Tilbake

Nice og Cannes – to perler på den franske riviera

Den franske riviera byr på alt du kan ønske deg. Nydelige strender, flotte hoteller, et fantastisk kjøkken, museer- og kulturelle attraksjoner, samt en rekke spennende tilbud for den aktive. Her får du våre beste tips til drømmebyene Nice og Cannes.

Klimaet på den franske riviera er mildt og behagelig om vinteren, da Alpene beskytter området mot kalde vinder fra nord. Om sommeren kan du nyte varme og solrike dager, med en gjennomsnittlig temperatur på 28 grader. Bare det i seg selv, er verdt turen. Er det noe vi nordmenn elsker, så er det sol og varme 😊

Det finnes direkte flyforbindelser fra flere norske byer. Fra Oslo kommer du deg til Nice året rundt, mens fra Bergen, Stavanger og Trondheim settes det opp direkteavganger i sommersesongen. Flytiden er i underkant av 3 timer, som gjør dette til en ypperlig weekend-destinasjon.

Visste du at det kun tar deg 35 minutter å reise mellom Nice til Cannes? Du kan med andre ord fint kombinere disse to vakre stedene på en langhelg.

Nice – noe for alle og enhver

Nice er Frankrikes nest mest besøkte by, etter Paris, og blir ofte omtalt som hovedstaden på den franske riviera. Her finner du noe for absolutt alle og enhver, med både storby, sol og strand. Fra Nice er det også kort vei til Cannes, Monaco, Antibes, St. Tropez, samt en rekke andre sjarmerende landsbyer. Dette er med andre ord en perfekt base, dersom du vil oppleve mer av rivieraen enn kun én by.

Nice er ikke bare en populær feriedestinasjon, men også en by med en lang historie som strekker seg mer enn 2000 år tilbake i tid. Er det én ting du skal ta deg tid til mens du er her, så er det å oppleve de små pittoreske gatene i gamlebyen Vieux. Her finner du delikatessebutikker, blomstermarked, restauranter og gallerier. Sett deg ned, ta en kopp kaffe og føl på stemningen.

Nice sentrum er forholdsvis kompakt, så du kan lett ta deg rundt til fots. I tillegg til gamlebyen bør en tur langs den 7 kilometer lange strandpromenaden, Promenade Des Anglais, prioriteres. Sightseeing på Segway opp i åsene over byen er også en kul greie. Oppover i åsene får du en fantastisk utsikt over byen, havnen og stranden. Bysykler er også et alternativt transportmiddel, dersom du vil bruke musklene dine litt.

Åsene og fjellene i området rundt Nice er perfekt for både sykkelturer og vandreturer, så dersom du liker å være aktiv på ferie, kan du føle deg trygg på tilbudet her.

Nice har et luksuriøst og moderne gatebilde, og mange drar hit kun for shoppingen sin del. For «profesjonell» shopping anbefaler vi hovedpulsåren Avenue Jean Medecin, i tillegg til Place Massena. Her finner du alle de eksklusive butikkene, så vel som det glamorøse kjøpesenteret Galeries Lafayette. Er du ute etter de litt rimeligere kjedebutikkene kan vi anbefale en spasertur i Rue Massena og Rue France.

Middelalderbyen St. Paul De Vence ligger i åsen over Nice, og er vel verdt et besøk. Dette er en av de eldste middelalderbyene på den franske rivieraen, og består av små koselige gater og vakre steinhus. Her finner du gallerier og moderne kunstmuseer, kafeer, og restauranter i historiske omgivelser. Du kommer deg enkelt hit med buss fra Nice sentrum, og turen tar rundt 1 time.

Vingården og slottet Chateau De Cremat er en vakker eiendom fra middelalderen, ikke langt fra Nice. Her finner du romerske vinkjellere og flotte lokaler som kan brukes til både konferanser og bryllup opp til 500 personer. Utsikten er helt magisk, og vi anbefaler deg å kombinere besøket med en vinsmaking. Kjøp med deg en flaske hjem – den er helt nydelig!

Her bør du spise i Nice

Mat er en stor og viktig del av den franske kulturen, og spesielt sjømat er en vinner i Nice. Vi anbefaler alltid å gjøre god research på forhånd, så du ikke blir sittende med sjelløs og overpriset turistfelle-mat. Dette er noen av våre favoritter:

Våre anbefalte hoteller i Nice

Hotel Beau Rivage er et veldig koselig 4-stjernes boutiquehotell, nylig renovert av den kjente arkitekten Jean-Michel Wilmotte. Hotellet har en fin beliggenhet i en sidegate, ikke langt fra strandpromenaden. Her får du alt fra klassiske dobbeltrom, til juniorsuiter med egen terrasse med solstoler og parasoll. De tilbyr også 4 leiligheter ut mot strandpromenaden. En grønn oase bak hotellet innbyr til avslapping, og hotellet har også konferansemuligheter for ca. 60 personer.

