Tilbake

Eventyrlig gruppetur i Norge, med fokus på natur og miljø

Ta med vennegjengen, kolleger eller familien på en eventyrlig gruppetur, der fokuset ligger på rå naturopplevelser, god mat og drikke, kultur og miljø. Tre dager til ende kan dere få påfyll av det beste Norge har å by på, og det hele topper seg med en tur opp på Norges tak – selveste Galdhøpiggen.

Topptur til Galdhøpiggen

Tre dager til ende med påfyll av storslåtte naturopplevelser, god mat og drikke, og kulturelle innslag. Hva er vel bedre enn det? Dette eventyret vil garantert gi dere energipåfyll som kan tas med i sekken hjem, og reiseminner dere kan se tilbake på og glede dere over.

Turen fokuserer på miljøvennlige alternativer: Bilene er erstattet med tog og buss. Papp og plast er erstattet med turkopp, vannflaske og termos, som du kan ha med deg i tursekken i evig tid. Og vi serverer kortreist mat, selvfølgelig!

Opplevelsene vil bli høstet inn fra Brimiland; et egent land som ikke er tegnet inn på kartet, mellom Vågå og Lom i Gudbrandsdalen. Den vakre perlen av en fjellandsby; Lom, og Jotunheimen nasjonalpark som huser blant annet Galdhøpiggen, og «verner et vilt, egenartet, vakkert og i stor grad urørt fjellandskap med dyre- og planteliv på overgangen mellom østlandsk og vestlandsk fjellnatur».

Overnattingsstedene har alle en sjel og en historie som vil bli fortalt under oppholdet. Den eldste av de er en vertsgård som ble grunnlagt før 900-tallet. Flere andre bygninger stammer fra ca. år 1250.

Målet for denne eventyrlige reisen, er at når dere pakker ut sekken deres hjemme, er den proppa full av ny kunnskap, samt nye smaks- og naturopplevelser.

Kaffepause med Brimi

Eksempel på en pakke vi kan sette sammen for dere:

 • Reiseniste på toget fra «Vaaghals»
 • Turkopp, vannflaske og termos
 • Tog tur/retur
 • Overnatting på hotell i to netter i delt dobbeltrom
 • Eventyrlig kveld med Arne Brimi på Vianvang
 • Topptur med egen guide til Galdhøpiggen
 • Historiefortelling av Per Vole på Juvasshytta
 • Øl og spekemat på Juvasshytta
 • Aperitiff før middag
 • 4-retters middag
 • All transport til og fra de forskjellige aktivitetene
 • På togturen hjem får alle lunsjpakke fra Fossheim

Pris per person er fra kroner 9.800,-

Høres det fristende ut? Det er selvfølgelig mulig å kun gjøre deler av programmet – vi skreddersyr etter deres ønsker og behov! Nedenfor finner du hele programmet.

Brimi tilbereder middag

Dag 1:

Togtur med en smak fra Vaaghals
Allerede før dere entrer toget, starter smakseventyret. Den kjente restauranten, Vaaghals, som eies av blant annet «Gutta på tur»-gutta; Arne Brimi, Bjørn Bæhlie, Vegard Ullvang og Arne Hjeltnes, har ordnet «reiseniste» til dere, som dere henter før dere går ombord i toget.

På togturen vil hele gruppen sitte samlet, og det er tilrettelagt for god jobbing to og to, eller i større grupper. Togturen er ypperlig å bruke på gruppearbeid eller lignende. Eller til bare å slappe av og nyte.

Når dere ankommer Otta, står bussen klar til å frakte dere til Lom. På bussturen vil det bli litt fingermat, så dere holder magen passe mett til lunsjen. Dere vil også få utdelt hver deres kaffekopp og drikkeflaske, som under oppholdet skal fylles med friskt fjellvann og kruttsterk bålkaffe.

Eventyrmøte
Etter at dere har sjekket inn vil Brimi Eventyr holde et informasjonsmøte, der de går nøye gjennom programmet under oppholdet, kommer med råd og tips, og svarer på eventuelle spørsmål. Etter møtet vil dere få servert lunsj.

