Tilbake

Skal du ut og reise i påsken? Her er 5 tips!

Mange skal ut og reise i påsken. Noen skal hjem, noen skal på hytta og noen benytter anledningen til å reise utenlands. Er du en av de som skal på farten? Her er 5 tips!

  1. Vær ute i god tid på avreisedagen, og tenk at alt tar bittelitt lenger tid enn vanlig. Forvent bilkø på veiene opp til fjellet, og i sikkerhetskontrollen på flyplassen.
  2. Pass på blodsukkeret! Pakk med deg frukt, kjeks og godt med drikke. Skal du ut å fly tar du med deg en tom vannflaske, som du kan fylle på når du kommer igjennom sikkerhetskontrollen. Visste du forresten at du i familieslusen på flyplassen kan ta med deg både mat og drikke til barna som inneholder mer enn 100 ml? Det trengs heller ikke legges i egen blank pose.
  3. Husk å lade nettbrettet før avreise, og last ned filmer som blir tilgjengelige offline. Uansett hvordan du skal reise, er det bedre å aktivisere barna (og de voksne) med et nettbrett, enn at reisen blir lang og kjedelig. Fokuser heller på mindre skjermtid når dere har ankommet reisemålet.
  4. Pakk smart og tenk igjennom bagasjen som skal med. Skal du ha med deg barnevogn, skiutstyr, campingutstyr eller lignende? Hva du kan ha med deg av ekstra bagasje og spesialbagasje vil variere stort avhengig av transportmiddel. Sjekk nettsiden til transportselskapet du skal reise med god tid i forkant, og inkluder dette i bestillingen.
  5. Mangler du sportsutstyr til påskeferien? Sjekk ut BUA, hvor du kan låne utstyr til både sport og friluftsliv. Ikke bare er det gratis, men det er også bærekraftig. BUA har over 200 utstyrssentraler over hele landet. Utstyret kan som hovedregel lånes for én uke av gangen, men skal du reise bort og har behov for å låne utstyret lenger kan du spørre din lokale BUA-sentral. Les mer om BUA her!


God påske 😊

Relaterte blogginnlegg

Se alle innlegg arrow_forward
Tre skikjørere i bakken, Hemsedal
7. mars 2022

Våre høyfjellsfavoritter for årets påskeferie

Påskeferien nærmer seg, og for de som ikke setter kursen ut av Norge eller skal på egen hytte, finnes det masse flotte hoteller rundt om i landet som passer perfekt i denne høytiden. Her får du noen av våre favoritter!
Uteovernatting på Naustholmen
8. mars 2021

Hva skal du i påsken?

Påsken nærmer seg med stormskritt, og for de som ikke skal bruke feriedagene på hytta finnes det mye annet gøy å velge mellom. Her er 5 tips!
Påskebilde med kamera og bilder av påskeharen
22. mars 2018

Våre «reisevettregler» for påskerushet

Påsken er rett rundt hjørnet og mange skal ut å reise med både tog og fly. Som vanlig forventes det et stort trykk av reisende, enten du skal av sted med bil, tog eller fly, og det er mange hensyn å ta – husk at ikke alle er vant til å ferdes under ekstreme forhold! Her får du reisevett-regler for påskerushet.