Le Meridien har en perfekt beliggenhet rett ved strandpromenaden Promenade Des Anglais, og svært mange av rommene har nydelig utsikt ut over havet. Hotellet har 4-stjerner, og tilbyr alt fra klassisk dobbeltrom, til store suiter med balkong. Hotellets restaurant har en utrolig flott utsikt over Middelhavet, og takerrassen er utstyrt med svømmebasseng. De har også konferansemuligheter for opptil 500 personer.

Hotel Aston La Scala er et 4-stjernes hotell ved Place Massena, som er nære shoppinggaten og kun 5 minutter fra stranden. Her kan du velge mellom 149 rom i ulike størrelser, med utsikt mot enten gamlebyen eller fontenen. Restauranten og loungebaren er åpen året rundt, og hotellet har konferansemuligheter for ca. 250 personer. Dette hotellet er også svært godt tilrettelagt for handikappede.

Hotel La Vague de St. Paul er et noe avsidesliggende spa- og konferansehotell, som passer perfekt for de som ikke ønsker beliggenhet midt i sentrum av Nice. Det er ca. 1 kilometer til middelalderbyen St. Paul De Vence. Hotellet har 4-stjerner, er nylig renovert, med utrolig flotte rom og moderne konferansefasiliteter. Det er en rolig atmosfære rundt hotellets utendørs basseng og fine hage. Vi må også trekke frem den himmelske maten, som tilberedes av en Michelin-kokk.

Cannes – se og bli sett!

Cannes ligger som tidligere nevnt kun 35 minutter fra Nice, og i motsetning til Nice som kun har steinstrender, byr Cannes på 7,5 kilometer med vakre sandstrender. Er du med andre ord ute etter å legge deg ned på gylden sand, er dette stedet for deg. Sjekk ut de vakre strendene Carlton Beach og Plage du Midi.

Cannes har en veldig kjent og vakker strandpromenade, som er selve hovedpulsåren i byen. Sett deg med på en fortauskafé og fnis av alle de som går der for å bli sett 😊

Byen er også kjent for sin glamorøse og prestisjetunge filmfestival, som avholdes hvert år i mai. Er du en skikkelig filmentusiast er dette en perfekt tid å dra på. Men husk å vær tidlig ute med å bestille både fly og hotell, for her blir det meste revet bort.

Cannes har i likhet med Nice en utrolig flott gamleby som definitivt må besøkes. En morsom aktivitet som vi fikk oppleve var en spasertur gjennom gamlebyen og opp i høyden. På toppen av åsen fikk vi utdelt maleutstyr, hvor vi da skulle male den vakre utsikten over Cannes. Etter avsluttet maleseanse fikk vi utdelt champagne. En utrolig morsom og litt annerledes aktivitet som kan gjøres for både små og store grupper.

Vin er en kjempestor del av Frankrikes kultur, så et besøke på en vingård er nærmest obligatorisk. For å gjøre vinopplevelsen din litt ekstra spesiell, anbefaler vi deg å dra ut til den lille øya Ile St. Honorat. Turen ut tar kun 15 minutter fra havnen i Cannes, og her kan vi eksempelvis organisere RIB for deg og gjengen din.

Hovedattraksjonen på øya er et veldig flott og gammelt kloster, der det den dag i dag fremdeles bor 21 munker. Munker har bodd her ute siden det 5. århundre, og klostertradisjonene med et beskjedent levesett er bevart. Munkene driver produksjon av vin og brennevin, og det er nettopp denne vinen du skal ut og smake på. Du må også ta deg tid til å klatre helt til topps i klosteret – utsikten fra tårnet er uslåelig!

Her bør du spise i Cannes

Det er utrolig mange gode restauranter å velge mellom i Cannes, men her er noen av våre favoritter:

  • L’Auberge Provençale – en koselig restaurant i gamlebyen med rustikt interiør. Her får du servert tradisjonelle retter fra Middelhavsområdet.
  • Da Laura – byens beste Italienske restaurant. Her må du bestille bord god tid i forveien.
  • Astoux & Brun – en av de virkelig gode restaurantene i sentrum. De har spesialisert deg på fisk og skalldyr, men vær forberedt på et noe høyt prisnivå.

Våre anbefalte hoteller i Cannes

Le Verlaine er et lite og svært sjarmerende boutique hotell med 46 rom totalt og 4 stjerner. Hver etasje har sin egen farge og tema på innredningen. Beliggenheten er rolig, en kort spasertur fra hovedgaten i Cannes. Hotellet har en privat strand ca. 10 minutters gange unna. Kommer du med toget inn til Cannes er det ca. 15 minutter spasertur til hotellet. Her finnes det ingen konferansefasiliteter.

L´Eden Hotel & Spa er et 4-stjerners hotell beliggende sentralt i Cannes, kun 200 meter fra sjøen. Hotellet tilbyr spa-avdeling og konferansefasiliteter for 115 personer. Rommene er fine, restauranten tilbyr god mat, og du finner flere områder på hotellet for avslapping.

Drømmer du om den franske riviera?

Ta kontakt med våre ferieeksperter, så hjelper vi deg med bestilling av både fly og overnatting.

God tur ❤