Tilbake

Våre beste reisetips til den spanske storbydrømmen, Madrid

Midt i landet, et stykke unna solkysten, finner du Spanias pulserende hovedstad – Madrid. Madrid er en ekte storbydrøm, som tilbyr gjestene sine kulturopplevelser i verdensklasse, fantastiske mat, knallbra shopping og et legendarisk natteliv.

Madrid er en ekte smeltedigel. Her er luksus, ærverdighet og det gammeldagse blandet med det nymoderne og hippe. Byen pulserer 24 timer i døgnet, så du kan føle deg trygg på at oppholdet kan makses.

Kom deg opp i høyden og opplev byen fra oven, og ikke glem å se opp når du befinner deg på gateplan. Madrid er alt du drømmer om, og mer. De lokale er stolte av byen sin, språket sitt og kulturen sin, så ta med deg Spansk-ordboka og legg ut på en oppdagelsesferd du sent vil glemme!

Hvilke deler av byen bør du besøke?

Madrid er den største byen i Spania, og har et relativt stort sentrumsområde. Det er derfor greit å gjøre litt research på forhånd rundt hvilke områder du vil fokusere på mens du er der. På en weekend så rekker du ikke alt. Her er noen av områdene som vi mener er verdt å ta en nærmere titt på:

  • Puerta del Sol har i århundrer vært samlings og møtepunkt i Madrid. Tilbake i det 16. århundre lå en av inngangsportene til byen her, og hvert nyttår er det TV-overføring med nedtelling. Plassen blir regnet som geografisk sentrum av byen, så her finner du veien videre til alt du skal gjøre!
  • Gran Via er stedet for deg som vil shoppe i de store butikkene og kjøpesentrene.
  • Chueca er et trendy område med mange restauranter og yrende uteliv, og er kjent for sine mange skeive barer og klubber. Her er det liv!
  • Malasaña ligger like ved Chueca og er en trendy bydel med god miks av turister og lokale. Også her er det bra uteliv.
  • La Latina er en tradisjonell bydel med byens beste tapas og drinker. Her finner du også loppemarkedet El Rastro som er åpent hver søndag.
  • Lavapies er et historisk nabolag i Madrid som byr på fargerik arkitektur, gatekunst, tradisjonell tapas, og færre turister enn mange av de mer kjente bydelene.

Opplev så mye av byen som mulig til fots, og rot deg gjerne litt bort. Da har du en god unnskyldning til å sette deg ned og ta en ekstra matbit og litt god drikke.

Spis deg god og mett på delt bestikk

Gode matopplevelser er for mange en svært viktig del av reisen. Vi vet alle hvor skuffende det er når du får servert sjelløs og dårlig mat på ferie. Dessverre finnes det mange «turistfeller» uansett hvilken storby du befinner deg i, men vi innbiller oss at det finnes litt færre av de i Madrid.

Et besøk innom mathallen Mercado de San Miguel er et must. Hallen åpnet i 1916 og tilbyr spennende og god mat fra hele Spania. Prisene er kanskje litt høyere enn andre steder, men det er verdt hver eneste krone. Skikkelig god gourmet-tapas er det verdt å betale for! Det kan til tider være mye folk her, så unngå de travleste tidene på ettermiddagen.

Vi vil også anbefale InClan Brutal Bar, like ved Puerta del Sol. Her er det veldig god atmosfære, kule lokaler og tapas til en fin pris. I helgene rigges det opp med DJ og høyt volum, så skal du ut på byen etter middag, er dette en god oppvarming. Stedet passer også veldig godt til lunsj eller bare til en drink. Bestill gjerne bord på forhånd.

Ber du om eget bestikk når du spiser tapas får du ofte et rart blikk. Både tapas og bestikk skal deles (men du får selvsagt eget om du spør).

Er du glad i søtsaker så bør du sjekke ut bakeriet/konditoriet Mama Frambuesa Pasteleria. Her finner du alt du kan drømme om innen desserter og bakverk. Dessertene ser ut som små kunstverk og smaker himmelsk. Regn med litt kø.

Ellers er Madrid en by full av Michelin-restauranter, så dersom du er glad i gourmet bør du teste ut en av disse. Her er det dog viktig å bestille bord tidlig. Dette gjelder alle anerkjente restauranter i byen.

Merk deg at de i Madrid spiser middag veldig sent, rundt kl. 21:00. Du kan derfor oppleve at flere restauranter ikke åpner før kl. 20:00. Det samme gjelder de hippeste utestedene – mange av disse åpner ikke før midnatt. Her er det med andre ord  bare å snu døgnrytmen med én gang!

