Tilbake

Kaster de ansatte pengene ut av vinduet?

Opplever du at dine ansatte bestiller dyre fly i siste liten? Nå har vi gjort det enkelt for dine ansatte å bestille fly og hotell i god tid, slik at din bedrift kan spare penger!

1000 lapp er formet som et papirfly

Bestill fly og hotell i tide

Bestiller du flybillettene minst syv dager før du skal reise, så får du de rimeligste billettene. Jo nærmere avreise, desto dyrere blir billetten. For at bedriften skal spare reisekostnader, er derfor første steg å få de ansatte med på å endre sine bestillingsvaner.

I tillegg til å bestille fly tidlig – er det viktig å bestille fly og hotell samtidig. Dette betyr blant annet at man sparer tid – både i bestillingsøyeblikket – men også ved eventuelle endringer.

Vær tro mot hotellprogrammet

En viktig faktor når man vil spare penger, er å få flest mulig romdøgn med i hotellprogrammet. Analyser viser at bestillinger gjort innenfor bedriftens reiseprogram, gir lavere priser. Både fordi det gir høyere lojalitet til bedriftens egne avtalepriser, men også fordi det gir tilgang til Berg-Hansens avtalepriser – slik at man kan velge beste alternativ.

Husk også på at jo flere romdøgn som bestilles innen avtalen, jo bedre grunnlag får du til leverandørforhandlingene. La oss si at bedriften totalt har 1000 hotelldøgn i året. Hvis kun 600 av disse blir bestilt via avtalen, så sier det seg selv at hotell-dealen blir dårligere enn den kunne ha vært.

Sikkerhet og beredskap

Vi må heller ikke glemme sikkerhet på reisen. Når dine ansatte er på reise, er det viktig at du vet hvor de er. Har de sjekket inn på et hotell utenfor avtalen, så kan det være skummelt hvis det plutselig skulle skje noe. Vanligvis går reisene som smurt, men husk at verden er stor. I Berg-Hansen følger beredskapsteamet med på større og mindre hendelser. Skjer det noe, så vil vi umiddelbart vite om vi har reisende på stedet. Det kan være alt fra streiker, forsinkelser, naturkatastrofer, politisk uro til terror. Berg-Hansen registrerer mellom 30 og 40 slike hendelser per måned. Hvis det skulle skje noe, så er det viktig at de ansatte har bestilt fly og hotell på samme sted, så vi har oversikt over hvor de oppholder seg.

Travel Manager

Som regel er det Travel Managere som har stått med pisken, for å få de ansatte til å bestille reisen i henhold til avtalen. Vi i Berg-Hansen vet at det kan være vanskelig å huske på ting, når man skal på jobbreise. Det er jo nettopp derfor vi er til. Vi tenker på alt og ordner alt — for deg. Med dette i bakhodet har vi laget et verktøy, som visualiserer bestillingsadferden din. Denne vil være synlig når du skal bestille reisen din. Det er rett og slett et slags dashbord, som viser hvor flink du har vært med å bestille fly og hotell i tide. Er du flink, lyser det grønt. Kan du bli bedre, så lyser det gult. Lyser det rødt, så vet du at du koster sjefen din ekstra kroner.

Verktøyet har elementer fra spillverden, som gjør det enkelt og brukervennlig.

Ønsker du å vite mer om dette produktet? Ta kontakt med oss.