Tilbake

Hils på Catharina – ekspert på firmaturer i Norge

Mange har fått øynene opp for Norge som reisemål, og flere bedrifter signaliserer nå at Norge har blitt et naturlig førstevalg. Prosjektleder og firmatur-ekspert i Tønsberg, Catharina, har et tydelig budskap; alle bør ha én firmatur i året, i eget land.

Reiseekspert Catharina på tur i Norge
Prosjektleder og firmatur-ekspert, Catharina Schlytter-Henrichsen

Kan du si noen ord om deg selv, og hvordan du endte opp i reiselivsbransjen?

Jeg er 49 år, bosatt i flotte Tønsberg med mann og to barn på 16 og 19 år – altså aldri en kjedelig dag! Livet består av reiser, fotball, båt- og hytteliv, i tillegg til jobb. Jeg hadde et stort ønske om å jobbe i reiselivsbransjen allerede fra jeg bodde i USA, året etter videregående. Der møtte jeg en dame som drev et turoperatørselskap og jeg ble veldig nysgjerrig på om dette var noe jeg også kunne satse på. Hun jobbet med et positivt produkt og bidro til en bedre opplevelse for de reisende. Dette trigget meg veldig! Jeg søkte og kom inn på reiselivsstudiet på Høgskolen i Lillehammer, og siden den gang har det stort sett vært jobb innenfor reiselivet her i Norge.

De siste 15 årene har jeg jobbet for Berg-Hansen i Tønsberg. Hovedsakelig med grupper, konferanser og firmaturer for bedrifter og andre grupper – med et fokus på Norge som destinasjon.

Hvorfor har firmaturer i Norge blitt en stor lidenskap for deg?

I Berg-Hansen har vi, lenge før korona, jobbet mye med å tilby reiser som er mer bærekraftige enn å reise med fly. Med fokus på lokal mat, spennende opplevelser og kortere transportetapper, har vi blitt godt kjent med Norge som reisemål. Norge er et utrolig flott land, med god kvalitet på overnattingssteder, seriøse opplevelsesaktører og matopplevelser i verdensklasse! Alt dette gjør Norge til et perfekt valg for firmaturer.

Spør du meg, så bør alle ha én firmatur i året, i eget land.

Svinøya Rorbu i Lofoten
Svinøya Rorbu i Lofoten

Hva er status på firmaturer nå for tiden?

Jeg har en god del forespørsler på firmaturer i Norge nå om dagen, særlig for høsten 2021 og våren 2022. Alt fra Lofoten i nord til Kristiansand i sør. Jeg vil oppfordre de som går med en tanke om at «nå må vi møtes snart», til å bestille så fort som mulig. Jeg merker nemlig at det begynner å fylle seg opp på hotellene i de mest populære månedene. Behovet for å møtes er stort, så gi Norge som destinasjon en sjanse nå i høst!

Hvilke fremtidsutsikter ser du for firmaturer i Norge, ett år fra nå?

Det er mange som har «oppdaget» Norge på nytt nå etter vi har vært «nødt» til å feriere i Norge i 2020 og 2021. Vi har også lagt våre kurs, møter og turer innenlands, når vi har hatt muligheten til det. Kompetansen på Norge som destinasjon blant oss som jobber med reiser, samt de som reiser, har med andre ord økt betraktelig i løpet av koronatiden. Nettopp derfor vil det bli ende enklere å velge Norge fremfor utlandet, også etter pandemien.

Det er mange som har plassert Norge øverst på listen som et naturlige førstevalg, når bedriften skal samles og dra på tur. Det er vi utrolig glad for – men jobber også videre med at enda flere skal gjøre det samme.

Den eneste utfordringen vi har, er at Norge er et relativt lite land – så man gjør lurt i å bestille tidlig, for å kunne plukke overnatting, konferansested og opplevelser fra øverste hylle. Selv om du ikke skal reise før til neste år, så er det allerede nå en god idé å sette både dato og sted.

Tørrfisk
Autentisk norsk mat – Tørrfisk

Kan du gi oss 5 tips om firmaturer i Norge?

  1. Jeg har nevnt det før, men sier det igjen: bestill tidlig for å få godbitene! Det er mange som har flyttet eller utsatt sine reiser fra 2020, og høsten begynner å fylle seg opp – ja også for vår 2022.
  2. Bruk reisebyrå, også for reiser i Norge. Vi kan hjelpe til med hele turen, alt fra buss-, tog eller flytransport, til overnatting, møtelokaler, opplevelser, aktiviteter, restauranter, teambuilding. Vi kjenner Norge godt, og kommer med gode anbefalinger, slik at vi sammen finner riktig sted for din bedrift og din tur.
  3. Legg til det «lille ekstra» på turen. Vi hjelper deg med dette.
    • Vi har en «egen» høvedsmann i Svolvær som kan gi deg historien om det spennende Lofotfisket. Dette gir en unik start å turen og deltakerne får litt historie med seg i dagene i nord.
    • Velg et teambuildingopplegg i Rjukan. Turen starter på kontoret der alle ansatte får en SMS om å møte opp på et gitt sted. Så bærer det av sted på 2 dagers teambuilding i vakre Telemark.
  1. Behovet for å møtes er stort blant dine ansatte, og det kan bety mye for miljøet på arbeidsplassen, både for gamle og nye ansatte. Det er viktig å prioritere noe sosialt med jobben, med tanke på all den tiden du faktisk tilbringer på jobb og med kollegene dine. En firmatur er en perfekt arena for å knytte et sterke bånd til de ansatte, og selvfølgelig båndet mellom kolleger.
  2. Hva er formålet med turen? Dette er det viktig å ha klart for seg, før man begynner planleggingen. Vi skreddersyr turen basert på det dere ønsker å oppnå.

Reisebyråene har hatt et tøft år, men vi i Berg-Hansen er på full fart tilbake. Reiselystne kunder står og tripper ved døren, klare for å reise igjen – så snart myndighetene gir grønt lys. Vi er et stort byrå, proppfullt av dyktige mennesker som også står og tripper – ivrige etter å dele sin kunnskap og erfaring. Hver uke presenterer vi en av reiseekspertene våre, som sitter på et av kontorene våre rundt om i landet. Ekspertene våre har mye på hjertet, og deler i denne faste bloggsaken litt om sitt ekspertiseområde, fremtidsutsikter, og kommer med gode reisetips som du ikke kan Google deg frem til. Følg med!