Tilbake

Historiske Praha – perfekt for din neste firmatur

Praha har vokst frem som et av de virkelig store reisemålene i Europa, både for privatreisende og for bedrifter på tur. Prosjektleder i Berg-Hansen Vestfold, Stian Kristiansen, har vært på studiereise til Tsjekkias hovedstad, og her kan du lese mer om hans opplevelser.

Mitt navn er Stian Kristiansen, og jeg jobber på avdelingen for Meetings & Events på kontoret vårt i Tønsberg. Jeg har vært på tur med Czech Tourism og Eurowings, og hadde æren av å være med på Eurowings sin aller første avgang fra Oslo til Praha, 30. oktober.

Eurowings flyr nå mellom Oslo og Praha fire ganger i uken, med en flytid på 1 time og 45 minutter. Praha har aldri vært mer tilgjengelig for oss nordmenn enn den er nå, og er den perfekte destinasjonen for firmagrupper som ønsker å reise på tur ut i Europa.

Reisen dit

Dette var min første reise med Eurowings, og må si at innsjekk gikk lekende lett med appen. Innsjekk kan også gjøres på nettsiden deres. Skal du sjekke inn bagasje så gjøres det manuelt på flyplassen, altså ikke på automat og bagdrop. Ønsker du mer benplass kan også dette ordnes i appen for 6 euro ved innsjekk, og det gir faktisk god benplass.

Flyplassen i Praha, Václav Havel, er oversiktlig og effektiv, så alt gikk veldig fort fra vi landet til vi satt i bussen på vei inn til sentrum. Den enkleste transportmetoden for å komme seg inn til byen er med buss eller taxi, og kjøreturen tar ca. 30 minutter. Et tips er å kjøpe dagspass eller flerdagspass for kollektivtransport, som gjelder på både buss, trikk, metro og flybuss.

The Mozart Prague Hotel

Under oppholdet mitt i Praha bor jeg på The Mozart Prague Hotel, som ligger sentralt til nede ved elven og rett ved den berømte Karlsbroen. Hotellet har fem stjerner og 70 unike rom som alle har ulikt design og historisk innredning. Er du heldig å får rom ut mot elven kan du kose deg med en fantastisk utsikt ut mot slottet. Dette er virkelig et flott hotell, som oser av eleganse, historie og gode vibber.

For eventer er dette en perfekt venue. Hotellet har to store gårdsplasser for utendørs arrangementer, som passer godt for både små og store grupper. De har også flere private områder, og en 350 kvadratmeter stor president suite som kan huse eventer for opp til 100 gjester. Faktisk så har dette hotellet hele 375 års erfaring med å organisere eventer, så du kan føle deg trygg på at de vet hva de gjør.

Frokosten er en liten buffet med kalde retter, i tillegg til en variert ala carte meny hvor du bestiller det du ønsker fra kjøkkenet.

Prisnivået på overnatting i byen har gått litt opp, men er fortsatt lavere enn mange andre populære storbyer i Europa. Det er med andre ord en god anledning til å unne seg litt ekstra, og gå for et hotell med fire eller fem stjerner.

Andre hoteller som vi var innom og så på, og som jeg varmt kan anbefale videre er Hotel Botanique, The Julius (som også har leiligheter) og Andaz Pargue.

På sightseeing i Praha

Praha er proppfull av severdigheter, så sett av rikelig med tid til sightseeing når du først er her. Vi fikk utdelt el-sykler til dette formålet, som var både morsomt og en utmerket måte å se byen på. Vi syklet gjennom byens mange gater og tittet opp på alle de vakre og historiske husene – alle med sin unike historie. Etter en passe lang runde parkerte vi syklene oppe i fjellsiden og fikk med oss en flott panoramautsikt over Praha. Sykkelturen ble avsluttet på en av de nærliggende vingårdene i bydelen Troja, med vinsmaking av populære tsjekkiske viner. En kjempefin opplevelse godt egnet for grupper.

Gamlebyen i Praha står på UNESCOs verdensarvliste og er et absolutt must. Denne blir omtalt som en av Europas vakreste bydeler, og her blir du tatt med flere hundre år tilbake i tid. Her går du blant smale brosteinsbelagte gater og bygninger i barokk og gotisk stil.