Severdighetene du ikke bør gå glipp av

Litt sightseeing er på sin plass når du besøker et nytt sted, og Madrid bugner over av spennende kulturtilbud og severdigheter.

Noe du absolutt bør få med deg er Palacio Real – Det kongelige slott. Slottet ble sist brukt som hjem for de kongelige i 1931. I dag bor de kongelige i Palacio de la Zarzuela, i utkanten av Madrid. Billetter til Palacio Real kan du kjøpe på stedet og du kan velge turer med eller uten guide.

Byen har så mange som 60 ulike museer, så er du kunstinteressert så er dette byen for deg! Vi anbefaler en tur innom Spanias nasjonale kunstmuseum, Reina Sofia. Museet inneholder arbeid fra noen av Spanias mest kjente kunstnere fra det 20. århundre, inkludert Pablo Picasso og Salvador Dali.

Prado museet er også et sted verdt å sjekke ut. Her finner du en samling fra store kunstnere som Velázquez, Goya, Raphael, Rubens og Bosch.

Reina Sofia og Prado er to av totalt tre museer som utgjør det verdenskjente kunsttriangelet Paseo del Arte.

Ikke gå glipp av Teleferico, som er en taubane som går rett fra byen, over motorvei og høyhus, opp i en åsside. Her ender du opp i en stort park ved navn Casa Del Campo. Perfekt for en avslappende piknik ute i det fri.

Den største parken i Madrid, El Retiro, er en utrolig vakker park med flere små innsjøer. Her kan du leie robåt eller tråkkebåt, sykler, møte på ekorn, gå på utstillinger eller ligge barbeint på gresset og nyte solen i fjeset.

Den spanske folkemusikken og dansen, Flamenco, må definitivt oppleves en gang i løpet av livet. Denne kultureksplosjonen er en utrolig opplevelse for både øyne og ører. Det finnes en rekke restauranter og tavernaer som tilbyr Flamenco, men våre anbefalinger er Essential FlamencoCasa Patas og Las Tablas.

Shopping i verdensklasse

Madrid er et ekte shoppingmekka, og det sies faktisk at dersom du ikke finner det du leter etter i Madrid, så finnes det ikke. Her er noen av våre shoppingfavoritter:

  • Calle Fuencaral er en lang gågate med massevis av butikker. Her finner du kjente kjeder som Zara, Brandy Melville og Brownie, i tillegg til et hav av uavhengige småbutikker. Sett av noen timer og gå hele veien til Gran Via.
  • Santa Ana tilbyr en salig miks av uavhengige butikker og spisesteder.
  • Preciados, Serrano Fracalle og Goya tilbyr eksklusiv shopping. La Castellana er også veldig flott, med en miks som kan minne om Frogner og Grünerløkka. Her finner du mange flotte spisesteder, teatre og vakre fasader.
  • Ønsker du alt på et sted er det kjøpesenterkjeden El Corte Ingles som er best. Her finner du alt fra elektonikk til gourmetmat, klær og sminke.

Glad i fotball?

Fotball er enormt i Spania, og Madrid huser to av verdens beste fotballag; Real Madrid og Atletico Madrid. Er du glad i fotball bør du definitivt benytte anledningen til å besøke én av de gigantiske fotball-stadioene Santiago Bernabeu eller Wanda Metropolitano Stadion. Er du ekstra heldig, spiller et av lagene hjemmekamp mens du er i byen!

Ønsker du hjelp med kampbilletter? Ta kontakt med oss!

Hvordan komme seg dit, og rundt

Norwegian flyr direkte til Madrid fra Oslo, og flyturen tar rundt 3 timer og 45 minutter. Dette gjør byen til et perfekt valg for weekendturen. Vi anbefaler deg å reise om våren og høsten, for å unngå hetebølgen om sommeren og det kjølige klimaet om vinteren.

Bor du i sentrum rundt Gran Via, Puerto del Sol eller Plaza Mayor, kan du fint ferdes rundt i byen til fots. Metro fungerer utmerket, alternativt buss eller taxi.

Klar for å bestille en weekendreise til Madrid?

Madrid er en drøm av en by, og absolutt verdt et besøk.

Har du spørsmål og ønsker å sparre med en av våre rådgivere? Ta kontakt med våre reiseeksperter som sitter klar for å hjelpe deg!