangeres et hav av ulike teambuilding-aktiviteter, og gruppen har også mulighet for alpint på vinteren og fjellturer på sommeren.

Fausko Gjestegård, Hemsedal

Fausko er en økologisk fjellgård ved Tuv i Hemsedal, og har sitt opphav fra mellomalderen. Her kan du kombinere spennende historie og tradisjon, lokal mat og drikke, natur- og kulturopplevelser, med et faglig opplegg i inspirerende og kreative omgivelser. Stedet er prisbelønnet med «Olavsrosa» fra stiftelsen Norsk Kulturarv, og her blir du møtt av en levende gård med et kjempestort potensiale hva gjelder arrangementer, aktiviteter og opplevelser.

Dette stedet har stor kapasitet og sjarmerende funksjonelle lokaler til både møter, konferanser og eventer. Låven tar helt opp til 200 personer i kinooppsett, eller 300 på stående konserter. Du finner også mer intime rom, som egner seg godt for de litt mindre gruppene. Glad i musikkfestivaler? På Fauske Gjestegård arrangeres det hvert år en musikkfestival ved navn Fauskivalen, der det i stor grad legges vekt på artister med lokal tilknytning til dalføret.

Kontakt oss

Ønsker du hjelp med å finne den perfekte lokasjonen for ditt neste arrangement? Ta kontakt med våre dyktige prosjektledere 😊

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no