Tilbake

Covid-19: Her er sjekklisten du trenger for å reise trygt

Smittevern på reisen er fremdeles aktuelt. Det er mange krav og anbefalinger å forholde seg til i utlandet, og det kan være vanskelig til tider å holde oversikten. Her får du en sjekkliste som beskriver kort hva du bør huske på før-, under- og etter reisen, for å reise så trygt som mulig.

Kvinne som venter utenfor en flyplass med koffert og munnbind

Husk dette før utenlandsreisen din:

 1. Les deg opp på destinasjonen du skal reise til, og gjør en risikovurdering. Er du komfortabel med å besøke landet basert på smittesituasjonen, tiltak landet har iverksatt, og om helsevesenet er rustet til å ta i mot deg om du skulle bli syk? Vi anbefaler at du sjekker UDs reiseråd og CIBT sin innreiseguide før du bestiller.
 2. Har du nødvendige dokumenter for å komme inn i landet?
 3. UD oppfordrer alle som reiser til utlandet om å registrere sin reise seg på reiseregistrering.no. De ber også om at reisende som kommer hjem igjen fjerner registreringen sin (på samme sted). Slik kan UD raskt nå ut med beskjeder og dele informasjon om situasjoner som oppstår i land med norske reisende.
 4. Sjekk at reiseforsikringen din er gyldig. Vanlig praksis er at reiseforsikringen din gjelder som normalt, dersom det ikke finnes et reiseråd fra UD knyttet til destinasjonen.
 5. Les deg opp på smittevern og hvilke forhåndsregler du må ta. Alt av informasjon om dette finner du på Folkehelseinstituttets nettsider.
 6. Er det en jobbreise du skal på? Er reisen avklart med bedriften? Arbeidsgiver har et særskilt ansvar for ansatte på jobbreise og mange virksomheter har laget restriksjoner for reiser til utvalgte land. Sjekk hva som gjelder i din bedrift før du bestiller reisen.
 7. Velg et hotell som tar smittevern på alvor.

Husk dette mens du er på reise:

 1. Bruk kontaktløse løsninger så langt det er mulig, og unngå bruk av kontanter.
 2. Ta med både munnbind og antibac, så er du alltid forberedt. Det er fint å kunne benytte munnbindet på steder der det er mye trengsel – som på flyplasser eller på offentlig transport.
 3. Uavhengig av smittesituasjonen i det landet du reiser til, bør du ta en nøye vurdering på hva slags transportmiddel du velger fra flyplassen. Offentlig transport betyr ofte trengsel, og da kan taxi være et godt alternativ. Husk at det også er mulig å forhåndsbestille privat transport på nesten alle flyplasser rundt om i verden.
 4. Sett deg godt inn i de lokale smitteverntiltakene, og følg disse til enhver tid.
 5. Mistenker du at hotellet du har valgt ikke overholder smittevern på en tilfredsstillende måte? Det er ingen skam å bytte hotell. Vi i Berg-Hansen er vi bare et tastetrykk unna, og kan hjelpe deg med dette.

Dette gjelder i etterkant av reisen:

 1. Regjeringen opphevet alle innreisekrav til Norge, fra og med lørdag 12. februar 2022. Det betyr at du ikke trenger å registrere deg ved innreise, teste deg, eller forholde deg til karanteneregler.

Kontakt oss

Har du spørsmål knyttet til en reise, eller ønsker hjelp med en bestilling?
Ring oss på (+47 220) 08050 😊

Ønsker du å motta våre nyhetsbrev og få nyttige reisetips på e-post? Meld deg på her.