Tilbake

Covid-19: Ny tiltakspakke – hva betyr det for ditt arrangement?

For 68 dager siden gikk vi over til en «normal hverdag med økt beredskap». Det føltes som ti store skritt i riktig retning, og da gjør det litt ekstra vondt når vi nå må ta to skritt tilbake igjen. Det positive er at vi fremdeles kan møtes trygt, så lenge vi forholder oss til myndighetenes retningslinjer.

Regjeringen har ved flere anledninger understreket at både julebord og arrangementer fremdeles kan gjennomføres. Hvilke retningslinjer, anbefalinger og påbud du må forholde deg til, avhenger av hvor i landet du befinner deg.

Regjeringen kom i går med et sett nasjonale anbefalinger, som tar for seg testing, bruk av munnbind, vaksinering mm. I tillegg kom de med en tiltakspakke med påbud for (i første omgang) Oslo og en rekke kommuner i Viken og Innlandet.

Tiltakspakken lyder som følger:

  • Antallbegrensninger på 100 personer på private innendørs arrangementer på offentlig sted eller i leide/låne lokaler.
  • På offentlige innendørs arrangementer uten faste tilviste plasser kan det være opp til 600 deltakere, delt opp i kohorter på 200. Dersom det er faste tilviste plasser kan offentlige arrangementer med flere enn 600 deltakere gjennomføres.
  • Påbud om munnbind der det ikke er mulig å holde minst én meter avstand.
  • Krav om sitteplasser og bordservering av alkohol, for serveringssteder og arrangementer med skjenkebevilling.
  • Registrering av gjester/deltakere for smittesporing.

Vi i Berg-Hansen forholder oss til både nasjonale- og regionale retningslinjer og påbud til enhver tid. Våre kontorer rundt om i landet er innlest på hva som gjelder i deres region, så ikke nøl med å kontakte ditt lokale kontor dersom du har spørsmål knyttet til ditt arrangement.

Direktør for Meetings & Events i Berg-Hansen, Anna Andresen

Vi kan fremdeles møtes

– Det er fremdeles lov å gjennomføre arrangementer, så lenge man følger regelverket knyttet til antall personer, anviste plasser og alkoholservering – som gir oss et ganske stort handlingsrom. Etter snart to år med pandemi er alle våre prosjektledere, samt samarbeidspartnere og leverandører, trente i å gjennomføre trygge møteplasser, forteller Anna Andresen, direktør for Meetings & Events i Berg-Hansen.

Og husk at engasjerende digitale sendinger fremdeles er et topp alternativ og plan B! Vi har spesialisert oss på profesjonelle digitale og hybride arrangementer som gjør at du kan planlegge ditt kommende arrangement uten usikkerhet, avslutter hun.

Ønsker du hjelp?

Ta kontakt med oss på telefon eller e-post 😊

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no