Tilbake

Kredittkort eller faktura? Vi anbefaler faktura!

Et ryddig sluttoppgjør er en stor og viktig del av det å være på jobbreise. Vi vet alle hvor kjedelig og tidkrevende det er å skrive reiseregninger. Det har også blitt dyrere å betale med kredittkort, og fra høsten blir det betraktelig mer komplisert. For å effektivisere hele betalingsprosessen tilbyr vi i Berg-Hansen vår helt egen fakturaløsning.

Vi ser en økende trend i at flyselskapene nå belaster brukerstedsavgift når reisen betales med kredittkort eller reisekonto. Det i seg selv er en pådriver til at flere og flere bedrifter nå går over til betaling med faktura.

I september 2019 inntrer EUs nye betalingsdirektiv som vil føre til store endringer når det gjelder betalingstjenester. Det innføres da krav om to-faktor autentisering for å belaste kredittkort. Det vil si at eier av kredittkortet for hver belastning må identifisere seg med eksempelvis bank-id. For hver bestilling, endring, oppgradering eller tilleggskjøp må bank-id frem.

Når vi legger til at bestillingen fra tid til annen gjøres av en reisebestiller som ikke er eier av kredittkortet som skal belastes, blir dette enda mer komplisert for både reisebestiller og den reisende.

Både brukerstedsavgift og to-faktor autentisering er utenfor vår kontroll, og det er nettopp derfor det nå blir viktig for oss å kunne tilby våre kunder enklere og mer effektive løsninger. Vi tilbyr nå alle kredittverdige kunder faktura direkte fra Berg-Hansen.

Faktura direkte fra Berg-Hansen vil blant annet føre til

  • medarbeidere med mer overskudd. Man slipper å legge ut for reisen med eget kredittkort, som betyr færre reiseutlegg, færre reiseregninger, og mer tid til andre ting.
  • høyere lojalitet til reisebyråavtalen. Dette er til stor fordel for bedriften, både i forhold til bedriftens sikkerhetsarbeid ved at man har full oversikt over hvor ens reisende befinner seg, men også i forhold til kostnadsstatistikker og leverandørforhandlinger.
  • økonomiansatte med lave skuldre. Økonomiavdelingen mottar riktig faktura hver gang, da EHF-fakturaen er ferdig utfylt med alle obligatoriske kvalitetskrav.
  • besparelser ved avbestilte reiser. Bedriften får automatisk refundert flyskatter og avgifter, dersom flyreisen kanselleres eller ikke benyttes.

Vi anbefaler betaling med faktura til alle våre kunder, for å gjøre både bestillingsprosessen og sluttoppgjøret så enkelt og friksjonsfritt som mulig.

Les mer om vår fakturaløsning, eller kontakt oss for en uforpliktende prat.