Tilbake

Covid-19: Gode råd fra en «profesjonell» korona-pendler

Etter å ha hatt hjemmekontor siden 25. mars, kan Eli endelig komme tilbake på kontoret igjen. Eli bor i Sauda og jobber på Berg-Hansen sitt kontor i Oslo, så pendlerveien er relativt lang. Her kan du lese om Eli sin første jobbreise, etter pandemiens ankomst.

Eli ombord på flytoget med munnbind
Eli på flytoget

Sauda – Haugesund Lufthavn – Oslo Lufthavn – Oslo sentrum

Jeg var skikkelig spent i forkant av denne jobbreisen. Det har vært trygt og godt i Sauda, langt fra folkemengder og smitteutbrudd. Hva vil møte meg i episenteret, Oslo? Hvordan vil det være å reise med fly igjen? Vil jeg føle meg trygg?

Jeg ankommer Haugesund Lufthavn med bil, og i vesken har jeg med et nyinnkjøpt munnbind. Det er jo blitt slik nå, at munnbind er påbudt på alle flyvninger i Norge. Inne på flyplassen virker alt ganske normalt, men jeg legger merke til at folk er flinke til å holde avstand. Ved gaten står det 100 reiseklare mennesker, som alle skal om bord flyet til Oslo. Jeg blir overrasket over at ingen ved gaten har på seg munnbind. Jeg rekker heldigvis ikke å bekymre meg, for i det sekundet gaten annonserer boardingen, tar alle på seg munnbind samtidig. Jeg ser meg rundt, og registrerer at vi er flere som føler oss litt ukomfortable – jeg tipper vi alle spør oss selv om vi har tatt det på riktig..

Om bord i flyet er det mange ledige seter, som jo er fint for meg, men jeg er allikevel glad for at alle har på seg munnbind. Hun på skrå over meg sitter og snufser store deler av flyreisen – korona eller allergi? Det er sprøtt hvordan hodet nå forbinder alle snufse- og harkelyder med korona.

Når flyet lander på Oslo Lufthavn blir jeg litt usikker på om munnbindet skal beholdes på, eller om jeg skal ta det av. Jeg ser på de andre reisende og velger å beholde det på litt til – selv om det ikke er et krav med munnbind på flyplassen, så gir det meg en liten ekstra trygghet. Det er først når jeg setter meg ned på flytoget at jeg tar det av meg. Jeg er helt alene i kupeen, og anser det derfor som trygt.

Oslo sentrum er folketomt denne ettermiddagen. Jeg tar med meg bagasjen og rusler opp til Radisson Blu Scandinavia Hotel, der jeg skal bo de neste dagene. Resepsjonisten bak plexi-glasset tar godt imot meg, og jeg føler meg som hjemme med en gang. Sammen med romnøkkelen får jeg utdelt en antibac-flaske som jeg kan ta med opp på rommet. Det står også antibac over alt i fellesområdene, og i heisen er det kun lov med to personer av gangen. Jeg går inn i heisen og puster lettet ut – dette gikk jo lekende lett!

Antibac-stasjon på vei ned til perrongen på Oslo Lufthavn

Det er trygt å reise i Norge

I skrivende stund er jeg på mitt femte Oslo-besøk siden koronaen kom, og jeg har i all beskjedenhet begynt å kalle meg en «profesjonell» korona-pendler. Jeg føler meg helt trygg når jeg reiser, og hurra så deilig det er å se kolleger på kontoret i Oslo! Jeg opplever også en behagelig god stemning når jeg er ute på reise, både hos meg selv, hos andre reisende, og hos de ansatte i reiselivsnæringen. Jeg tror vi alle er lykkelige over å få reise litt igjen, møtes, og kunne støtte opp under reiselivsnæringen vår. Jeg håper denne gode stemningen er kommet for å bli 😊

Det er trygt å reise i Norge nå, fordi:

  • Munnbind er påbudt på alle flyvninger. Du kan derfor føle deg trygg på at alle passasjerene rundt deg også vil ha på seg munnbind under hele flyreisen. Sjekk her for riktig bruk av munnbind: https://www.fhi.no/publ/plakat/munnbind/
  • Jeg har opplevd kø i sikkerhetskontrollen på flyplassene, men mitt inntrykk er at alle er veldig flinke til å holde avstand. Kø-kulturen har virkelig kommet på plass her i Norge!
  • Det er etter mitt skjønn god kapasitet på flytoget, og på det meste har det kun vært 3 andre personer i samme kupé som meg.
  • Hotellene er kjempeflinke til å praktisere smittevern, som gjør at også hotelloppholdet blir en trygg og positiv del av reisen.

God reise <3

Meld deg på våre nyhetsbrev og få nyttige reisetips på e-post!