Tilbake

Riga – en helt ekte midtsommernatts drøm

Lyst til å oppleve en annerledes midtsommerfeiring? Dra til Riga og delta på en storslått og ellevill feiring 23. juni. Med krans i håret og øl i hånden kan du sammen med tusenvis av andre danse i gatene til landets største musikalske stjerner.

Riga byr på en sjarmerende og arkitektonisk flott gamleby, og historien bak byens flotte arkitektur er utrolig spennende. En rekke av byggene er i vakker Jugendstil, og det er vanskelig å ikke la seg fascinere av de dekorative detaljene. I tillegg til arkitekturen finner du kulturopplevelser i fleng, så vel som vakkert håndarbeid og nydelig mat.

Denne byen er nemlig stedet for å nyte god mat. Det mange ikke er klar over, er det høye nivået på det latviske kjøkkenet. I tillegg finner du en lang rekke av spennende restauranter fra det internasjonale kjøkken. Du bør definitivt titte innom Riga Central Market, som er et av Europas største matmarkeder. Markedet ligger rett utenfor Gamlebyen, i fem gamle luftskiphangarer fra første verdenskrig. De ulike hangarene inneholder ulike type matvarer, og det aller meste er lokale varer fra Latvia. Her kan du gå i dagesvis!

Er du glad i søtsaker så må du innom kafeen Sienna, for lekre kaker i vakre omgivelser i Art Noveau-området. Du må også teste ut det lokale krydderbrennevinet «Riga Balsam». Her anbefaler vi Black Magic Bar, som byr på en utrolig varm «hjemme-hos» følelse.

…med andre ord, så er Riga mye mer enn bare billig spa og billig øl 😊

Opplev en annerledes midtsommer

Latvia har en lang og rik tradisjon når det kommer til feiring av midtsommer, som feires 23. – 24. juni hvert år. Feiringen kalles «Ligo» eller «Jãni» og kan trygt kalles landets andre nasjonaldag. Bålbrenning, sang, dans, konserter – både inne i Riga by og langt ute på landebygda. Fra folketroen har den mystiske blomsten «Fern» en sentral plass i feiringen.

Vi kan garantere deg en midtsommerfeiring du kommer til å huske i lang tid!

Jurmala – en liten strandperle utenfor Riga

Om du vil kombinere storbyturen med litt deilig og avslappende strandliv, så kan vi varmt anbefale strandparadiset Jurmala. Denne lille byen ligger kun 25 minutters kjøring fra Riga sentrum, og består av milevis med sandstrender, frisk luft, spennende arkitektur, gode restauranter og utrolig flotte hoteller. Her kan du velge mellom intime og hyggelige pensjonater og store spa-hoteller.

Et strandopphold her passer perfekt i etterkant av midtsommerfeiringen i Riga by. Først litt fest og moro, deretter energi-påfyll i vakre og rolige omgivelser.

Jurmala betyr forøvrig «kyst» eller «strand» på latvisk, og byen har blitt en feriefavoritt med massevis av tilbud for både kropp og sjel.

Av hoteller i Jurmala så kan vi anbefale både Hotel Jurmala og Baltic Beach Hotel. Vi har besøkt begge steder, og gir de to tomler opp 😊

Hotel Jurmala er et 4-stjerners hotell med flott beliggenhet langs hovedgaten Jomas, hvor du finner massevis av spisesteder, barer og diverse butikker. Det er også kun 100 meter til den svært populære stranden Golden Beach. Hotellet tilbyr moderne og komfortable rom, bar og restaurant, spa og velvære, samt kurs- og konferansefasiliteter.

Luksushotellet Baltic Beach Hotel ligger rett på stranden, og er et 5-stjerners hotell med alt du kan drømme om. Rommene er vakre og elegante, og hotellet byr på gourmetopplevelser i totalt 6 barer- og restauranter. Her finner du også spa-, samt kurs- og konferansefasiliteter. Et stort pluss at de har egne solsenger på stranden som er gratis for hotellets gjester. Kun 50 meter fra hotellet ligger byens hovedgågate.

Jurmala er det perfekte stedet for spa-opplevelser. Du tenker kanskje at spa og Riga begynner å bli oppbrukt, men med såpass lave priser og et spa-produkt av høy kvalitet, kan du ikke la være å benytte deg av tilbudet. Baltic Beach Hotel byr eksempelvis på 5.000 kvadratmeter med spa-fasiliteter, og ikke mindre enn 400 ulike behandlinger! Hvis du ikke finner noe du liker her, så finnes det ikke.

Psst! Visste du forresten at den russiske Tsaren skapte det første helsebringende sanatorium i Jurmala?

Frister det med en tur til Riga?

Riga ligger kun en kort flyreise fra Oslo, og er sådan et perfekt reisemål for en weekend. Flyprisene er relativt lave, mens overnatting kan du få innenfor alle priskategorier.

Ta kontakt med våre reiseeksperter, så skreddersyr vi turen for deg i henhold til dine ønsker og behov.