Tilbake

Konferanse i trendy Hamburg

Yngre tyskere har begynt å trekke til Hamburg og rett og slett gått litt lei av hovedstaden Berlin. Dette har gjort Hamburg til en gryende, hipp og kul by, som virkelig begeistrer. Hamburg er en internasjonal by med maritim historie – et perfekt sted for din neste konferanse.

Hamburg, Tyskland

Prosjektleder på Meetings & Events, Ronny Bolle, gir deg her sine beste tips for deg tenker på å legge konferansen til Hamburg.

Komme seg til og fra Hamburg

Det er daglige gode direkteforbindelser med fly fra Norge og kort vei fra flyplassen og inn til sentrum. Hamburg er en grønn by full av bruer og kanaler, som er enkel å orientere seg i. Visste du at Hamburg har flere bruer enn Venezia og Amsterdam til sammen. Selv om Hamburg er Tysklands nest største by, så er det likevel en by hvor du tar deg til fots, til de aller fleste stedene.

Beatles og Hamburg

For deg som er opptatt av musikk, så vil områdene rundt gaten Grosse Freiheit være særlig interessant. The Beatles hadde fem viktige reiser til Hamburg, som var avgjørende i etableringen av Beatles som band. Det går an å ta en Beatles-Tour som tar deg gjennom den delen av historien til Beatles, som foregikk i byen. På de fem reisene Beatles hadde til Hamburg, var det fire steder møtene foregikk. Disse kan du besøke i gaten Grosse Freiheit og områdene rundt. Navnet på disse historiske klubbene er Indra Club, Kaiserkeller, Top Ten Club og Star-Club. Disse områdene er også et sentrum for teater, musikaler, restauranter, øl, musikk, utesteder og god stemning. Er du ute etter en ellevill shopping-opplevelse, så har du kommet til rett sted. Hamburg er godt kjent for å tiltrekke de handlegale.

Hamburg, Tyskland

HafenCity

HafenCity er vel verdt å besøke. Her finner du det historiske området Speicherstadt, som siden 2015 har stått på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv. HafenCity er også et urbant regenereringsprosjekt hvor det bygges nye hoteller, butikker, kontorer og boliger. Byggeprosjektet i HafenCity er faktisk Europas største byggeprosjekt med sine 2,2 kvadratkilometer. Det antas at prosjektet ferdigstilles mellom 2025 og 2030. Da vil bydelen være bosted for 12.000 innbyggere og arbeidsplass for 40.000 mennesker. Selv om ikke HafenCity er ferdigstilt, er dette et svært populært område med fantastiske konstruksjoner og deilig byliv.

Speicherstadt

10 tips til hva du bør se og gjøre – oppsummering

1. Rådhuset som ligger midt i byen er verdt å besøke. Rådhuset huser blant annet delstatsregjeringen og i kjelleren finner du den eminente og svært stemningsfulle restauranten «Parlament». Her har mange kjente politikere hatt viktige diskusjoner.

2. Alsterarkaden er et lite shoppingsenter, som du finner du midt i sentrum. Selv om det er lite, er det et meget spesielt shoppingsenter, som besøkes også på grunn av sine flotte bueganger rett ved elven. Rundt arkaden ligger det mange andre shoppinggater med alt fra kjedebutikker til de dyreste merkevarebutikkene.

3. Innsjøen Alster bør oppleves med båt. Her kan du nyte to vakre innsjøer midt i byen og booke båttur av kortere eller lengre varighet. Etter mye gåing er båtturen virkelig avslappende og en fin måte se byen fra en annen side. Innsjøen er over en km på det bredeste.

4. St. Pauli med Landungsbrücken – egen bydel i byen, som også har eget fotballag. Her finner du blant annet Reeperbahn, fiskemarkedet, The Old Elbe Tunnel og de populære strandklubbene som ligger langs elven Elbe.

5. Beatles-Tour Hamburg kan anbefales for dem s0m er musikkinteresserte eller bare digger Beatles. Turen tar deg med på en autentisk spasertur i fotsporene til Beatles. De samme tilbyderne har også en Jimi Hendrix-Tour, basert på tre dager Hendrix tilbrakte i Hamburg i mars 1967.

6. HafenCity var tidligere et slitent havneområde. I dag bygges bydelen ut og er Europas største urbane byggeprosjekter i Europa. Her finner du spennende og ny arkitektur samt Hamburgs nye konserthus, Elbefilharmonien. Området er flott å tilbringe dagen i og rusle rundt blant restauranter, barer, butikker og mye annet.

7. Elbphilharmonie ligger sentralt til i havnen og er et ikonisk bygg i byen. Bygningen har tre konsertsaler, hotell, restauranter og faktisk også leiligheter.

