Tilbake

Oscarsborg Festning – en helårsdestinasjon i Oslofjorden

Mange forbinder Drøbak og Oscarsborg Festing med sommer og sol, men Therese og Silje på Tønsberg-kontoret vårt fikk oppleve festningen en vinterdag i desember – med både snø og vind. Det er en opplevelse det også, og velkomsten de fikk var mer enn varm nok.

Vi har mange flotte konferansemuligheter langs Oslofjorden, og Oscarsborg Festning i Drøbak er en av de. Men det som skiller dette stedet fra resten er at du er på en egen øy, i en festning, med tonnevis av historie i veggene, og et drøss av spennende aktivitetsmuligheter rundt deg. Dette er et helt unikt sted som egner seg perfekt til både små og større kurs, konferanser, seminarer, ledersamlinger, lagsamlinger og så videre – sommer som vinter.

Våre navn er Therese og Silje, og vi var så heldige å få oppleve festningen en kald vinterdag i desember, med både snø og vind. Fergeturen fra Drøbak tok 4 minutter, og ved bryggen fikk vi en utrolig varm velkomst med deilig hjemmelaget kakao. Dette er en hyggelig velkomst som de prøver å møte alle hotellets gjester med for at de virkelig skal føle seg velkomne. «Der Kongen er gjest, og gjesten er Konge».

Om sommeren kan du også ta sjøveien fra Oslo til Oscarsborg med RIB. En transportetappe som virkelig vil toppe opplevelsen, og som kickstarter arrangementet med et ordentlig smell!

Konferanse og overnatting

På Oscarsborg er mulighetene mange, og historien sitter i veggene til den gamle borgen fra 1800-tallet. Her finner du konferanselokaler i mange størrelser med topp moderne utstyr, og med tilhørende grupperom. Velg mellom Skolekaserna som rommer 30 personer, Aron som rommer 72 personer, eller Havnefortet med plass til 150 personer. Vestre Tårnkammer er også tilgjengelig for de som ønsker et mer eksklusivt alternativ. Festlokalene i den flotte festningen er de perfekte rammene for et litt annerledes arrangement, og stemningen som skapes her inne er til å ta og føle på.

Hotellrommene her ute vil garantert overraske deg på en positiv måte – det gjorde de med oss også. Hotellet har totalt 89 rom og sengeplasser til 180 personer.

Et hav av aktivitetsmuligheter

Har du hørt om TV-programmet «Landskampen» som ble spilt inn her på festningen? Hva med å gjenskape dette, og ha deres egen ti-kamp eller fem-kamp? Det finnes ikke noe bedre sted for lagbygging og konkurranser enn her på festningen, for her sitter både kampånden og lagånden i veggene.

Mulighetene for aktiviteter her ute er mange – alt fra historisk omvisning eller tunnelkamp i de underjordiske tunnelene under festningen, til «Kompani Eriksen» med flere øvelser og prøvelser som skytebane, taktiske oppdrag, hinderløype, tunnelsafari og quiz. Her er det kun fantasien det står på, og aktivitetene kan tilpasses hver enkelt gruppe. Har du helt spesifikke ønsker? Fyr løs, de fikser det meste!

Kontakt oss

Ønsker du hjelp med å skreddersy ditt neste arrangement? Ta kontakt med våre dyktige prosjektledere 😊

Telefon: +47 810 56 810
E-post: grupper@berg-hansen.no