Tilbake

På skinner med Vy til Gøteborg

Tog er noe vi satser stort på i Berg-Hansen, og for å kunne veilede våre kunder er det viktig at våre ansatte er godt kjent med produktet. Irene og Heidi fra Kundesupport dro derfor på studiereise med VY til Gøteborg, og her kan du lese om deres opplevelser!

Kunderådgiver Heidi på toget til Gøteborg
Heidi jobber om bord toget på vei til Gøteborg

Skal du fra Oslo til Gøteborg er det perfekt å ta toget! Her tas du praktisk talt fra «dør til dør», og turen er ikke på mer enn 3,5 time.

Vi bestilte togbillettene våre i reiseportalen Webgate, og spanderte på oss setereservasjon i samme slengen. Det viste seg at setereservasjonen var vel verdt pengene, for plassene vi fikk var skikkelig fine. Dette var single seter på hver sin side av midtgangen, med utslagbart bord, dobbel stikkontakt til lading, panoramavinduer, i kjøreretning, og med «danseplass». Vil du også sitte her, sier du? Da kan vi anbefale Vogn 1, sete 17 og 18 (merk deg at disse vil være mot kjøreretningen på returen).

Visste du forresten at vi i skrivende stund jobber med å få på plass setekart for setereservasjon i Webgate? Det blir skikkelig bra, både for oss og for kundene våre.

Vi hadde med oss laptop og skulle jobbe litt om bord, og fra Oslo S og frem til Kornsjø gikk dette veldig bra. Etter at vi passerte svenskegrensen mistet vi dekningen, så den siste strekningen brukte vi til å slappe av og spise forfriskninger fra snacksautomaten.

Hoteller for enhver smak

I det vi rusler ut av togstasjonen i Gøteborg ligger hotellene på rekke og rad. Clarion Hotel Post, Radisson Blu Scandinavia, First Hotel G, Scandic Europa og Hotel Eggers – for å nevne noen.

Hotel Eggers er fra 1859, og er et av Sveriges eldste hoteller. At hotellet skiller seg ut i mengden oppdaget vi i samme øyeblikk vi åpnet dørene og gikk inn. En lun, varm og rolig atmosfære med smilende ansatte ønsket oss velkommen. Skuldrene sank automatisk flere centimeter, og vi fikk umiddelbart lyst til å sette oss ned i loungeområdet og slappe av. Loungeområdet her er et populært møtested for afterwork på både torsdager og fredager.

Det er mye fløyel og lysekroner, tvinnet sammen med en unik historie fra da hotellet opprinnelig ble bygget som byens eneste jernbanehotell. Alle de 69 rommene her er unike, og hotellet er i tillegg utstyrt med sjarmerende møterom for opp til 50 personer.

Har du sett den svenske dramaserien «Vår tid är nu»? Den er filmet på dette hotellet.

Vi tok en titt innom Comfort Hotel Göteborg også, som står fint i kontrast til Hotel Eggers. Dette er et stort og moderne hotell, med veldig fin beliggenhet nede ved havnen.

Her finner du en spennende restaurant med asiatisk tema, stort loungeområde, samt en veldig kul takterrasse med bar og fantastisk utsikt mot sjøen. Det gjennomgående temaet på terrassen er bærekraft – som definitivt vekket vår interesse. Her har de blant annet ikke brukt et eneste nytt møbel, men heller snekret og sydd alt selv av materialer som leverandørene hadde liggende fra før.

Terrassen på Comfort Hotel Gøteborg
Terrassen på Comfort Hotel Göteborg

Den perfekte getaway

Gøteborg er en flott by som er helt ypperlig for en liten getaway. Togbillettene med VY er rimelige, og avstanden fra Oslo er som sagt kort.

Byen har gode shoppingmuligheter, med alt fra små nisjebutikker til større kjeder. De kjente butikkene NK og Ählens er vel nesten obligatorisk å stikke innom når man først er i Sverige?

Det er utrolig fint å spankulere rundt i sentrum, og dersom du ønsker å se noe litt annerledes kan vi anbefale en kort tur med trikken til bydelen Haga (trikk nr. 1 og 11 fra Göteborg Central). Haga er en koselig del av byen med små- og unike butikker, koselige kafeer og avslappet stemning.

Er du leken av deg så kommer du heller ikke unna fornøyelsesparken Liseberg, som er like gøy for både store og små. Dette er faktisk Nordens største fornøyelsespark, og huser et stort antall karuseller, spill og festligheter.

Gøteborgerne er glade i å spise ute, så har du sett deg ut noen bestemte restauranter lønner det seg å bestille bord på forhånd. Selv midt i uken kan det være vanskelig å få bord på flere av restaurantene her. Vi kan varmt anbefale disse tre restaurantene til middag:

  • Tavolo – En Italiensk perle i kule lokaler, som serverer autentisk italiensk mat laget for å dele.
  • The Barn – Serverer ekte amerikanske burgere, der alt lages fra scratch.
  • Ma Cuisine – En moderne fransk bistro i hjertet av byen.


God tur ❤️