Tilbake

Legg din neste firmatur til vakre og innholdsrike Sørlandet

Flere og flere vender blikket mot Norge som et naturlig førstevalg for bedriftens firmatur, konferanse eller annet arrangement. Kortere transportetapper, økt fokus på miljø og bærekraft, samt tryggheten av å være i eget land, er noen årsaker til dette. Så, hva med Sørlandet neste gang?

Sørlandet og Kristiansand er noe svært mange av oss forbindelser med familietur og småbarn, men visste du at denne regionen også satser stort på «oss voksne»? Hotellene er nyrenoverte, konferansefasilitetene er «on point», og aktivitetsmulighetene for oss over 18 år er mange. Nedenfor skal du få noen eksempler, på hva du og bedriften din kan gjøre i løpet av et par dager på det glade Sørland.

Overnatting

Bo i Kristiansand sentrum, for enkel adkomst til det meste. Byen er liten og kompakt, og det er deilig å kunne komme seg rundt uten å organisere for mye transport. Nesten uansett hvilket hotell du velger i sentrum, så kan du føle deg trygg på at standarden er god.

Radisson Blu Caledonien ved havnen, Clarion Hotel Ernst og Thon Hotel Norge midt i sentrum, eller Scandic Hotel Bystranda nede ved stranden, er alle gode valg. Men hotellene er svært ulike i design, så gi oss noen hint om hva du er ute etter, så hjelper vi deg med å finne den perfekte match.

Konferanse

Hvilke konferansefasiliteter du skal gå for, avhenger selvfølgelig av hvor mange dere er. Hotellene som er nevnt over, har alle flotte møtelokaler – men de er igjen svært ulike. Clarion Hotel Ernst har blant annet gamle ærverdige lokaler som passer perfekt til styremøter, mens Thon Hotel Norge har en toppetasje med panoramautsikt over byen.

Er hele bedriften på tur, og trenger stor plass? Da er det konferansesenteret Q42 som er tingen. Dette senteret er helt rått, med veldig bra teknikk innen både lyd, lys og bilde.

Ønsker gruppen noe litt annerledes og rustikk, så bør Hunsfos være i kikkerten – beliggende 20 minutter fra sentrum, nærmere bestemt Vennesla. Dette er en gammel nedlagt papirfabrikk, som nå transformeres til noe vi ikke har sett tidligere i Norge. De gamle teglsteinsbygningene byr på utrolig kule rammer, som kan minne om New York sitt Meatpacking District.

Aktiviteter

Selv om det faglige er viktig, så er de fleste av oss enige om at det sosiale og aktivitetene er vel så viktig – kanskje viktigere, for noen? Dette er en utrolig fin anledning til å knytte bånd med kolleger, og bygge lagfølelse. Så hva enn du gjør – ikke kutt ut aktivitetene, kutt heller ned på det faglige.

Vi anbefaler å finne aktiviteter som er typiske for det steder du er på – det være seg lokalmat eller annen lokal produksjon, naturen rundt, kjente personer etc. I Sørlandsregionen er mulighetene uendelige, men her er tre eksempler:

Ølsmaking eller Ginsmaking på lokalt bryggeri eller destilleri:
Har gruppen et faglige opplegg på Hunsfos, så passer det utmerket å kombinere dette med ølsmaking på det lokale håndverksbryggeriet her. Ølen er utrolig god, litt annerledes og produksjonen gjøres på ordentlig tradisjonelt vis. Hver øl serveres sammen med en liten munnfull mat, for å understreke viktigheten og kunsten med å kombinere riktig øl med riktig mat. Kjempeinteressant!

Er gruppen glad i gin og/eller akevitt, så er det kun ett sted som skal besøkes, og det er Det Norske Brenneri i Grimstad, en drøy halvtime fra Kristiansand. Her produseres det verdenskjente akevittmerket Arvesølvet, i tillegg til Harahorn Gin – som etter min mening, er verdens beste gin. Få en innføring i historien, hvordan det lages, og flere gode smakebiter. En garantert suksess!

Lær å lage Street Art av lokal kunstner: 
Kristiansand = kunst, og rundt om kring i sentrum vil du se Street Art, eller gatekunst som det heter på norsk, fra ulike lokale kunstnere. Er du og gruppen din kunstinteresserte, har du en indre «tagger» som du aldri fikk ut som ung, eller er gjengen glad i å bruke hendene og lage noe? Da er dette den perfekte aktiviteten. Bli bedre kjent med den lokale kunstneren Arne Vilhelm Tellefsen, som er en av landets mest kjente innenfor denne sjangeren. Han viser og lærer bort noen smarte teknikker, slik at alle kan lage egne kunstverk. Jeg har testet denne aktiviteten selv, og det ble en stor «hit» blant alle i gruppen – uavhengig av alder og kjønn.

Opplev dyreparken «backstage»:
Dyreparken er selve symbolet på Kristiansand, men det som er gøy med å være en gruppe på tur, er at du kan oppleve helt andre ting enn det du vanligvis ville gjort. Legg inn et besøk til Dyreparken etter stengetid, og kom tett inn på de eksotiske dyrene. Det er helt umulig å ikke bli engasjert, når du står med en gulrot i hånda og en 3 meter lang giraff strekker hodet sitt ned og tar tak i gulroten med den lange blå tunga. Eller når strutsen kommer gående helt frem til deg, ser deg inn i øynene og napper salatbladet ut av fingrene dine.

Her kan vi skreddersy et opplegg for dere, der vi for eksempel kombinerer både dyr og teambuilding aktiviteter. Inne i dyreparken er det kun fantasien som setter grensene.

Spise

God mat er utrolig viktig på en firmatur, og det er liten tvil om at Kristiansand og Sørlandet innfrir på dette området. Hvilke spisesteder du går for, vil avhenge av størrelsen på gruppen, men en soleklar favoritt inne i sentrum er «Hos Moi» på fiskebryggen. Moi kombinerer kortreiste råvarer av ypperste kvalitet, med annet snadder fra hele verden.

Litt utenfor sentrum finner vi en annen perle, nemlig Boen Gård. Her er råvarene kortreise og menyen sesongbasert. Grønnsaker, epler, pærer, bær, urter og honning høstes fra gårdens egen hage, lammet gresser på jordet og villaksen svømmer oppover Tovdalselva like utenfor. Øvrige råvarer befinner seg i en radius på 90 minutter fra gården. Fantastisk! Her har de flere ulike hus og rom, så gruppen kan være alene.

Er dere allerede ute i Vennesla på Hunsfos for faglig opplegg eller ølsmaking, så er dere heldige å ha Sørlandets beste pizza OG sushi i umiddelbar nærhet.

Ønsker du hjelp med å organisere din neste firmatur? Ikke nøl med å kontakte oss 😊

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no