Tilbake

Normandie – en nydelig kystperle nord i Frankrike

Vakkert beliggende ved kysten nord i Frankrike, finner du Normandie. Området består av mange hyggelige byer med fransk småbysjarm. Her vil du oppleve kunst, kultur, matopplevelser og krigshistorie fra 2. verdenskrig.

Den vakre kysten i Normandie
Vakkert kystlandskap

De viktigste byene i dette området er Rouen, Le Havre, Bayeux og Caen, samt Honfleur. Kanaløyene er også kulturelt- og historisk sett en del av Normandie, selv om disse nå er britiske. Normandie er derfor delt mellom fransk og britisk overherredømme.

For å komme til Normandie tar du fly til Paris – og deretter buss i rundt 2-3 timer. Litt lang busstur sier du? Vi lover deg at det er verdt turen!

I Normandie senker du skuldrene, og får virkelig oppleve ekte fransk landsbysjarm! Det er mange vakre byer å velge mellom, og korte avstander gjør det enkelt å få med seg flere av de. Vi anbefaler at du bor i Rouen eller Caen, hvor du har flere fine hoteller å velge mellom.

Vil du vite mer? Nedenfor kan du lese om noen av høydepunktene i Normandie ❤

Mont Saint-Michel i det fjerne
Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Du kan ikke dra til Normandie uten å besøke Mont Saint-Michel. Denne unike øya ligger i Manche, og er kjent for sin spesielle gotiske arkitektur. Øya består av en granittknaus, og strekker seg opp til 92 meter over havet. Opprinnelig bestod denne øya av et kloster og en kirke, mens i dag er den en av Frankrikes mest berømte turistattraksjoner.

Etter den franske revolusjonen i 1789 ble klosteret brukt som fengsel. I 1836 ble det imidlertid besluttet av klosteret med sin historiske og arkitektoniske betydning skulle fredes. Mont Saint-Michel har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1979.

Øya er også kjent for sin Agneau de pré-salé, som er et lam som beiter i det salte gresset rundt Mont Saint-Michel. Når lammet tilberedes på tradisjonelt fransk vis, får det en helt unik smak.

Rester etter 2.verdenskrig på stranden i Arromanches
Rester fra 2.verdenskrig på stranden i Arromanches

Arromanches

Normandie er for mange kjent for landgangen på Omaha Beach, 6. juni 1944 – også kjent som D-dagen. Invasjonen i Normandie var begynnelsen på slutten av 2. verdenskrig, og er en viktig del av historien.

Arromanches er byen som ligger i hjertet av disse hendelsene, og i dag ligger det blant annet et krigsmuseum og en krigskirkegård her. Vi anbefaler absolutt et besøk hit. I forkant av turen kan det være lurt å friske opp hukommelsen rundt hva som skjedde på D-dagen. Da vil et besøk i disse omgivelsene virkelig gjøre inntrykk.

Bayeux-teppet

Du må også ta turen innom Tapisserie de Bayeux, som er museet hvor det berømte «Bayeux-teppet» henger. Dette er et 70 meter langt brodert veggteppe fra 1070, som fremstiller Vilhelm Erobrerens invasjon av England og slaget ved Hastings i 1066.

Synes du det høres kjedelig ut å dra på et museum for å se på et teppe? Ikke la deg lure! Historien til dette teppet er utrolig spennende og fascinerende, så få på deg hodetelefoner og lytt til den engelsktalende guiden. I museets andre etasje kan du også se hvordan teppet ble laget og hvilke teknikker som ble brukt.

Grønt og frodig i Monets Hage
Monets Hage

Monets Hage

Monets Hage er det perfekte stedet å spankulere i kunstneriske omgivelser. Monet er en av verdens mest beundrede kunstnere, og hans praktfulle malerier av vannliljer er viden kjent og elsket av millioner. Inspirasjonen hentet han fra nettopp denne hagen, som nest etter kunsten var hans største lidenskap. Monet brukte 42 år av sitt liv på hagen sin i Giverny. En hage som ble skapt og plantet for å males.

Franske smaker

Normandie er kjent for sin Calvados, brennevin laget av epler og som blir lagret på eikefat. Det finnes flere store Calvados-farmer med både produksjon og eget utsalg i dette området. Mange av disse tilbyr også omvisning, smaksprøver og lunsj for grupper i alle størrelser. «Alle» har vært med på en vinsmaking en eller annen gang, men ikke alle kan skryte av å vært med på en Calvados-smaking!

Normandie er også proppfull av gode matopplevelser, og en favoritt er Restaurant le Moulin de Fourges. Restauranten holder til i en gammel historisk vannmølle fra 1800-tallet, med nydelig atmosfære og fransk kjøkken på sitt ypperste.

Kontakt oss

Kunne du tenke deg å reise til Normandie? Ta kontakt med oss, så setter vi opp et tilbud til deg!