Det gamle bytorget, Staroměstské náměstí, ligger sentralt plassert i bydelen, og sammen med det gamle rådhustårnet, Tynkirken, Den astronomiske klokke og St. Nikolas kirken, er dette bydelens mest kjente severdigheter. Prague City Tourism tok oss med på en tur rundt i gamlebyen, og vi fikk også en omvisning på det gamle rådhuset, som er verdt et besøk. Jeg anbefaler en tur opp i rådhustårnet for flott utsikt over hele torget.

For den som ønsker noe litt utenfor byen

1 times kjøretur fra Praha finner du UNESCO-byen Kutna Hora, hvor de har drevet med sølv-miner fra 1400-tallet og frem til 1992. Byen er også kjent for den gotiske katedralen St. Barbara, The Italian Court og den litt mer spesielle Sedlec Ossuary «Bone Church». Dette er en fin utflukt for de som har litt ekstra tid i Praha, eller har vært her tidligere.   

Vi var også innom Chateau Mcely, som er det tidligere sommerhjemmet til adelsfamilien Thurn-Taxis. Dette stedet ligger 55 kilometer fra sentrum av Praha i retning Mladá Boleslav. Her er du omgitt av St. George-skogen og en fem hektar stor engelsk park. Dette eventyraktige hotellet er et ideelt sted for en romantisk helg, spa-ferier, familiesammenkomster, bryllup og firmaturer. Hotellet har 24 rom, spa og en restaurant som er blant Tsjekkias topp 5. Her finnes det et hav av muligheter og det kan legge til rette for mange ulike aktiviteter for alle type grupper.

Anbefalte matopplevelser

Det blir alltid servert mye og god mat på studiereiser, og sannsynligheten for at man triller hjem er stor. Jeg vil gjerne trekke frem to matopplevelser som jeg varmt kan anbefale videre.

En av middagene våre ble inntatt på Mlýnec Restaurant, som er en veldig hyggelig restaurant beliggende like ved hotellet vårt – altså ved Karlsbroen. Atmosfæren var upåklagelig, utsikten flott, og maten svært god. Maten som serveres her er en kombinasjon av tsjekkiske og internasjonale smaker. Du kunne se at stedet legger mye stolthet i maten og presentasjonen av denne, og de brukte elementer som røyk for å skape en wow-faktor i presentasjonen av rettene. Restauranten er stor og romslig, så den har også god plass til større grupper.

Jeg vil også trekke frem måltidet vi hadde om bord en av Prahas mange elvebåter. Dette var et middagscruise på 3 timer, hvor vi fikk servert en deilig buffet, og alt av mat og drikke var inkludert. Det var en fin opplevelse å kunne oppleve Praha fra denne vinkelen, samtidig som vi nøt god mat og drikke. Dette er en perfekt middagsaktivitet for grupper av alle størrelser, og samtidig prisgunstig da mat og drikke er inkludert hele turen.

Legg din neste firmatur til Praha

Praha er virkelig en klassiker når det kommer til firmaturer. Du får valuta for pengene, og byen har virkelig alt. Historie, kultur, flotte hotellet til en relativt rimelig penge, og restauranter i toppklasse med god lokal mat og viner.

Har du planer om å ta med deg avdelingen eller bedriften din på tur? Da anbefaler jeg Praha!

Send oss en forespørsel da vel 😊

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Turister på torg i Krakow
4. november 2019

Krakow – Europas vakreste by?

Velkommen til byen som regnes som en av Europas vakreste. Krakows historiske sentrum er på UNESCO`s verdensarvliste og dateres tilbake til det syvende århundre.
Utsikt over Bratislava
11. september 2019

Reisetips for deg som vil se Bratislava

Bratislava er en nydelig by som ikke alle har sett. Har du ikke vært her, bør du lese videre. Her er det både billig og utrolig vakkert! Her er noen gode reisetips for deg som vil oppleve Slovakia og kanskje mange flere land?
Budapest om kvelden
15. mai 2018

Tips for deg som planlegger å besøke Budapest

Byen som byr på flotte severdigheter, restauranter i verdensklasse og er tettpakket med historie. Det er mange ting som gjør at Budapest er en fantastisk storby. Her har vi samlet noen tips enten du skal besøke byen sammen med kjæresten, familien, venner eller kolleger.