Tilbake

Covid-19: Hjem til jul? Dette bør du tenke på

Vi nærmer oss desember måned, og like sikkert som julegaver, juletre, pepperkaker og nisser, er at mange planlegger å reise hjem til jul. Enten du må fly, kjøre bil, ta tog eller buss for å komme hjem, gjør pandemien at vi må ta noen ekstra forhåndsregler denne julen. Her gir vi deg noen tips til hva du bør tenke på.

Blå buss i vinterlandskap

Generelt er det ett råd som går igjen; ikke vent med å bestille reisen. Mange sitter på gjerdet og venter på oppdaterte råd fra myndighetene. Samtidig er det viktig å huske på at det i år er færre billetter tilgjengelig både på fly, buss og tog,  for at smittevernet skal kunne overholdes. Med andre ord; det kan bli rift og plassene dersom myndighetene gir grønt lys i dagene rett før julaften.

Vårt klare råd er derfor: Bestill billetten så fort som mulig, og velg en fleksibel billettype som kan endres eller avbestilles dersom julen ikke blir som planlagt.

Tips til flyturen

 • Når du skal hjem til jul har du garantert med deg mer bagasje. Dette er spesielt viktig å huske på dersom du skal fly. Husk å sjekke i forkant at du er innenfor tillatt maksvekt for innsjekket bagasje på billetten du har kjøpt.
 • I disse tider kan det være lurt å forhåndsbestille sete om bord, slik at du kan sitte sammen med ditt reisefølge. På SAS kan du forhåndsbestille sete gratis, fra 22 timer før avgang. Eller om du velger å inkluderer dette i bestillingsøyeblikket. Da koster litt ekstra, men er dere mange på reise er dere garantert plass sammen.
 • Vær fleksibel på reisedato. Unngå å reise på de mest trafikkerte dagene i julen, eksempelvis rett før julaften og nyttårsaften.

Tips til togturen

 • Kanskje du denne gangen skal bestille plass i comfort eller premium-vognen? Da er kaffe og aviser inkludert i prisen. De fleste tog har nå gratis wifi til sine passasjerer.
 • Mange vil nødig reise på juleferie uten familiemedlemmet på fire ben. Visste du at med togene til Vy kan du ta med kjæledyret gratis? Les mer her
 • Ta med nistepakke og last ned julemusikken på en spilleliste. Da er det bare å lene seg tilbake, og nyte vinterlandskapet mens du tøffer forbi i en varm kupe.

Tips til bussturen

 • Det er like viktig å forhåndsbestille plass på bussen, som på fly og tog. Alle busselskaper som kjører lengre strekninger tilbyr bestilling på nett. Også her gjelder det å være tidlig ute.
 • Med Norway Bussekspress er to kolli bagasje, maks 30 kilo totalt, inkludert i prisen. I tillegg kan du ha med en liten håndbagasje inne i på bussen med verdisaker, og annet du trenger til bussturen.
 • Mange busser som opererer på lange strekninger tilbyr wifi om bord, og USB-strømuttak.

Tips til leiebil

 • Tenk gjennom hva du skal bruke bilen til. Skal du kjøre over fjellet og på vinterveier kan det være du trenger en bil med firehjulsdrift og piggdekk. Da er det viktig at du presiserer dette i bestillingsøyeblikket.
 • Bagasje kan være et tema også ved billeie, og det kan være at turen hjem til jul gjør at du har behov for en større bil. Så hvorfor ikke leie en 9-seter? Da får du plass til hele familien,  bagasjen, julegavene, hamsteren og svigermor – med vanlig førerkort!
 • Vær ute i god tid og bestill leiebilen allerede nå. Da er du sikret akkurat den biltypen du har behov for.

PS: Visste du har Berg-Hansen tilbyr gode avtalepriser hos både Hertz og Sixt? Da er alltid fri kjørelengde og standard forsikring inkludert i prisen! Begge disse leiebilfirmaene garanterer rene, desinfiserte og klargjort biler – med fullt fokus på smittevern. Les mer om Berg-Hansen bilen her


Vi ønsker alle våre kunder en riktig god jul – og husk munnbind på reisen!

PS: Det kan også være lurt å ha med en liten flaske antibac på innerlomma 😊