Tilbake

Overraskende funn om nordmenns kjennskap til eget land

I en av våre reiseundersøkelser sier nærmere 30 prosent at de kommer til å feriere mer i Norge, i tiden fremover. Men noe overraskende er det, at vi ikke er så godt kjent i eget land. Går vi ikke like mye i fjellet, eller står så mye på ski, som vi skal ha det til?

Flere vil feriere i Norge, men hvilke muligheter har vi?

Det råder fortsatt noe usikkerhet blant folk flest, om hva de ser for seg av feriereiser etter covid-19. Samtidig er det tydelige indikasjoner på færre reiser til utlandet – og flere i Norge. 29 prosent av de spurte sier de tror det blir flere ferier i Norge i tiden fremover. Og det er ingen tvil om at dette er det enkleste og tryggeste valget en liten stund til.

Undersøkelsen viser at vi kjenner godt til norske storbyer. Mange har også god kjennskap til typiske sommerdestinasjoner, som den flotte skjærgården vår i sør, og de norske fjordene. Vestlandet fikk besøk av mange norske ferierende i fjor, og utkikkspunkter som Rampestreken og Loen Skylift ble hyppig delt i sosiale medier. Mange har helt sikkert hentet inspirasjon til årets ferie, fra det naboen og venner gjorde i 2020.

Det vi sier vi har mindre kjennskap om, er områder for fjellturer, nasjonalparker og skidestinasjoner. Hvem hadde trodd det? Vi som skryter av å gå på fjellturer, og ikke minst det faktum at vi er født med ski på beina.

Dette gir et enormt mulighetsrom for norske reiselivsbedrifter. I stedet for å vente på at de utenlandske turistene skal komme tilbake til Norge, så gjelder det nå å synliggjøre reisemål, hoteller og aktiviteter, og ikke minst gjøre det enkelt å bestille ferier i Norge. Flere trekker nemlig frem at de skulle ønske det var enklere å finne frem til- og bestille norgesferier.

Burde det ikke være like enkelt å bestille en pakketur i Norge, som en chartertur til utlandet?


Om undersøkelsen:

Undersøkelsen ble gjennomført av Berg-Hansen i februar/mars 2021. Formålet var å finne ut av hva som var viktig ved feriereise før covid-19, og hva respondentene tror om sine feriereiser etter covid-19. Undersøkelsen hadde 1.162 respondenter.