8. Speicherstadt er en del av HafenCity, med verdens største samling av lagerhus. Speicherstadt står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du også Miniatur-Wunderland, som er verdens største modelljernbane. Er du spesielt interessert i slikt, vil dette virkelig være verdt å få med seg.

9. Tunellen under Elbe ble i sin tid bygd for å frakte gods og mennesker fra en side til den andre. Det ble blant annet brukt hester til transporteringen. Tunnelen regnes for å være et mesterverk i arkitektur og ingeniørkunst. Ta deg en spasertur gjennom tunnelen og la deg fascinere av teknologien og arkitekturen fra gamle dager.

10. Beach Clubs er et kjent konsept i Hamburg. Disse ligger langs elven i området rundt Landungsbrücken. Beach Clubs er kule og trendy steder for å se og bli sett. Her tar man seg en drink etter jobb, før middag eller bare henger rundt med venner og kolleger.

Le Meridien Hamburg
Foto: Le Meridien Hamburg

Bo på Le Meridien Hamburg

Le Meridien ligger i sentrum, rett ved innsjøen Alster og har en fantastisk panoramautsikt fra toppetasjen utover sjøen og byen. Her oppe finner du også restauranten og baren Heritage, som serverer en moderne fusjon av asiatisk og fransk mat. Restauranten er også populær blant byens innbyggere. I restauranten serveres det frokost hver morgen.

Hotellet har videre konferansesenter og gode møterom samt The Emotion Spa på hele 450 m². Her kan du virkelig slappe av og nyte fasiliteter som innendørsbasseng, boblebad, treningssenter, dampbad og selvsagt et godt utvalg av behandlinger for kropp og sjel. Beliggenheten er fenomenal. Ønsker du å spasere eller jogge rundt innsjøen Alster, så starter du rett utenfor hotelldøren. Ønsker du kveldsliv med barer, restauranter og yrende uteliv, så har du gaten Lange Reihe to kvartaler unna.

Heritage Alster på Le Meridien, Hamburg
Foto: Heritage Alster, Le Meridien Hamburg

5 tips til restauranter

1. Restaurant Heritage i toppetasjen på Hotel Le Meridien Hamburg kan anbefales for de som liker fusjon av asiatisk og fransk mat. Her får du også fantastisk utsikt over Hamburg.

2. Er du glad i politikk eller liker storslåtte lokaler, så er Parlament en restaurant som vil falle i smak. Den ligger i kjelleren på Rådhuset i Hamburg og er prydet med søyler og skikkelig takhøyde. Dette stedet passer for både mindre grupper og større firma. Menyen består av tysk og internasjonal cuisine.

3. VLET an der Alster ligger midt i sentrum rett ved kanalen. Dette er et supert sted for lunsj etter en lang bytur eller båttur på Alster. Menyen har fokus på lokale og regionale råvarer.

4. Au Quai er en ultramoderne restaurant, som ligger ved fiskemarkedet og rett ved det havneområdet langs Elbe. Båttrafikk og sjøindustri er en del av utsikten, mens du sitter i stilige lokaler med store flotte terrasser. Her er det god atmosfære og utsøkt mat. Hvis ikke sjømat frister, så har de også andre fantastiske franske og italienske retter.

5. Schönes Leben fungerer både som restaurant og kafe i Speicherstadt. De fleste gjestene kommer fra bedriftene og kontorene i nærheten, men også turister og lokalbefolkning tar turen innom. Her anbefaler vi å legge inn lunsjen etter noen timers besøk i HafenCity, Elbphilharmonie eller etter et besøk på Speicherstadt. Menyen består av tysk og internasjonalt kjøkken.

Hamburgs natteliv

Lange Reihe: Her finner du det meste og for enhver smak. Det syder og koker av liv og selv om gata ligger i området bak jernbanestasjonen, så er dette et trygt og kult område.

Reeperbahn: Dette er et område med mye liv og røre, men som kan være sjenerende på grunn av sextjenester, strippeklubber og sex-butikker. Skal du ut å sjekke ut nattelivet, så er dette et sted som er mer turistfokusert. Ønsker du å oppleve det autentiske tyske nattelivet, er det bedre å trekke til området Sternschanze.

Området Sternschanze: Her finner du de kule folka fra Hamburg. Gatene er malt med graffiti og butikkene selger plater og mye second-hand. Nattelivet er som området – ungt, bohemsk og alternativt. Vil du oppleve tysk natteliv, så er dette området du bør oppsøke. De lokale innbyggerne trives her, fremfor andre mer turistfokuserte områder.

Ta med kollegene til Hamburg – bestill gratis veiledning

Vil du ta med kollegene dine til Hamburg? Ta kontakt med Meetings & Event i Berg-Hansen.