Fjell- og tindehistorie
Etter lunsj blir det en liten spasertur til Norsk Fjellsenter. Her vil guiden, på en praktisk, spennende og lærerik måte fortelle om fjell- og tindehistorie, klimaendringer og bærekraftig oppførsel i naturen. Etter runden inne på Fjellsenteret, tar dere frem kaffekoppen og fyller den opp med bålkaffen som venter ute, før dere rusler tilbake til hotellet.

På hotellet venter guiden som skal ta dere med på Norges tak, Galdhøpiggen. Han vil gå gjennom morgendagens tur, og komme med råd og tips til pakking av tursekken.

Eventyrlig kveld med Arne Brimi på Vianvang
Navnet Vianvang er det gamle nålevende ordet i fjellet for blomsten, Fjelldronning/Bergfrue. Fjelldronningen til Arne Brimi, ble til Vianvang. Alle besøkende på Vianvang må komme gående til gards. De 500 meterne du må gå, gjør at du blir akkurat passe sulten og tørst når du setter føttene dine inn på gårdstunet. Der blir du ønska velkommen med et fast håndtrykk av Arne Brimi, før du får et champagneglass i den ene hånden og en liten smak fra fjellet i den andre, mens Arne forteller om hvorfor Vianvang ble til, og ideologien bak det hele.

Inne blir dere møtt med fyr på peisen, og benker og bord som bugner av fingermat som vekker smaksløkene til enhver gane, før du setter deg til bords og matserveringen er i gang.  Dere vil først få servert en forrett, så hovedrett som vanligvis er en rett av fisk og en av kjøtt. Husk å holde av plass til desserten og osten som kommer etter hovedretten, for her venter det mye godt! Underveis vil Arne fortelle om hva dere får servert, hvordan det blir laget og tankene bak hver rett.

Like før midnatt takker Arne for besøket, og ønsker dere vel hjem!

Dag 2:

Sommerfugler og Galdhøpiggen
Strekk deg ekstra godt før du står opp, rist løs, ta på deg den beste ulla du har, innta en god frokost, og smør deg ei solid nistepakke. I dag skal du høyt, du skal bli svett, du skal få en fantastisk naturopplevelse, og du skal bli akkurat passe sliten. Galdhøpiggen venter, og sommerfuglene du kjenner i magen når du våkner, blir ikke borte før du er nede igjen. For dette er en tur med opplevelser fra start til mål. Det eneste dere vet er at cirka klokken 13:00 vil dere sammen ha klart det! Dere står da på Norges tak og ser ned på den storslåtte norske naturen.

Når dere kommer ned i Juvasshytta, vil verten Per Vole stå der med ei nyspretta og iskald øl, og spekemat. Han vi fortelle om Juvasshytta si historie, og om sine over tusen turer på Galdhøpiggen.

Beina høyt, for så en 4-retters meny
Når dere kommer tilbake på hotellet har dere en times tid der dere legger beina høyt, samler inntrykkene fra turen, og kan ta dere en velfortjent dusj. Når dere setter dere til bords vil dere få en aperitiff mens menyen blir presentert, og dere vil bli fortalt historien til stedet. Nyt dere gjennom den velfortjente 4-retteren, før dere beveger dere ut i baren og avslutter toppturdagen her med et kulturelt innslag.

Nærbilde av mat fra Brimiland

Dag 3:

Takk for nå, og velkommen tilbake
Etter en frokost, der samtaleemnet mest sannsynlig blir om gårdagens fantastiske topptur-opplevelse, stive bein, gnagsår, fine bilder, og hvem som var sist i seng, blir det et oppsummeringsmøte før bussen tar dere til toget på Otta.

Når magen begynner å rumle, tar dere opp lunsjpakka dere fikk med dere fra hotellet, tar opp kaffekoppen, som fortsatt har litt grut i bunnen fra bålkaffen, og fyller den opp med kaffe fra termosen som lukter av Lom, Jotunheimen og Brimiland.

Vi på vår side håper dere har hatt et fantastisk opphold, at forventningene innfridde, og at sekken er proppa full av ny kunnskap, samt nye smaks- og naturopplevelser.

Lævva, og vælkåmme att, som de sier på Brimiland!

Kontakt oss

Vil du ta med dine venner, kolleger eller familie til Brimiland? Ta kontakt med Meetings & Event i Berg-Hansen. Hos oss kan du bestille hele pakken som beskrevet i eksemplet over, eller skreddersy etter dine ønsker.