Tilbake

På studiereise til ørkenbyen Doha

Studiereiser er en viktig del av den faglige utviklingen til reiserådgiverne våre. De skal holde seg oppdaterte på alle verdens produkter og tjenester, for å kunne yte våre kunder den kundeservicen de fortjener. Her kan du lese om reiserådgiver Wasim sin opplevelse, da han var på studiereise til Doha.

Skyskrapere i Doha

Fly fra Oslo til Doha med Qatar Airways

Qatar Airways er et av verdens beste flyselskap, og har vunnet flere kåringer i ulike kategorier. Dette er et flyprodukt som er flittig brukt av våre forretningsreisende, så det er utrolig nyttig å teste ut dette produktet selv også.

På denne reisen var jeg så heldig å få fly business class med Qatar sin Boeing 787 Dreamliner på utreisen og Airbus A350 på returen. To utrolig flotte fly.

Qatar Airways

Servicen hos Qatar Airways er som alltid veldig bra, og måltidene bestilles fra en innholdsrik A la Carte meny. De tilbyr et bredt utvalg retter som garantert vil tilfredsstille de fleste ganer. Maten smakte helt himmelsk, og det sier jo litt når det er snakk om flymat. Jeg vil også varmt anbefale deres signaturdrink med lime og koriander – veldig oppfriskende og god.

Noe av det beste med å fly business er det store og behagelige setet, som du kan stille inn til å bli en helt flat seng. Tull deg inn i et varmt og mykt pledd, og nyt det upåklagelige underholdningssystemet om bord. Her finner du et bredt utvalg av nye filmer, serier og dokumenterer, i tillegg til en rekke morsomme spill. Det er ingen grunn til å kjede seg på denne flyvningen.

Er du lei av å sitte stille så tilbyr de også en fin lounge på business class, der du kan strekke på beina og kose deg med ulike typer snacks. Rimelig luksus 😊

Jeg sover aldri på fly, men denne gangen fikk jeg hele 3 timer uavbrutt søvn. Utrolig godt å våkne både fresh og opplagt i Doha, når man har en travel dag foran seg.

Business Class på Qatar Airways
Business Class på Qatar Airways

Doha Hamad International Airport

Flyplassen i Doha er stor og romslig, men også veldig oversiktlig. De har vært veldig flinke til å skilte, så det er praktisk talt umulig å gå seg vill. Dette gjelder både på ankomst og avgang.

Atmosfæren her er overraskende behagelig, til tross for de mange tusen reisende. Både innsjekk, sikkerhetskontrollen og gateområdene er godt opplyst, med god logistikk, så hele reisen til/fra/gjennom Hamad går stort sett alltid friksjonsfritt.

Du har også et hav av restauranter, kafeer og butikker å velge mellom, så det er ikke noe problem å slå av litt tid her.

Doha Hamad International Airport
Doha Hamad International Airport

Bagasjeservice ved ankomst i Doha

Har du testet bagasjeservice tidligere? Dette er en tilleggstjeneste som Qatar Airways tilbyr på Doha Hamad International Airport, der de henter bagasjen for deg. Dette er en tjeneste som må bestilles 24 timer i forkant på Qatar Airways sine nettsider, og som koster rundt kr 600,- per person.

Du blir møtt i bagasjehallen av et crew i grønne uniformer, som viser deg inn til Almaha Gold Lounge. Crewet henter deretter bagasjen for deg, mens du slapper av med kaffe, te, juice, småretter og snacks.

Jeg ventet i loungen i ca. 20 minutter, og så vipps stod bagasjen foran meg. Jeg er mektig imponert over denne servicen, og mener selv at dette er verdt hver eneste krone.

Almaha Services
Almaha Services

StopOver – en sjåførservice for kortere opphold

Skal du kun være i Doha en kort tid? Da anbefaler jeg deg å sjekke ut «StopOver». Dette er en form for sjåførservice, der du blir hentet på flyplassen, for så å kjøres rundt i byen. Etter endt rundtur blir du kjørt tilbake til flyplassen.

Jeg fikk god kontakt med Mr. Elton i StopOver, som var en utrolig imøtekommende og serviceinnstilt person. Kjøreturen inn til sentrum tar 30 minutter, men da litt avhengig av hvilket sentrum du velger.

Doha har nemlig to ulike sentrum:

  • West Bay, som er det opprinnelige sentrum. Dette er et typisk finansområde, med store bedrifter og banker.
  • The Pearl, er et helt nytt sentrum bygget opp rundt den kunstige øya.

Det nyeste byggeprosjektet i Doha nå, er å lage en tunnel under havet, som tar deg fra flyplassen til West Bay på bare få minutter. Med dagens infrastruktur tar denne kjøreturen som nevnt 30 minutter, mens ambisjonen er at denne turen skal kortes ned til 5 minutter. Dette prosjektet vil mest sannsynlig stå klart i løpet av 4 år. Jeg følger spent med!

De kunstige øyene "The Pearl"
De kunstige øyene «The Pearl»

På «Monster Safari» i ørkenen

Når man først er i Emiratene så er det gøy å skvise inn en aktivitet eller to. På denne turen var jeg så heldig å få være med på «Monster Safari» ut i ørkenen. Her ble vi fraktet ut på sanddynene med en enorm buss, for litt fart og spenning.

Jeg vil dog anbefale deg å gå for en litt mindre bil, som eksempelvis en Land Cruiser. Den tar seg frem i alt slags terreng – også de bratteste bakkene. På den måten kan du virkelig kjenne på terrenget og spenningen.

Wasim på studietur i Doha
Wasim på ørkensafari

På ørkensafarien la de også opp til en rekke andre aktiviteter. Jeg fikk blant annet lov til å bli kjent med en falk, og tilbudet om å ri på kamel. Det var også rigget opp en utrolig flott arabiske lounge, med puter og kaffe/te-servering. På denne måten kunne vi nyte stillheten og virkelig kjenne på ørkenens ro. Det finnes også muligheter for å overnatte i ørkenen, for de som ønsker det.

Kamel i ørkenen

Overnatting i Doha

Skal du være i Doha over flere dager, kan jeg varmt anbefale disse to hotellene:

Sheraton Doha Resort & Convention Hotel
Jeg overnattet på Sheraton på West Bay, som faktisk var det første hotellet som ble bygget i Qatar i 1979. Det er med andre ord litt stas å bo på stedets eldste hotell, som til info ble totalrenovert for ca. 5 år siden. Et klassisk, stort og flott hotell!

Romkategoriene starter på Deluxe rom, så her snakker vi store og flotte rom uansett hvilken kategori du ender opp med. Her får du en stor og deilig kingbed, sofagruppe, og bad med både badekar, dusj og toalett. Et kjempepluss er den store balkongen med flott panoramautsikt over Doha.

Kongen i Doha har faktisk et eget rom her kalt «Head of State room». Dette er gigantisk og ekstremt luksuriøst til en snerten pris på kr 60.000,- per natt! Man kan jo drømme 😊


The Ritz Carlton, Doha
Dette hotellet ligger ute på den kunstige øya «The Pearl», ca. 20 minutter med bil fra West Bay. Ritz Carlton er enda finere og litt mere hightech enn Sheraton, og det ble pusset opp for ca. 3 år siden

Rommene her er store og romslige, med et kult kontrollpanel til alt av teknologi og lys.

Ellers er hotellet utstyrt med alt av severdigheter, både i form av barer og restauranter, men også spa- og badefasiliteter.

Kontakt oss

Skal du på en forretningsreise eller privatreise til Doha, og ønsker vår hjelp? Ta kontakt 😊