Tilbake

Nå kan du også bestille tog i Sverige online

Tog har det siste året blitt det mest etterspurte transportmiddelet for mange nordmenn. Bærekraft og miljø har aldri vært mer aktuelt, og som forbrukere ønsker vi muligheten til å kunne velge andre transportalternativer enn bare fly. Dette har vi lyttet til, og tatt på alvor. Nå får du som er jobbreisekunde muligheten til å bestille tog til, og i, Sverige på vår onlineløsning.

Skinner på togstasjon

Å benytte tog på jobbreisen kan mange ganger være både effektivt og behagelig, selv i Norge. Ofte kan et par timer lenger reisetid gi mer ro og oppleves mer effektivt for arbeidshverdagen, enn å fly. Du bestiller tog på samme måte som når du bestiller fly, hotell eller leiebil på Webgate. I løsningen for tog i Sverige ligger også mulighet til å bestille buss på enkelte ruter.

Kort tid etter at vi åpnet for denne muligheten ser vi at togstrekningene Oslo – Gøteborg,  – Stockholm og København – Malmø, allerede er blitt populært blant mange reisende.

Hvor lang tid tar det med toget?

Det er nå en gang slik at toget bruker litt lenger tid enn fly. Men i stedet for å sammenligne epler og pærer, kan det være greit å sette opp et lite regnskap over total reisetid. Altså, hvor lang tid bruker du på reise til og fra flyplassen, hvor lang tid tar det i sikkerhetskontrollen, og hvor lang er ventetiden for å hente ut bagasjen når du ankommer? Hvis vi legger sammen alle disse elementene kan det være at det ikke tar så veldig mye lenger tid med toget?

Med tog går reisen fra by til by, ettersom stasjonene gjerne er lokalisert i sentrum av byen. Under togturen kan du velge å jobbe, lese, høre på musikk eller podcast. Det er både behagelig og stressfritt å reise med tog, og vi anbefaler at du tester det neste gang du skal på jobbreise til eksempelvis Stockholm eller Gøteborg.

Slik bestiller du

Tog i Sverige med SJ bestiller du på samme måte som fly, hotell, leiebil og tog (Vy) i Norge. Togbillettene kan selvfølgelig også bestilles gjennom en av våre reiserådgivere på kundesenteret.

SJ tilbyr både 1. klasse og 2. klasse. og du kan velge mellom 3 ulike priskategorier:

– Billetter som ikke kan endres eller refunderes
– Billetter som kan endres, men ikke refunderes
– Billetter som kan refunderes, men ikke endres

Har du faktura som betalingsmåte får du selvsagt togbilletten på denne.

PS: For å bestille tog i Sverige gjennom Berg-Hansen må du ha eller opprette en profil for jobbreiser på Webgate.