Tilbake

Reiseperlene i og rundt Alicante-regionen

Spania er og blir én av våre store feriefavoritter, og landet er proppfullt av de litt mindre kjente reiseperlene. Her har vi plukket ut noen av våre favoritter i Alicante-regionen, som vi mener er vel verdt et besøk.

Alicante

Alicante ligger flott til ved Middelhavet, og selv om dette er en av Spanias raskest voksende byer, er det for mange en ukjent ferieperle. Byen har en utrolig spennende historie, og var en viktig handelspost for greske sjøfolk for ca. 3000 år siden. Byen bærer også preg av arabisk kontroll, før den ble underlagt Spania.

Det kule med Alicante er at du får både storby og strandliv på et og samme sted. Den gyldne stranden, det turkisblå havet og 320 soldager per år, gjør dette til et skikkelig godt valg.

Et besøk innom gamlebyen El Barrio er obligatorisk, og her finner du en rekke kirker, bygårder, sjarmerende små butikker og utallige tapasbarer. Byen tilbyr matopplevelser i toppsjiktet, og en havnepromenade som er en flott attraksjon i seg selv. Over byen ruver byens viktigste landemerke, nemlig borgen Castillo de Santa Barbara, som dateres helt tilbake til 800-tallet. Dersom du ikke orker å gå trappene opp til borgen, finnes det heismuligheter for en billig penge.

Altea

Altea er en sjarmerende liten by som er oppført på UNESCOs liste, og regnet som en av verdens vakreste. Byen ligger nede ved havet og er omkranset av flotte fjell. Byen er perfekt for den som vil kombinere late stranddager med formiddagsturer i fjellet. Byen består av en flott strandpromenade, sentrum og gamlebyen, og overalt kan du velge og vrake i koselige spisesteder og små barer.

Gamlebyen er utrolig flott, og denne strekker seg ut fra byens kirke – kjent for sin blå kuppel. Ut fra kirkeplassen finner du trange brosteinsbelagte gater, med små gallerier, brukskunstnere og restauranter. På kveldstid er kirkeplassen et fast samlingspunkt for flere av landets kunstnere, der de stiller ut- og selger kunsten sin.

Villajoyosa

Villajoyosa er en liten by beliggende mellom Alicante og Benidorm. Byen er kjent for sin gamle fiskerby der fargerike hus står tett i tett. Dette er et perfekt sted for kule Instagram-bilder, og gamlebyen er fredet av UNESCO. De sterke fargene har vært der fra gammelt av, for at fiskerne enkelt skulle finne tilbake til huset sitt etter en lang arbeidsdag.

Den 3 kilometer lange stranden her er ren og pen, med gylden sand og klart vann. Her finner du også treningsapparater for voksne og klatrestativer for barn.

Villajoyosa er også kjent for sin sjokolade, Valor. I tilknytning til sjokoladefabrikken finner du et sjokolademuseum, som gir deg innblikk i sjokoladens historie. Dette er helt obligatorisk for sjokoladeelskere. Det er begrenset med plasser på omvisningene, så husk å bestille dette i god tid.

Guadelest

Guadelest er en liten fjellandsby med kun noen få hundre innbyggere, en liten times kjøretur fra Benidorm. Byen ble grunnlagt av Maurerene allerede i det 7. århundre, og var en av de siste forsvarene som falt da spanjolene overtok makten i landet på 1600-tallet. Dette er dessverre ikke en skjult perle, for det er faktisk én av landets mest besøkte landsbyer, men den er så utrolig fin at den fortjener å neves.

Kommer du hit skikkelig tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen, så unngår du turistbussene og bilturistene. Du vil da få denne magiske lille landsbyen helt for deg selv, uten de store turisthordene.

Ta de mange trappene opp til toppen av borgen Castillo de San José, for en helt formidabel utsikt. Nede i dalen ser du det smaragdgrønne vannreservoaret, som gjør gåturen opp verdt det.

Det er ikke så mye som skjer her på kveldstid, så vi anbefaler deg å dra videre etter å ha tilbragt noen timer her.

Alcala del Júcar

Det å komme kjørende over slettelandskapet fra Almanza og inn mot Alcala del Júcar, kan sammenlignes med å komme kjørende over Grand Canyon. Plutselig åpner det flate landskapet seg, og ned i kløften ligger denne vakre byen som klamrer seg fast i fjellsidene. Husene er bygget inn i fjellet, og de trange gatene og de bratte trappene klatrer seg opp mot slottet på toppen av byen. Selv om dette er én av Spanias vakreste byer, er den praktisk talt ukjent for alle turistene som ferdens rundt på Costa Blanca.

Byen er omkranset av flotte fjellformasjoner, som passer perfekt for deg som liker fotturer i vakkert landskap. På vei opp til slottet må du besøke noen av hulehusene, og når du er nede igjen kan du ta et forfriskende bad i elven Júcar.

Albir

Albir er en livlig by kun 3 kilometer fra Altea, og med sin store og flotte steinstrand tiltrekker den seg badeturister fra blant annet Norge. Kystbyen er utrolig koselig, og de har vært flinke til å bevare mye av det spanske tross turismen.

Byen har en utrolig flott strandpromenade i marmor, kalt Paseo de las Estrelas. Denne er inspirert av Walk of Fame i Hollywood, og du finner stjerner av kjente spanske artister og skuespillere.

Albir er perfekt for deg som ønsker å benytte den flotte naturen rundt til fotturer. Vi anbefaler en tur ut til fyret El Faro, som er 2,5 kilometer én vei. Området rundt fyret er interessant for geologer og det har vært forsket på området helt siden 1700-tallet. Ønsker du en litt lengre tur kan du ta en avstikker og klatre opp til hulen La Cova de Bou. Alternativt klatre ned til sjøen Cove de Mina, hvor de i gamledager hentet ut fargestoffer til maling. Høydepunktet når du kommer til fyret er å skue ut over Middelhavet, og er det klart vær kan du skimte Balearene.

Kontakt oss

Klar for en tur til Spania? Vi skreddersyr gjerne en pakke til deg, eller finner den optimale charterturen dersom du ønsker det. Ta kontakt med oss!